Filmové události #37/20: Fresh Prince chystá reboot, pražský Comic-Con má první hosty

Do hlavního města se také vrátil Jeden svět.
 
 
Opustil nás český režisér Jiří Menzel. Zemřela také britská herečka Diana Rigg. Herci ze sitcomu Fresh Prince chystají speciální společné vystoupení k jeho 30tému výročí. Robocop pak bude mít televizní prequel. V pátém pokračování hororu Vřískotu se vrátí jedna známá tvář. Jsou tu i novinky k seriálu Živí mrtví. Druhý díl Wonder Woman dostal další odklad. Remake populárního dobrodružného sci-fi Dune se představil v prvním traileru. Netflix zase chystá novou verzi Hitchockova thrilleru Rebecca. Finální ukázku pak nabídl i seriál Ratchedová. První ukázku má i dokument o Karlu Gottovi. Oscaři mají nová pravidla. V Praze zase odstartoval Jeden Svět. A známe i první hosty příštího Comic-Conu.

#37/20

Hned úvod uplynulého týdne začal smutně. Ještě v neděli večer totiž přišla zpráva, že ve věku dvaaosmdesáti let zemřel oceňovaný český režisér Jiří Menzel. Ten se proslavil díly, jako jsou Hrabalovy Ostře sledované vlaky, Rozmarné léto, Skřivánci na niti, Na samotě u lesa, Postřižiny, Slavnosti sněženek nebo Vesničko má středisková. Za první jmenovaný dostal dokonce Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Menzel měl i bohatou hereckou filmografii, naposledy se objevil v dramatu Tlumočník z roku 2018.

Opustila nás pak i anglická herečka Diana Rigg. Ta se proslavila v seriálech The Avengers nebo Hra o trůny, kde si zahrála Olennu Tyrell známou jako Královnu trnů. Rigg se dožila dvaaosmdesáti let.

Nyní však k něčemu veselejšímu. Oblíbený sitcom Fresh Prince, který proslavil Willa Smitha, slaví letos třicáté výročí. A tak si k němu herci v čele se Smithem připravili pro fanoušky malý dárek v podobě speciálního společného vystoupení. To bude na podzim odvysílané na HBO Max.

Když už jsme u té nostalgie, tak je tu i novinka k RoboCopovi. Tvůrci totiž oznámili, že pod studiem MGM chystají prequel v podobě televizního seriálu. Pracuje na něm scenárista Ed Neumeier, který se podílel i na původním snímku.

Podobně památná je i hororová série Vřískot. Její páté pokračování bylo oznámeno již dávno, v tomto týdnu však přibyla do obsazení jedna známá tvář. V sequelu se totiž vrátí Neve Campbell, která v předchozích dílech ztvárňovala Sydney Prescott.

Tvůrci populárního seriálu Živí mrtví pak oznámili, že chystají jedenáctou a poslední čtyřiadvacetidílnou řadu, která skončí v roce 2022. Studio AMC pak také odsouhlasilo spin-offový pořad zaměřující se na postavy Daryla Dixona a Carol Peletier, ten bude odvysílaný v roce 2023.

Očekáváný snímek Wonder Woman 1984 se dočkal již v řadě šestého odkladu. Nejnovější datum bylo tentokráte stanoveno na Vánoce, tedy 25. prosinec.

Aby však nebylo málo sequelů, prequelů a remaků, tak je tu i nová verze dobrodružného sci-fi Duna. V minulém týdnu její tvůrci nabídli první ukázku. Na remaku se podílel skladatel Hans Zimmer a herci jako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Zendaya, Oscar Isaac, Javier Bardem, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, nebo Jason Momoa. Do kin by měla Duna vstoupit v druhé polovině letošního prosince.

Netflix se pak rozhodl pro reboot Hitchockova thrilleru Rebecca. V prvním traileru se představili například Lily James, Armie Hammer nebo Kristin Scott Thomas. Snímek bude na Netflixu k vidění již v říjnu.

Netflix pak také nabídl finální klip ke svému chystanému seriálu Ratchedová se Sarah Paulson v titulní roli zlé sestřičky. Pořad se inspiruje další klasikou, a to Přeletem nad kukaččím hnízdem.  Všechny díly budou na platformě od příštího pátku.

A o první ukázku se podělil i dokument Karel mapující život Karla Gotta. Projekt vychází rok po zpěvákově smrti a vznikl pod taktovkou režisérky a scenáristky Olgy Malířové Špátové.

Jsou tu pak také novinky k Oscarům. Akademie, která ručí za prestižní filmová ocenění, totiž zavedla nová pravidla, co se týče diverzity v nominovaných filmech. Cílem je zahrnout více tvůrců a herců barevné pleti a jiných menšin.

Závěrem se pak přesuneme na domácí scénu. Po koronavirem způsobené pauze se vrací filmový festival Jeden svět, kterému dali organizátoři podtitul “Pokračujeme.“ Jeden svět pokračuje od pátku 11. září a potrvá jedenáct dní.

Na úplný konec tu pak máme i něco k druhému ročníku Comic-Con Prague. Organizátoři oznámili první hosty, kterými jsou herci Christopher Lambert (Highlander) a Jullian Glover (Hra o trůny) a komiksový kreslíř Jason Aaron.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací