Můj příběh: Vlastina Svátková se potýkala s komplikovanou maskou, která ničila pleť

Film vznikl na motivy skutečné události.
 
 
Romantické drama Můj příběh natočili Libor Adam a Hana Hendrychová na motivy knihy a skutečného příběhu. Hlavní role ženy, které ublíží její vlastní manžel, se chopila herečka Vlastina Svátková, která během natáčení prožila v maskérně nejednu pernou chvilku.

Krásná Elizabeth, která obětuje svému milovanému muži vše, včetně své úspěšné kariéry baletky, totiž projde vizuální proměnou. Zrůdný čin zanechá jizvy nejen na srdci, ale i na jejím obličeji. Vlastina Svátková si proto musela nechat na obličej nanášet nešetrná líčidla. „Mám citlivou pleť a ani nemohu moc chemické věci používat. Tady ta maska vyžadovala lepení lepidlem, domalování lihovými barvami a sundávání rozpouštědlem,“ upřesnila Vlastina. Dokonce se v masce, kterou na sobě měla již celý den a téměř ji nevnímala, vydala i mimo natáčecí plac. „Když jsme jeli ve výtahu, tak na mě děti koukaly a viděla jsem, že jsou vyděšené,“ svěřila se herečka a dodala, že když se vydala do restaurace, tak lidé dokonce přestali jíst a číšník začal koktat. Tyto zkušenosti ale velmi uvítala, protože ji to pomohlo vcítit se do své role a uvědomit si, jak se lidé s tímto osudem cítí.

Natáčení převážně probíhalo ve Zlíně a okolí. Některé scény vznikaly i v Sanatoriu sv. Anny. Tamní primářka Anna Jungwirthová a přední český plastický chirurg Tomáš Doležal přispěli filmařům také v roli odborných poradců. „Estetická chirurgie je velmi často nazývána také psychochirurgií, nedáváte do pořádku jen tělo, ale také duši člověka, aby se dokázal postavit zpět na nohy, dokázal jít životem dál a bral ho tak, že každým dnem může být lépe,“ řekl Doležal.

Snímek Můj příběh by měl divákům nabídnout nejen silný zážitek. „Chtěli bychom, aby měl film pozitivní dopad. Dát víru všem, že se dá dostat z jakéhokoliv dna. Musí mít ale vůli, chuť, chuť jít dál (jak říká ve filmu Marie v podání Vilmy Cibulkové). Určitě jsme také chtěli otevřít téma domácího násilí, protože se o tom nemluví a obětí je stále více. Chtěli bychom dát odvahu těm, kteří tu odvahu ještě nenašli. Zároveň ukázat, kam až to může zajít. Pokud filmem někomu pomůžeme, bude to asi největší odměna,“ uvádí režisérka Hana Hendrychová.

Vedle Vlastiny Svátkové se ve filmu představí Vilma Cibulková, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Pavel Kříž, Zuzana Norisová, Nela Boudová, Milan Kňažko, Míra Nosek, Alžbeta Stanková, Martin Stránský, Zdeněk Maryška, Roman Vojtek, Stanislava Jachnická, Jiří Klem a další.

(Foto: Falcon)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací