Když vám není zrovna do smíchu, zkuste tyhle vánoční komedie na Netflixu!

Máte pocit, že znáte už všechny vánoční filmy na světě? Dejte šanci novinkám…
 
 
Vánoční filmy mají speciální atmosféru. Většinou nám ukazují zidealizovaný, až pohádkový svět, který se od toho našeho dost liší. Všichni jsou k sobě laskaví (alespoň na konci filmu) a jsme často svědky ještě intenzivnějších happy endů, než u kdejaké romantické telenovely. Ale taková podívaná nám pomůže dokonale dobít baterky. Schovat se doma pod deku a načerpat sílu po tomhle vyčerpávajícím roce, to si rozhodně zasloužíme. A vy taky! Netflix nabízí široký výběr. 

Talentovaná Emma Roberts se představí ve filmu Sváteční rande, který uspokojí romanticky naladěné diváky, ovšem nebojí se ani sprostějších vtípků. Svátky jsou pro nezadané lidi peklo, protože se vás každý příbuzný vyptává, kdy už konečně budete někoho mít. Proto je fajn domluvit si laskavost se sympatickým kamarádem (Luke Bracey), který řeší stejný problém. Světe, div se, možná tu mezi dvěma cyniky přeskočí jiskra!

Proč nezažít Štědrý den v horké Brazílii? V dnešní době, kdy je cestování takřka nemožné, to divák ocení dvojnásob. Hlavní hrdina Zase Vánoce ovšem tyto svátky vůbec nemá rád. Stěžuje si na ně tak moc, že ho nějaké kouzlo uvrhne do časové smyčky. Bude se od té chvíle budit jen o Štědrém dnu, vždy o rok později, zatímco zbývajících 364 dní prožívá jeho druhé já. Život mu tak utíká ďábelským tempem. Dá se to změnit? 

Pan Jangle a vánoční dobrodružství je příjemná a hravá podívaná, která zabaví děti a zároveň neumučí rodiče. Muzikálové dobrodružství je plné kouzel a speciálních efektů, které nejsou vždy dokonalé, ale na poselství to nic nemění. Uvidíme tu Foresta Whitakera jako vynálezce magických hraček a na písních spolupracoval dokonce John Legend. 

Vánoční výsadek je hlavně o dobrých skutcích, které by lidé alespoň o svátcích měli dělat. Jinak se typické vánoční atmosféry moc nedočkáte: ocitáme se na vojenské základně na tropickém ostrově, kde vojáci pořádají každoroční charitativní akci, která je však letos v ohrožení. A stejně tak jejich zaměstnání! Tohle je zcela nenáročná podívaná, ale pohled na pláže a slunce rozhodně potěší. 

Je libo animák? Pak dejte šanci snímku Klaus a nebudete první ani poslední, komu španělský příběh ukradl srdce. Přátelství pošťáka a podivínského výrobce hraček předznamenává velké dobrodružství. Užijeme si závěje sněhu a spoustu půvabných nápadů. Animace sice není špičková, zato je originálnější, než kdyby šlo jen o další kousek z velkých pohádkových továren. 

Kdo by to byl řekl, že Kurta Russella někdy uvidíme jako svérázného Santu Clause? A přitom si tuto roli ve filmu Vánoční kronika naprosto podmanil! Při tomto originálním rodinném dobrodružství mu pomáhají dva rozhádaní sourozenci, kteří ohrozili dodání dárků všem dětem. Snímek má svižné tempo a roztomilé nápady. Bohužel pokračování jeho kvalit nedosahuje.  

Sněží, sněží… nabízí zábavu mladším divákům, kteří už se ale necítí jako děti (ani náhodou!). Malé městečko postihne sněhová bouře a jeho dospívající obyvatelé jsou jí zasaženi obzvlášť. Vyrovnávat se se světem a životem je už tak dost těžké. Sympatické osazenstvo se snaží poprat se svými pocity. Předlohou byla například povídka od populárního Johna Greena. 

Oproti tomu Vánoce v divočině jsou určeny divačkám, které už v životě něco zažily. Pro ženy, které hledají druhou šanci, můžou být inspirací (a nadějí) tyto Vánoce v horké Africe. Hlavní hrdinka má tvář Charlotty ze Sexu ve městě a odjíždí na safari vzpamatovat se z rozvodu. A samozřejmě ji čeká něco úplně jiného než by si, kdy dokázala představit. Potká tu zajímavého, drzého průvodce, a ještě zajímavějšího mazlíčka: osiřelé slůně!

(Foto: Netflix)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací