Na 8. ročník 3KinoFest přiletí až z New Yorku umělec Shalom Tomáš Neuman

Festival otevře dramatická komedie Czarna Owca (Černá ovce) režiséra Aleksandera Pietrzaka.

Již ve středu bude slavnostně zahájen 8. ročník Mezinárodního filmového festivalu 3KinoFest, který se zaměřuje na středoevropskou kinematografii.  Těšit se můžeme na snímky z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky a několik vzácných hostů.

Během deseti dnů, a to od 3. do 12. listopadu 2021, budou moci diváci v sálech Městské knihovny v Praze a Kina Atlas v soutěžní sekci zhlédnout filmové novinky ze čtyř středoevropských zemí, a to například životopisné drama Zátopek, komedii Muž se zaječíma ušima, historické drama Zpráva, romantické drama Jsi tak perfektní!, drama Prasklina, dramatickou komedii Každý má svoje léto, drama Bůh internetu a několik dalších. O tom, kdo si ze soutěžních snímků odnese ocenění a sošku „Umělec dosahující hvězd“, rozhodně mezinárodní odborná porota.

3KinoFest dále nabídne ve spolupráci se Solanin Film Festiwal snímky v rámci cyklu “Generace Kolumbů” v zemích Visegrádu – mýtus vlastence a hrdiny. Sekce Vizionáři střední Evropy přinese dosud největší retrospektivu zfilmovaných děl polského spisovatele Stanisława Lema. Pozvání přijet na festival přijal umělec zaměřující se na ekologický pop-art Shalom Tomáš Neuman, jenž přiletí až z New Yourku. V rámci setkání bude uveden i krátký dokument o jeho tvorbě.

Nejen filmový, ale i doprovodný program čeká na všechny návštěvníky festivalu. Naplánovaná je výstava autorských plakátů studentů Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP) na téma nový vizuál festivalu 3KinoFest očima studentů grafického designu, výstava soutěžních komiksů na motivy Stanisława Lema Budoucnost v bublinách a výstava plakátů ke 30. výročí vzniku Visegrádské skupiny.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací