Filmové události #24/21: Seriál The Boys představil nového hrdinu, Umbrella Academy zase názvy epizod třetí řady

Týden ve znamení televize.

Aquaman 2 má svůj oficiální podtitul. Marvel představí nového hrdinu Namora. Osud druhé řady WandaVision byl zpečetěn. Podobně je na tom i Netflixův pořad Světlo a stíny. Umbrella Academy pak odhalila názvy nových epizod. Soldier Boy z The Boys se poprvé ukázal v plné kráse. Čtvrtý Matrix má hereckou posilu. Své obsazení má i romantická komedie She Came To Me. S novinkami přišlo třetí pokračování Jurského světa. Z trailerů se pak představil sequel ke Space Jamu. Ukázku nabídl i muzikál tick, tick… BOOM!. V klipu se také ukázala česká komedie Ubal a zmiz. Do Prahy pak dorazil Adam Sandler. A na závěr smutná zpráva, opustila nás Libuše Šafránková.

#24/21

Podmořský hrdina studia DC příznačně pojmenovaný Aquaman už nějakou dobu chystá sequel ke svému prvnímu úspěšnému snímku. V uplynulém týdnu pak tvůrci oznámili, jak se oficiálně bude toto pokračování nazývat. Podtitul druhého Aquamana tedy zní The Lost Kingdom, či česky Ztracené království. To by mohl být možný odkaz k bájné Atlantidě. Tvůrci však zatím neodhalili žádné detaily. Snímku bychom se pak měli dočkat v příštím roce.

Takovou marvelovskou alternativou k Aquamanovi je pak odjakživa Namor, také podmořský hrdina, s trochu jinou backstory. Šéfové Marvelu se konečně rozhodli tuto postavu adaptovat na velká plátna. Obsazen byl údajně již i jeho představitel, kterým se stal herec Tenoch Huerta. Namor by se pak poprvé měl objevit v sequelu Black Panthera.

Minulý týden pak na obrazovky přispěchal i Loki ve svém zbrusu novém seriálu, který odstartoval ve středu 9. června. Tvůrci již dávno uvedli, že bude mít minimálně dvě řady, podobné štěstí však neměla WandaVision. O té bylo nedávno rozhodnuto, že druhou řadu nedostane. Fanoušci se tak budou muset spokojit s rolí Wandy v nadcházejícím filmu Doctor Strange in the Multiverse of Madness, který má vyjít v roce 2022.

Na druhou stranu pořad Netflixu Světlo a stíny měl větší štěstí. Tomuto fantasy byla odsouhlasena druhá sezóna, kdy se jí však fanoušci dočkají, není zatím potvrzeno.

Svou již třetí řadu pak připravuje Netflixovka Umbrella Academy, která vypráví příběh nesourodé superhrdinské skupinky adoptivních sourozenců. Tvůrci na sociálních sítích uveřejnili seznam s názvy jednotlivých připravovaných epizod. Ještě však není známé, kdy se těchto nových dílů dočkáme.

Poněkud netradičnímu superhrdiny jsou pak The Boys, vysílaní přes Amazon Prime Video. A ti ve třetí řadě uvítají posilu v podobě hrdiny jménem Soldier Boy. Toho zde tvární Jensen Ackles, který se v uplynulých dnech představil v plné kráse v kostýmu, a tak mohli poprvé vidět, jak bude tato postava vypadat.

S novinkami pak přišel i chystaný čtvrtý Matrix. V tom se má objevit Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jada Pinkett Smith, Jonathan Groff nebo Priyanka Chopra Jonas. Nejnovější hereckou posilou se pak stala Christina Ricci, nejlépe známá pro svou roli Wednesday v Addamsově rodině.

Své herecké obsazení pak má i romantická komedie She Came To Me. Objevit se zde tedy mají Anne Hathaway, Marisa Tomei, Matthew Broderick nebo Tahar Rahim, který se nedávno proslavil v seriálu Had.

Jsou tu pak i informace ke třetímu pokračování Jurského světa. To představilo nový plakát. Do kin se pak snímek s podtitulem Dominion chystá v následujícím roce.

(Foto: Universal Pictures)

Samozřejmě by to pak nebyl týden bez trailerů. Svůj již druhý si tak připravila napůl animovaná napůl hraná komedie Space Jam: Nový začátek, která je sequelem ke snímku Space Jam. Diváci se zde tak mohou opět těšit na sportovní aktivity animovaných postaviček a skutečných sportovců.

První ukázku pak také nabídl připravovaný muzikál tick, tick… BOOM!. Jedná se zde o adaptaci stejnojmenného broadwayského představení, které sleduje osud skladatele Jonathana Larsona, který stojí za muzikálem Rent. Snímek pro Netflix připravil Lin-Manuel Miranda, role Larsona se pak ujal Andrew Garfield.

Do třetice tu pak máme i jeden český trailer. Klip představila komedie Adama Hobzika Ubal a zmiz. Objeví se zde herci Matouš Ruml, Predrag Bjelac, Karel Dobrý, Marek Lambora, Martin Hofmann, Radim Fiala, Tomáš Matonoha nebo Robert Jašków a další. Do kin se film chystá na začátku letošního července.

Z domácího prostředí je pak i další novost. V Praze byl mnohými fanoušky spatřen hollywoodský herec Adam Sandler. Ten sem přijel natáčet svůj nejnovější snímek Spaceman of Bohemia, který je adaptací stejnojmenného románu českého spisovatele Jaroslava Kalfáře. Sandler však letos nebude jedinou zahraniční hvězdou v Česku, natáčet tu přes léto budou i Ryan Gosling, Chris Evans a Billy Bob Thornton, kteří zde budou pod vedením režiséru Russoových tvořit pro Netflix snímek Gray Man. Tento ambiciózní projekt, stál tvůrce 200 milionu dolarů, čímž se stal zatím nejdražší produkcí Netflixu.  Přes léto se pak u nás bude natáčet i seriály Amazonu Carnival Row nebo Operations Totems.

Na závěr pak smutná zpráva, opustila nás herečka Libuše Šafránková. Zemřela ve středu 9. června ve věku osmašedesáti let po dlouhodobém boji s plicní chorobou. Šafránková se nejvíce proslavila rolí Popelky v pohádce Tři oříšky pro Popelku. Mezi její další významné snímky patří Vrchní, prchni!, Svatební cesta do Jiljí, Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Slavnosti sněženek nebo Vesničko má středisková. Jejím manželem byl herec Josef Abrhám.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací