Dobrodružné sci-fi Duna vplulo s velkou parádou do kin. Kdo přišel na slavnostní premiéru?

Boj o ovládnutí planety Arrakis je tu!

Na knize Franka Herberta si vylámali zuby již mnozí tvůrci, ale režisér Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Příchozí) se toho nebál a rozhodl se natočit sci-fi Duna dle svých představ. A vyplatilo se. Není proto divu, že se na českou slavnostní premiéru vypravil nespočet fanoušků i VIP hostů.

Herci Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Josh Brolin, Javier Bardem, Zendaya, Stellan Skarsgård či Dave Bautista, scénář trojice Eric Roth, Denis Villeneuve, Jon Spaihts, hudba Hanse Zimmera a již zmínění pánové Denis Villeneuve a Frank Herbert, tento balíček spolu s úchvatnou vizuální stránkou zapříčinil, že se o nové Duně mluví jako o průlomovém snímku sci-fi žánru.

Česká slavnostní premiéra se konala v pražském kině IMAX, kde u vstupu do speciálního sálu hlídkoval písečný červ. Pozvání přijali Adéla Gondíková s dcerou, Iva Pazderková, raperka Sharlota se svým snoubencem, Martin Maxa s přítelkyní, herečka Štěpánka Fingerhutová, herci Jan Nedbal, Oskar Hes a Václav Šanda, zpěvák Petr Kutheil s přítelkyní a Mikoláš Tuček s dcerou. Tuček se na akci potkal i s Alžbětou Trojanovou, se kterou uváděl pořad Re-Play. Jak to na akci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací