Odchod ze Slunečné: Kuba (Jan Dolanský) zemře Týně (Eva Burešová) v náručí

Rozloučení s Kubou.

Tento seriálový týden je plný slz. Po tragickém odchodu Mery (Sabina Laurinová) ze Sestřiček tu máme další smutný konec. Tentokrát smrt zavítá do seriálu Slunečná, kde se Kuba (Jan Dolanský) rozhodne netrápit a ukončit svůj boj s nevyléčitelnou nemocí.

Kuba se na statek Slunečná vrátil poté, co si odseděl svůj trest ve vězení. I když ho všichni přivítali s otevřenou náručí, oblíbená postava se nyní loučí. Nádor na mozku, přes snahu Týny (Eva Burešová) i Janka (Marek Lambora), Kubu dohnal ke konečnému rozhodnutí, a to vypít čaj, který si dovezl od šaman z Amazonie. „Byl to den, jako každý jiný. Myslím, že spíš byl rozechvělý štáb než já. Byli zvědaví, jak to s Jakubem dopadne a sešlo se tam víc lidí, než když se normálně natáčí. Přijeli se podívat jen na ten obraz, tak to mi trochu vyvolalo úsměv na tváři. Bylo to jako v divadle,“ svěřil se Dolanský.

Herec už při nastupování do roztočeného seriálu věděl, jak a kdy jeho postava skončí. „Ano, bylo to naplánované a věděl jsem o tom. Bylo to pro mě možná lepší v tom, že jsem věděl jak a kam tu postavu směřovat. Navíc víte, že v seriálu budete jen určitou dobu, tak si můžete naplánovat čas a další práci a vše, co s tím souvisí,“ doplnil představitel Kuby.

I přesto scénáristé na poslední chvíli udělali ve scénáři změnu. Kuba měl odejít v naprosté samotě, ale nakonec ho při jeho posledních okamžicích bude doprovázet Týna. „Přišlo mi, že by s ním Týna určitě zůstala do konce. Kuba jí tak umře v náručí. Přesto, že ji Janek chce od bolesti uchránit a odvést pryč. V momentě, kdy Jakub vydechne naposledy, tak mu vypadne červené autíčko z dlaně, které dostal kdysi od táty, a to mě dostalo nejvíc. Skutečně jsem se rozbrečela,“ prozradila Burešová.

(Foto: FTV Prima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací