Filmové události #01/21: První filmové novinky roku 2021 jsou ve znamení DC a Netflixu

Jak na Nový rok, tak po celý rok.

 

Wonder Woman se dočká třetího pokračování. Ve Snyder Cutu pak bude údajně znatelně méně jedné z hlavních postav. Netflix chystá nový seriál podobný Zaklínači. Je tu i trailer k novince Martina Scorseseho. V ukázce se představil i thriller Střípky. Konec roku byl bohužel bohatý i na hvězdná úmrtí.

#01/21

V období Vánoc vyšel ve Spojených státech skrz streamovací platformu sequel ke komiksovému akčňáku Wonder Woman. U nás a v ostatních evropských zemích se sice snímku s názvem Wonder Woman 1984 dočkáme až koncem ledna (pokud se do té doby otevřou kina), již teď však tvůrci v čele s režisérkou Patty Jenkins oznámili, že v plánu je oficiálně i třetí díl. Detaily však zatím nejsou známy.

Wonder Woman 1984(Foto: Wonder Woman 1984, Warner Bros. Pictures) 

A ze světa DC je i další novinka. Ta se tentokrát týká Ligy spravedlnosti, jejíž členkou je i zmíněná Wonder Woman. V nové chystané režisérské verzi filmu z roku 2017, který má na jaře vyjít též na HBO Max, se totiž neobjeví jedna z hlavních postav. Nebo spíše objeví, ale v mnohem menší míře než v původním snímku. Jedná se o hrdinu Cyborga, jehož roli se rozhodl režisér Zack Snyder ve svém střihu zkrátit. Na vlásku však údajně visí i celý osud Cyborga v DCEU (filmový svět DC), a to prý kvůli tomu, že herec Ray Fisher ztvárňující Cyborga, již nechce nadále pracovat pod DC šéfem Walterem Hamadou.

(Foto: Liga spravedlnosti, Warner Bros. Pictures) 

Samozřejmě by to nebyly události bez Netflixu, a tak si i ten přichystal jednu novinku. Populární streamovací platforma totiž chystá seriál Elder Scrolls, jenž se inspiruje stejnojmennou RPG herní sérií. Pod tu spadají videohry jako Skyrim, Oblivion nebo Morrowind. Žánrově by pak mělo jít o projekt podobný Zaklínači, který u diváku sklidil velký úspěch.

Netflix pak také představil trailer k pořadu Předstírejme, že je to v pořádku. Třídílný životopisný dokument Martina Scorseseho by měl odstartovat 8. ledna. V něm autorka Fran Lebowitz provede diváky skrz New York a představí jeho krásy i temná zákoutí.

Ukázku také nabídli tvůrci snímku Střípky. V tomto krimi thrilleru se společně představují Denzel Washington a Rami Malek, jako dvojice detektivů vyšetřující případ sériového vraha, přičemž odkrývají mnohé další skutečnosti. Vedle nich se zde pak také objeví Jared Leto. Film by měl mít premiéru skrz HBO Max již koncem ledna.

Na závěr tu pak máme pár smutných zpráv. Těsně před závěrem roku 2020 nás stihlo opustit i několik hvězd. Ve věku dvaadevadesáti let zemřela herečka Dawn Wells, která se proslavila jako Mary Ann v seriálu Gilligan’s Island. Ve stejný den, tedy 30. prosince, pak také odešel francouzský herec Robert Hossein známý coby osudový hrabě Peyrac z Angeliky. Z českých hvězd nás pak opustil Ladislav Mrkvička, toho proslavila role v seriálu 30 případů majora Zemana, loni také Mrkvička obdržel Českého lva v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli za snímek Staříci.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací