Spin-offy 2022: V příštím roce se dočkáme Shazama nebo třeba Toy Story

Navíc to bude i rok ve znamení návratů Michaela Keatona.

Ten se totiž objeví hned ve třech z pěti spin-offů na tomto seznamu. Keatonovi fanoušci tak mohou jásat. Nové příběhové linky a vlastní snímky ke známým postavám tak nabídne Marvel, DC i Pixar. Nebude jich sice hodně, ale zcela určitě budou stát za to. A o jakéže spin-offy, že se tedy jedná? Pojďme si je projít pěkně popořadě.

Morbius

česká premiéra: 27. leden 2022 režie: Daniel Espinosa

Spin-offové novinky příštího roku odstartuje jedna marvelovka, ono by to přeci jen jinak nešlo. Studio Sony ve spolupráci s Marvelem představí ve snímku Morbius titulního záporáckého upíra, zpravidla se objevujícího v příbězích o Spider-Manovi či o Bladeovi, který bude mít zanedlouho i svůj vlastní remake. Hlavní role se zde zhostí Jared Leto, po jeho boku se pak objeví herci jako Matt Smith, Jared Harris, Tyrese Gibson nebo Michael Keaton, jenž se zde má vrátit v roli padoucha Vulture, který bojoval proti Spider-Manovi ve snímku Spider-Man: Homecoming. To pak nasvědčuje tomu, že by se děj Morbiuse měl odehrávat ve světě MCU nebo aspoň jeho přidruženém světě, kde vystupuje i jeho kolega Venom.

Rakeťák

česká premiéra: 16. červen 2022 režie: Angus MacLane

Potěšeni pak v příštím roce budou i fanoušci animované ságy Toy Story (či Příběh hraček). Jeden z její hlavních protagonistů, Buzz Rakeťák, se totiž dočká vlastního filmu. Respektive by zde mělo jít o představení příběhu stejnojmenného muže, hrdiny, který inspiroval herní kolekci s Buzzem. I proto již nebude v originále tuto postavu dabovat Tim Allen, ale Chris Evans. Rakeťák pak bude k vidění skrze streamovací platformu Disney+.

Black Adam

česká premiéra: 28. červenec 2022 režie: Jaume Collet-Serra

A nyní se přesuneme ke konkurentům Marvelu i Disney, kterými jsou DC a studio Warner Brothers. Ti společně chystají velkolepou podívanou, kterou je Black Adam. Snímek vypráví o stejnojmenném záporákovi, který se běžně vyskytuje v příbězích o hrdinovi Shazamovi. Toho mohli fanoušci poprvé vidět na velkém plátně v roce 2019, a již v té době byl na konci filmu teaser, který měl navnadit na tento plánovaný spin-off. Jako titulní protagonista se zde představí Dwayne Johnson, který tento projekt usilovně promuje na svých sociálních sítích už nějakou dobu skrze sdílení nejrůznějších materiálů z natáčení apod. Příznivci pak také doufají, že jednoho dne v kinech uvidí Black Adama spolu se Shazamem, jehož sequel je zase naplánovaný na rok 2022.

The Flash

česká premiéra: 3. listopad 2022 režie: Andy Muschietti

Ze světa DC je pak i jeho nejrychlejší hrdina, Flash. Ten se ve filmu poprvé představil v Lize spravedlnosti, kde ho ztvárnil Ezra Miller. Ten se vrátí do této role ve svém samostatném snímku, který slibuje podívanou podobnou té ve Spider-Man: Bez domova. Mělo by zde totiž také dojít ke střetnutí paralelních světů. I díky tomu tvůrci slibují ne jednoho, ale dokonce minimálně dva Batmany! Do role oblíbeného netopýřího muže se totiž kromě Bena Afflecka vrátí i výše zmíněný Michael Keaton, pro kterého to znamená, že v příštím roce zamotá hlavy fanouškům Marvelu i DC. Možné jsou ale i návraty dalších známých postav, které však producenti zatím nechtějí potvrdit.

Batgirl

česká premiéra: ještě nebylo oznámeno režie: Adil El Arbi a Bilall Fallah

Michael Keaton pak bude mít filmově poměrně solidní rok, neboť návrat v roli Batmana má naplánovaný i ve filmu Batgirl. Ten se zaměřuje na stejnojmennou hrdinku z Gothamu, pod jejíž přezdívkou operuje Barbara Gordon, dcera komisaře Jima Gordona, blízkého spolupracovníka Batmana. Titulní roli si zde zahraje Leslie Grace, jejího otce pak J. K. Simmons a hlavního záporáka jménem Firefly Brendan Fraser. Batgirl pak bude k vidění pouze skrze HBO Max.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací