64. Zlín Film Festival je zahájen a režisér Hynek Bočan převzal Zlatý střevíček

Světovou premiéru českého dokumentu Velký finále PSO uvedla početná delegace.

Opět po roce se do Zlína vrátil Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež. Zlín Film Festival, jako každý rok, otevřely hned dvě projekce, nechyběl červený koberec, předání Zlatého střevíčku či slavnostní ohňostroj.

Vše odstartovalo projekcí norského filmu Lars je LOL. Poté se mohli kluci, holky i rodiče rozprchnout do dalších kinosálů či blízkého okolí, kde na návštěvníky čeká bohatý filmový i doprovodný program. Ve svém filmovém programu nabídne 64. Zlín Film Festival 289 projekcí filmů z 55 zemí světa, mezi nimiž jsou i exotické destinace jako Filipíny, Kolumbie, Ekvádor, Kypr nebo Thajsko.

Návrat ke Kongresovému centru se vyplatil, proběhlo zde totiž hned několik červených koberců. Rudý běhoun neosiřel ani ve večerních hodinách, protože se po něm v rámci slavnostního zahájení prošli prezident Čestmír Vančura, umělecká ředitelka Markéta Pášmová, herečka Kristýna Janáčková, herec a písničkář Jiří Schmitzer, Young Stars Darija Pavlovičová, Anna Fialová, Filip Březina a Adam Mišík, herec Denis Šafařík, režisérka Tereza Vejvodová, modelka Marie Danči, herec Vojtěch Vodochodský a mnoho dalších.

Nechyběl ani režisér Hynek Bočan, který z rukou prezidenta Čestmíra Vančury převzal Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež. „Je to významná cena, udělená na světově uznávaném festivalu, ocenění celoživotní práce, potvrzení, že nebyla marná. Co víc si může tvůrce přát? Moc si toho vážím,“ popsal své pocity Hynek Bočan a přímo na pódiu, po zhlédnutí medailonku, s pousmáním pronesl, že byl asi velmi pilný.

Sladkou tečkou galavečera byla světová premiéra dokumentu Velký finále PSO. Moderátoři akce Vojtěch Johaník a Filip Teller se chopili světelných mečů a vydali se navigovat opravdu početnou delegaci v čele s režisérem Dominikem Kalivodou, která čítala několik desítek členů.

Jak to na slavnostním zahájení 64. ZFF vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací