Filmové události #29/21: Nominace na televizní ceny Emmy jsou tu a s nimi i spoustu televizních a filmových novinek

Na jednom plátně se potkali i Deadpool s Korgem.

Prestižní filmové ocenění Primetime Emmy Awards zná své nominované. Seriál Loki bude mít druhou řadu, ale čekají ho změny. Zfilmování Tiger Kinga s Nicolasem Cagem pak čelí problémům. Je tu i trailer k pixarovce Turning Red. A v krátkém klipu se setkali i Deadpool a Korg. Na závěr pak smutná zpráva, opustil nás herec Ladislav Potměšil.

#29/21

Hned na úvod týdne proběhlo slavnostní oznámení nominací na televizní ceny Emmy. Ty jsou udělovány především seriálům a, v některých případech, i televizním filmům. Nejvíce nominací posbíral pořad Ted Lasso, který vysílá streamovací služba Apple TV+, který bude mít třináct možností na výhru. Ze stanic pak velí tabulce Netflix se sedmadvaceti nominacemi. Z herců se pak o zlaté sošky utkají Michael Douglas, Jason Sudeikis, Kaley Cuoco, Allison Janney, Sterling K. Brown, Josh O’Connor, Olivia Colman, Elisabeth Moss, Paul Bettany, Hugh Grant, Elizabeth Olsen nebo Anya Taylor-Joy. Slavnostní udílení proběhne 19. září.

Marvelovský seriál platformy Disney+ Loki, se sice zatím žádných nominací nedočkal (nárok bude mít až příští rok), ale už nyní má potvrzenou svou druhou řadu. V uplynulém týdnu byl odvysílán poslední díl, kterým se otevřeli nové zatím nevídané možnosti pro MCU. A tak není divu, že se tento pořad dočkal druhé sezóny, avšak ta se bude muset obejít bez režisérky Kate Herron, která stála za celou první řadou. Kdo se ujme režisérského křesla, zatím nebylo oznámeno.

Populárním docuseries loňského roku pak byl Tiger King, který je k vidění skrze Netflix. Nedlouho po jeho odvysílání bylo oznámeno, že se chystá i filmová adaptace na náměty osudu tohoto podivného majitele výběhů s divokými šelmami. Joe Exotic, čili titulní Tiger King, měl ve filmu ztvárnit Nicolas Cage, avšak projekt byl v uplynulém týdnu zrušen.

Samozřejmě by to pak nebyl týden bez trailerů. Jeden si přichystali i tvůrci ze studia Pixar. To v první ukázce představilo svůj nový animák jménem Turning Red, který pojednává o mladé dívce, jenže se ve stresových situacích mění v obrovskou pandu červenou. Film by měl být k vidění v kinech až příští rok.

Zajímavý klip pak nabídl i akčňák Free Guy. Ve videu, které na svém YouTubovém kanálu sdílel Ryan Reynolds, se na trailer dívají Deadpool a Korg a komentují dění v něm. Tyto dvě postavy byly vybrány záměrně, Deadpoola totiž ztvárňuje Reynolds, který se ve Free Guy objevuje jako protagonista a Korga v Thorovi nadaboval Taika Waititi, který si v tomto novém snímku zahrál hlavního padoucha. Samotný Free Guy by pak měl vstoupit do kin již v první polovině letošního srpna.

Na závěr tu pak máme jednu smutnou zprávu. Opustil nás oblíbený český herec Ladislav Potměšil. Ten ve věku pětasedmdesáti let podlehl rakovině. Potměšil se proslavil například ve snímcích Discopříběh nebo Byl jednou jeden polda a seriálech Hospoda, Zdivočelá zem, Ordinace v růžové zahradě nebo Cesty domů.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací