Filmové události #17/21: Novinky k Shang-Chi, Black Panther 2, Secret Invasion, Hawkeye, Strážci Galaxie či Kapitán Amerika

Týden ve znamení Marvelu.

Byly oznámeny nominace na MTV Awards. Blíží se i Oscaři a novinky tu jsou i k cenám Emmy. Vin Diesel chystá nový projekt. Do produkce vlastního snímku se pustí i rapper 50 Cent. Chystá se také druhý snímek k seriálu Panství Downton. Začalo natáčení Flashe s Ezrou Millerem. A natáčí i konkurenční Marvel. Ten přinesl i novinky ohledně Kapitána Ameriky a seriálu Secret Invasion. Aby toho nebylo málo, je tu i trailer k marvelovce Shang-Chi. V ukázce se představilo i třetí pokračování hororu V zajetí démonů. A klip nabídla i druhá řada seriálu Love, Death & Robots. U nás se zase chystá nová řada Star Dance. Zanedlouho pak odstartuje i speciální on-line verze Comic-Con Prague.

#17/21

Hned na úvod týdne došlo k oznámení nominací na každoroční filmové a televizní ocenění MTV Awards, ve kterém o svých oblíbencích rozhodují fanoušci prostřednictvím on-line hlasování. Kromě klasických kategorií, pak MTV nabízí i některé zajímavější, jako jsou nejlepší hrdina, nejlepší záporák, nejlepší duo, nejlepší polibek atp. Z filmů se pak o sošky uchází Borat Subsequent Moviefilm, Judas and the Black Messiah, Nadějná mladá žena, Duše a Všem klukům: Navždy a s láskou. V seriálových kategoriích pak zabojují pořady Bridgertonovi, Cobra Kai, Emily in Paris, The Boys a WandaVision, která také letos posbírala nejvíce nominací. Slavnostní předání sošek pak proběhne 16. května.

Samozřejmě, tzv. awards season pokračuje v plném proudu. Neúprosně se blíží i Oscaři, kteří proběhnou tuto neděli večer. A začala již také kampaň na televizní ocenění Emmy, kam Disney poslalo ke zvážení hned několik svých projektů.

S úplně jinou novinkou pak přišel Vin Diesel. Ten se podle aktuálních informací objeví v akčňáku na motivy dětské hračky a později videohry Rock ‚Em Sock ‚Em Robots. Diesel si, ve snímku s podobnou tématikou jako Transformers, zahraje hlavní roli.

Plné ruce práce má i rapper a herec Curtis Jackson lépe známý pod pseudonymem 50 Cent. Ten se chystá produkovat sportovní thriller Free Agents. Zde si také zahraje jednu z hlavních rolí. Příběh se pak točí kolem skupiny profesionálních hráčů amerického fotbalu, jenž se spojí, aby okradli majitele jejich týmu, kteří je využívají.

Z úplně jiného šálku pak tvůrci populárního seriálu Panství Downton na sociálních sítích uveřejnili, že oficiálně chystají druhé filmové zpracování pořadu, které bude sequelem k tomu předchozímu z roku 2019. Více detailů však zatím není známo.

Samozřejmě by to však nebyl týden bez komiksových superhrdinů. A tak DC přišlo s informacemi ohledně chystaného snímku o Flashovi. Ten se nejen začal natáčet, ale oficiálně bylo také potvrzeno, že se v něm objeví Michael Keaton, který si zde zopakuje svou roli Batmana. Z toho je tedy jasné, že film bude zkoumat paralelní světy.

Pozadu nezůstává ani konkurenční Marvel, který je plný novinek. V první řadě byl dotočen seriál Hawkeye, na svém Instagramu tuto skutečnost oznámil sám herec Jeremy Renner. Režisér James Gunn pak zase zveřejnil na svém účtu, že začal natáčet vánoční speciál Strážců Galaxie pro Disney+. Do třetice pak bylo také potvrzeno, že ve státě Georgie započala produkce sequelu Black Panthera.

Na druhé straně pak Marvel chystá i seriál Secret Invasion, zabývající se Skrully a jejich infiltrováním různých částí MCU. Novinkou je, že se v pořadu pro Disney+ objeví i Emilia Clarke známá ze Hry o trůny. Za další pak bylo potvrzené i čtvrté filmové pokračování Kapitána Ameriky, jehož scénáře se ujme Malcolm Spellman, hlavní scenárista pořadu Falcon and The Winter Soldier. (Pozor, možný spoiler.) V titulní roli by pak měl stanout Anthony Mackie, který tento mantinel převzal ve výše zmíněném seriálu.

Aby toho však nebylo málo, tak Marvel si pro nás přichystal i jeden trailer. A to ke svému prvnímu asijskému snímku, který nese název Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. Ten by měl vstoupit do kin letos v září.

Ukázku pak také nabídl horor V zajetí démonů 3. Třetí pokračování stejnojmenné hororové ságy se pak opět zaměří na lovce duchů, manžele Warrenovi a jejich nový případ. Film pak bude k vidění jak na HBO Max, tak i v kinech od 3. června.

Do třetice je tu pak i klip k druhé řadě seriálu Love, Death and Robots z produkce Netflixu. Pořad, který mají na svědomí Tim Miller a David Fincher, je unikátním projektem, který je kompilací short filmů. Ty se od sebe liší svým provedením a žánry, které se pohybují v rozmezí cyberpunkového sci-fi, černé komedie nebo třeba hororového fantasy. Druhá řada by se pak měla objevit na Netflixu od poloviny května.

Závěrem pak něco z domácího prostředí. Příjemné překvapení pro své fanoušky si připravili organizátoři Comic-Con Prague. Jelikož již první dva termíny byly zrušeny a akce je nyní posunuta na říjen, připravili si jeho tvůrci pro věrné fanoušky akci Comic-Con: Home Edition. Přístup bude umožněn jen držitelům lístků a přichystán je i bohatý program s hosty jako Predrag Bjelac, David Nykl a podobně. Celá akce pak poběží v neděli 9. května.

Na úplný konec pak byla také oznámena již jedenáctá řada pořadu StarDance. Diváci se zde tak mohou těšit na známé osobnosti, kterými jsou herci a herečky Simona Babčáková, Pavel Trávníček, Zdeněk Godla, Jan Cina nebo Marika Šoposká, zpěvačka Tereza Černochová, zpěvák Mirai Navrátil, farářka Martina Viktorie Kopecká, tenistka Andrea Sestini Hlaváčková a krasobruslař Tomáš Verner. Do řad profesionálů se pak vrátí tanečníci z předchozích řad Kristýna Coufalová, Veronika Lálová, Lenka Nora Návorková, Dominik Vodička, Marek Dědík, Michal Necpál, Tereza Prucková Bufková, Adriana Mašková, Robin Ondráček a Martin Prágr.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací