Slavnostní gala a snímek Paříž, když to hoří zahájily 6. ročník Marienbad Film Festivalu

Letos v Marienbadu.

V hotelu Lesní mlýn v Mariánských Lázních se sešli milovníci filmu, aby zde proběhlo slavnostní zahájení již 6. ročníku Marienbad Film Festivalu. Na diváky a pozvané hosty zde čekalo nejen hudební vystoupení, ale i filmové promítání, a to již tradičně snímku s Audrey Hepburn. Organizátoři tentokrát zvolili romantickou komedii Paříž, když to hoří z roku 1964. Tento film můžete znát i jako Paříž v letním parnu nebo pod originálním názvem Paris – When It Sizzles.

Úvodního slova se chopili umělecký ředitel Lubomír Konečný a ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová, kteří návštěvníkům nejen popřáli spoustu krásných zážitků, ale poprosili je i o dodržování hygienických opatření.

Letošní Marienbad Film Festival se koná v netradičním termínu, a to 8. do 11. července 2021. Festival se odehraje v magickém prostředí hotelu Lesní mlýn – Donbas, a to na čtyřech festivalových místech – Velký sál, Kabaret, Oranžerie a Kolonáda Lesní mlýn. Vybírat můžete z bohatého programu, který byl rozdělen do několika festivalových sekcí čítající otevřené fórum současné filmové tvorby v oblasti experimentu formy a narace FORUM MARIENBAD, výběr současné filmové tvorby v oblasti experimentu formy a narace v rámci současné „postcovidové audiovizuální situaci“ THEATRE ELECTRIQUE, profilovou přehlídku marienbadských oblíbenců RÉTROSPECTIVE a rozhovory s festivalovými hosty a přenosy aktuálního dění STUDIO MARIENBAD. Navíc, každý festivalový den bude zakončen hudebním program pod heslem DOJETÍ/ERGRIFFENHEIT.

Jak to na slavnostním zahájení 6. ročníku Marienbad Film Festivalu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací