Filmové události #44/20: Netflix chystá pár nových projektů, v Česku zase odstartovalo několik on-line festivalů

Film a kultura žije.
 
 
V uplynulém týdnu odstartovalo festival dokumentárních filmů Ji.hlava. Blíží se i festival 3KinoFest. A do třetice tu máme i Dny Severu. Netflix pak chystá adaptaci českého příběhu s Adamem Sandlerem. Plánuje i svou verzi videohry Assassin’s Creed. Na Netflixu mohla být i poslední Bondovka. V oficiálním traileru se pak představila čtvrtá řada seriálu Koruna. Jsou tu i novinky z DC, například první fotografie nové Batwoman. První snímky nabídlo i pokračování Sebevražedného oddílu. Konkurenční Marvel zase informoval o svých plánech s hrdinou Moon Knight. Závěrem pak jedna smutná zpráva, opustil nás herec Sean Connery.

#44/20

Začátkem minulého týdne, konkrétně v úterý 27. října, odstartoval letošní ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. Ten se letos vlivem okolností způsobených koronavirem, uskutečnil on-line formou. Diváci tak mohou zhlédnout dokumenty z široké nabídky z pohodlí svého domova. Mimo to on-line proběhnou i setkání s tvůrci a různé workshopy. Celá akce pak byla prodloužena o sedm dní a potrvá tedy do neděle 8. listopadu.

Vedle toho se pak chystá i letošní ročník 3Kino Fest čili Festival středoevropského filmu, který také proběhne v on-line podobě. Zahájen bude 4. listopadu a potrvá jedenáct dní. Všechny filmy i doprovodný program, pak budou dostupné na internetu.

Do třetice tu pak máme Dny Severu, které potrvají od 5. do 19. listopadu. Letošní ročník festivalu severské kultury má jako zastřešující téma média, a je tedy pro něj vlastně příhodné, že i on bude probíhat ve své on-line verzi.

Nyní se však posuňme z domácího prostředí do toho zahraničního. Konkrétně tu máme Netflix, který v uplynulých dnech oznámil dva své nové plánované projekty. V první řadě se jedná o adaptaci knihy Kosmonaut z Čech, kterou napsal Jaroslav Kalfař. Ten se narodil v Praze, ale již nějakou dobu žije ve Spojených státech. Netflix se tedy rozhodl převést jeho dílo do filmové podoby. Do hlavní role pak obsadili Adama Sandlera. Více však zatím není známo.

Za druhé tu je i Netflixova adaptace populární videohry Assassin’s Creed. Žádné detaily však zatím neoznámili, Netflix pouze na sociálních sítích sdílel krátký klip, který potvrzoval toto oznámení.

Vedle toho pak Netflix nabídnul i první oficiální trailer ke čtvrté řadě oblíbeného seriálu The Crown (čes. Koruna). Z ukázky je tak patrné, že se diváci mohou těšit na princeznu Dianu a premiérku Margaret Thatcher, kolem kterých se bude točit značná část děje. V roli Diany se zde objeví Emma Corrin, úlohy železné dámy Margaret Thatcher pak Gillian Anderson známá ze seriálu Akta X. Desetidílná čtvrtá řada The Crown bude k vidění od 15. listopadu.

S novinkami přišlo i studio DC. Na první fotografii se například představila nová Batwoman v podání Javicie Leslie. Ta se role ve stejnojmenném seriálu ujala po té, co představitelka titulní role Ruby Rose z pořadu odešla. Nové epizody jsou pak naplánované až na příští rok.

(Foto: Batwoman, Instagram javicia)

První fotografie pak také nabídlo pokračování Sebevražedného oddílu, které vzniká pod režisérskou taktovkou Jamese Gunna. Na snímcích jsou k vidění všichni hlavní protagonisté včetně Harley Quinn. Film také nabízí bohaté obsazení, objevit se tu mají například Margot Robbie, Joel Kinnaman, Idris Elba, Jai Courtney, Viola Davis, John Cena, Michael Rooker, Storm Reid, Taika Waititi, Nathan Fillion, Peter Capaldi, Pete Davidson nebo Sean Gunn. Do kin se pak The Suicide Squad chystá příští rok v srpnu.

(Foto: The Suicide Squad, screenrant.com)

A k závěru také něco z konkurenčního Marvelu. Jeho šéfové v čele s Kevinem Feigem totiž oznámili, že o superhrdinovi jménem Moon Knight chystají nejen seriál (jak bylo oznámeno již dříve), ale i samostatný film. Příběh této postavy se převážně odehrává v prostředí Egypta a točí se kolem egyptských bohů, i když samotný Moon Knight není afrického původu. Do titulní role tvůrci chtějí obsadit Oscara Isaaca, to však zatím není jisté, zda se jim podaří. Na druhé straně by snímek měl mít štáb a ostatní postavy převážně egyptského původu.

Na úplný závěr je tu pak jedna smutná zpráva. Opustil nás totiž skotský herec Sean Connery, který se nejvíce proslavil jako první filmový James Bond. Connery, který letos oslavil své kulaté devadesáté narozeniny, zemřel ve spánku ve svém sídle na Bahamách. Zmiňovaného Agenta 007 ztvárnil sedmkrát, stejně jako jeho kolega Roger Moore, s nímž se dělí o tento rekord a prvenství. Mezi jeho další známá díla pak patří i snímky jako je Hitchockova Marnie, Vražda v Orient Expresu, První velká vlaková loupež, Muž, který chtěl být králem, Skála, Past nebo Indiana Jones a poslední křížová výprava, kde ztvárnil otce titulního hrdiny.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací