6. ročník Marienbad Film Festivalu se přesouvá z konce srpna na začátek prázdnin

Ve hře je i on-line verze.

Pořadatelé festivalů to v aktuální době opravdu nemají jednoduché. K volbě náhradního termínu musel sáhnou i tým připravující 6. ročník Marienbad Film Festivalu. Léto 2021 zůstává, je ale otázkou, zda se do Mariánských Lázní skutečně vydáme nebo usedneme před monitory počítačů.

Marienbad Film Festival se tento rok odehraje dříve, a to od 8. do 11. července 2021. Hlavním z důvodů přesunu byla změna termínu MFF Karlovy Vary, který proběhne koncem srpna. „S pomyšlením na filmové fanoušky nám přišlo nejlepší hnout i s termínem našeho festivalu. Nechtěli jsme, aby se v jednom regionu překrývaly dva festivaly. Doufáme, že se vývoj pandemické situace brzy uklidní a budeme moci otevřít prostory hotelu Lesní mlýn, kouzelného místa uprostřed lázeňského parku, co nejvíce filmovým nadšencům,” uvedla ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová.

V plánu je nejen varianta s osobní účastí fanoušků, tvůrců, herců a filmových profesionálů, ale v případě nepříznivé epidemiologické situace i on-line verze na audiovizuální platformě Kina Soumraku.

Již dnes bylo spuštěno přihlašování audiovizuálních děl experimentální povahy a nezávislé tvorby. Přihlášky jsou otevřeny do 30. dubna 2021. A na co se můžeme tento rok těšit? První ochutnávku z programu prozradil dramaturg festivalu Lubomír Konečný: „Pokračujeme v několikaleté retrospektivě francouzského režiséra Alaina Resnaise, kdy uvádíme každý rok jeden jeho film. Tento rok to bude film Válka skončila z roku 1961.”

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací