Český překlad manga série One Piece je tu. První díl pokřtil Luffy s překladateli

„Připravte se vyplout – nadešel zlatý věk pirátů!“

Jedna z nejvýznamnějších mang na světě doplula i do českých vod. Nakladatelství Crew slavnostně uvedlo český překlad gigantické série One Piece, která je dokonce zapsána v Guinnessově knize rekordů coby nejprodávanější manga od jednoho jediného autora. Kmotry novinářského křtu se stali překladatelé Petr Kabelka a Eliška Kabelková Vítová, ředitel nakladatelství Petr Litoš a ústřední hrdina, chlapec Monkey D. Luffy.

Setkání proběhlo stylově na lodi na vlnách Vltavy, kde se uskutečnil nejen slavnostní přípitek, ale zaznělo i několik zajímavých informací. Manželský překladatelský pár prozradil, že český překlad je mnohem věrnější japonskému originálu, než ten anglický. Příběh Luffyho a jeho posádky odstartoval v roce 1997, aktuálně čítá 108 dílů a stále vychází. Ředitel Petr Litoš podotkl, že autor Eiičiró Oda uvedl, že by celá řada mohla mít přibližně 120 dílů. Zda tomu tak skutečně bude, ukáže až čas.

Česká plavba s Luffym ale teprve začala. První díl s názvem One Piece 1: Romance Dawn – Dobrodružství začíná právě vyšel a Střetu s Buggyho posádkou bychom se měli dočkat v červnu. Milým bonusem je i sběratelský boxík, pro přehledné uložení daného příběhového okruhu. Oficiální představení proběhlo s úctou k fanouškům tematicky na Animefestu.

Jak to na novinářském křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací