Filmové události #40/20: Jamie Foxx se vrátí jako záporák Electro, zpátky bude i Borat

Týden plný návratů.
 
 
Chystá se film o natáčení kultovního Kmotra s hvězdným obsazením. U Francise Forda Coppoli se pak inspiruje i live action verze Lvího krále 2. Sequel chystá i Borat. Padouch Electro bude zpátky ve Spider-Manovi 3. DC zase obsadilo postavu Hawkmana. Na Netflix se vrátí i Stranger Things. První fotografie ke čtvrté řadě pak nabídl seriál Koruna. Konkurenční HBO Max pak nabídl první ukázku ke snímku The Witches. A v Česku zase odstartuje letošní ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů.

#40/20

Oscarový režisér Barry Levinson, který má na kontě snímky jako Rain Man, Vrtěti psem, nebo Dobré ráno, Vietname, se pustil do nového projektu. Rozhodl se natočit příběh o vzniknu kultovního trháku Kmotr, který prozkoumá, co se odehrávalo v pozadí. Ve filmu nazvaném Francis And The Godfather se v hlavních rolích objeví Oscar Isaac coby režisér Francis Ford Coppola a Jake Gyllenhaal jako producent Robert Evans.

Z druhého Kmotra pak bude údajně čerpat sequel ke Lvímu králi. Live action verze Lvího krále 2 dostala zelenou a podle režiséra Barryho Jenkinse (Kdyby ulice Beale mohla mluvit, Moonlight) se inspiruje příběhem Kmotra II, detaily však zatím nejsou známé.

Sequel pak chystá i šestý nejznámější Kazach na světě, Borat. Jeho představitel a tvůrce Sacha Baron Cohen se vrátí ve své nejpamátnější roli, která odstartovala jeho kariéru. Nakouknutí do snímku nabídla i první ukázka. Film pak bude k vidění na Amazon Prime Video za necelé tři týdny, tedy od 23. října.

Návrat pak má v plánu i modrý záporák s elektrickými schopnostmi, vhodně nazvaný Electro. Ten se poprvé objevil ve snímku Amazing Spider-Man 2 po boku pavoučího muže v podání Andrew Garfielda. Nově se však má objevit ve třetím pokračování Spider-Mana s Tomem Hollandem v titulní roli. Roli Electra si pak zopakuje jeho původní představitel Jamie Foxx. Po J. K. Simmonsovi jako J. Jonah Jamesonovi se jedná už o druhou postavu, která přichází do MCU v podání svého originálního herce. Fanoušci tak začínají diskutovat nad tím, zda MCU nakonec neplánuje představit ve Spider-Manovi 3 alternativní reality.

Konkurenční DC pak přineslo novinky k Black Adamovi. V tomto plánovaném filmu se nově objeví i komiksová postava Hawkman, a to v podání herce Aldise Hodge. Ten může být známý například ze seriálu Leverage.

Pozadu nezůstává ani Netflix. Ten ohlásil, že čtvrtá sezóna seriálu Stranger Things bude.

První fotografie ke své čtvrté řadě pak představili tvůrci netflixovského seriálu Koruna čili The Crown. Na snímcích lze vidět například princeznu Dianu a jiné členy královské rodiny.

(Foto: Des Willie, Ollie Upton/Netflix)

Druhá streamovací stanice, HBO Max, pak uvedla první trailer ke svému chystanému filmu The Witches. Jedná se o remake původního fantasy hororu z devadesátých let. V novém rebootu se objeví Anne Hathaway, Stanley Tucci, Octavia Spencer nebo Chris Rock a další. Film pak bude k vidění na VOD od 22. října.

Na závěr pak něco málo z domova. V Ostravě 9. října odstartuje letošní osmnáctý ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů. Snímky pak budou viděny na čtyřiceti lokací po celé ČR a Slovensku. Celá akce potrvá do začátku prosince.

(Úvodní foto: Netflix, Columbia Pictures) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací