Filmové události #16/21: Uplynulý týden přinesl trailery na Armádu mrtvých, Rychle a zběsile 9 nebo Zabijákovu ženu & bodyguarda

Filmové ukázky zahltily svět.

Ještě před začátkem týdne byly rozdány filmové ceny BAFTA. První trailer pak nabídla Armáda mrtvých Zacka Snydera. V nové ukázce se zase představilo deváté pokračování série Rychle a zběsile. A je tu i klip k akčňáku Zabijákova žena & bodyguard. Lucy Liu se pak objeví v sequelu k Shazamovi!. Hereckou posilu má i televizní adaptace hry The Last of Us. V jednom z nových projektů Netflixu se objeví i Benedict Cumberbatch.  A na závěr smutná zpráva, zemřela britská herečka Helen McCrory.

#16/21

Na sklonku předešlého týdne, ještě, než pořádně začal tento týden, se stihly rozdat britské filmové ceny BAFTA. Nejvíce sošek, i tu za nejlepší film loňského roku, si odneslo drama Země nomádů. Stejný počet ocenění obdržel i snímek Rocks. Nejlepším britským filmem za rok 2020 se stal krimi thriller Nadějná mladá žena. Z herců pak zabodovali Anthony Hopkins, Daniel Kaluuya, France McDormand a Youn Yuh-jung. Nejlepším animákem se stala Duše, dokumentem Moje učitelka chobotnice a zahraničním filmem dánský Chlast.

Nebyl by to však týden bez trailerů, a tenhle byl na ně především bohatý. V první ukázce se představil zombie thriller Armáda mrtvých z pera režiséra Zacka Snydera. Tento akční horor sleduje skupinu žoldáků, kteří se po vypuknutí zombie apokalypsy vydávají do karanténní zóny v Las Vegas za největší loupeží na světě. Film pak bude dostupný skrz Netflix od 21. května.

Další klip pak nabídl akčňák Rychle a zběsile 9. V již devátém pokračování stejnojmenné série se vrací Vin Diesel jako Dominic Toretto, který opět řeší problémy s rodinou. Do kin by se pak snímek měl dostat v polovině června.

A do třetice tu pak máme i ukázku k pokračování akční komedie Zabiják & bodyguard. V sequelu nesoucím chytlavý název Zabijákova žena & bodyguard se opět vrací Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds a Salma Hayek. Vedle nich se zde objeví vskutku hvězdné obsazení, jmenovitě třeba Morgan Freeman (který si poprvé zahraje ve snímku se Samuelem L. Jacksonem), Antonio Banderas, Tom Hopper nebo Richard E. Grant. Na velká plátna by měl snímek u nás připlout v druhé polovině srpna.

Novinky pak přinesl i komiksový hrdina Shazam. Jeho sequel totiž dostal hereckou posilu v podobě Lucy Liu, která zde byla obsazena do role záporačky a bohyně Kalypso. Snímek, nesoucí podtitul Fury of the Gods, pak bude k vidění nejdřív v roce 2023.

Herecké obsazení bylo dále posíleno i v seriálu The Last of Us, který se inspiruje stejnojmennou videohrou. Nejnověji se zde má objevit Gabriel Luna, známý například z filmu Terminátor: Temný osud, který se ujme role Tommyho. Vedle něj se zde, jak bylo již dříve oznámeno, objeví jako hlavní postavy Pedro Pascal a Bella Ramsey.

Několik nových projektů pak v uplynulých dnech oznámil i Netflix. Jedním z nich je například seriálová adaptace novely The 39 Steps, kde se v hlavní roli objeví Benedict Cumberbatch. Do chystaného akčního snímku The Imperfects, též z dílny Netflixu, pak byla obsazena herečka Italia Ricci. A za necelý týden tam pak také vstoupí nový fantasy seriál Světlo a stíny, kde hraje jednu z hlavních rolí Ben Barnes.

Na závěr pak jedna smutná zpráva. Zemřela britská herečka Helen McCrory, která ve věku dvaapadesáti let podlehla rakovině. McCrory se nejvíce proslavila jako Narcissa Malfoy ve filmové sérii Harry Potter a Polly Gray v seriálu Gangy z Birminghamu. Dále se pak také objevila ve Skyfall, Hugo a jeho velký objev, Fantastický pan Lišák nebo seriálu Jeho temné esence.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací