Tajemství staré bambitky 2: V pokračování pohádky se vrátí Tomáš Klus, Kamila Janovičová, Ondřej Vetchý a další

Po deseti letech se opět setkáme s loupežníkem Karabou.

Režisér Ivo Macharáček nás opět přenese do pohádky. Na Vánoce v roce 2011 měla premiéru jeho pohádka Tajemství staré bambitky, kterou tehdy vidělo přes dva miliony diváků. Nyní štáb pracuje na pokračování s názvem Tajemství staré bambitky 2, které bychom měli vidět od 9. prosince 2021 v kinech.

Z Jakuba (Tomáš Klus) a Aničky (Kamila Janovičová) se stali král a královna, dokonce se jim narodila dcera Johanka (Valentýna Bečková). Napravený loupežník Karaba (Ondřej Vetchý) se proměnil ve vzorného dědečka, který se věnuje vnučce a hrnčířskému řemeslu. Svoje poslední slovo ovšem ještě neřekli zlotřilí rádcové Lorenc (Jiří Lábus) a Ferenc (Miroslav Vladyka), kteří se rozhodli pomstít, a to prostřednictvím sousedního království a nezkušené královny Julie (Veronika Khek Kubařová).

„Pokračování „Bambitky“ bude opět tou nejklasičtější pohádkou, která nestojí na vizuálních efektech, ale na příběhu, lásce, napětí a samozřejmě v ní bude opět řada krásných písniček, které tentokrát složil Václav Noid Bárta. Měla by to zároveň být „větší podívaná“, oproti prvnímu dílu teď točíme pohádku pro filmové plátno. Pohádka bude mít mnohem větší výpravu s novými kostýmy, novými reáliemi na zámcích Jindřichův Hradec a Mníšek pod Brdy. A navíc jsme příběh obohatili o další postavy,“ prozradil režisér Ivo Macharáček.

Natáčení by mělo probíhat v dubnu a květnu v prostředí krásných zámků v Mníšku pod Brdy a Jindřichově Hradci, štáb se vrátí také na lokace ve skanzenech v Kouřimi a Přerově nad Labem, kde se točily některé scény původní pohádky. Do pohádkových kostýmů se obléknou nejen již zmínění Tomáš Klus, Kamila Janovičová, Ondřej Vetchý, Miroslav Vladyka, Jiří Lábus, Veronika Khek Kubařová a Valentýna Bečková, ale i Petr Štěpánek, Otmar Brancuzský, Markéta Plánková, Václav Noid Bárta či Dita Zábranská.

Václav Noid Bárta si zahraje podkoního Václav a postará se i o hudbu a písničky. První písničku, která je současně i videoklipem z příprav, již tvůrci zveřejnili.

Zkouška kostýmů:

(Foto: Fairytale Production – Vojtěch Resler)

Videoklip:

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací