Filmové události #24/22: Black Adam se představil v první ukázce, Joker bude mít sequel

Týden plná záporáků.

Byly rozdány letošní MTV Movie & TV Awards. Jsou tu první informace k marvelovce Thunderbolts. Joker Todda Phillipse se dočká pokračování. Jeho DC kolega Black Adam se pak představil v prvním traileru. Ukázku nabídl i nový pořad ze světa Hunger Games. Akčňák Brada Pitta, Bullet Train, má také nový klip. I pořad Volavka nabídl první spot. Představil se i příběh o původu Predátora. Do šestice se ve videu ukázal i horor Nene. Netflix navnadil na druhou polovinu čtvrté řady Stranger Things. První teaser má i seriál Wednesday. Pátá sezóna Farga má obsazení. Disney+ bude za nedlouho uvedeno v ČR.

#24/22

Uplynulý týden začal velkolepě, a to rozdáváním cen MTV Movie & TV Awards. Slavnostní večer se uskutečnil v pondělí 6. června a provedly jím herečky Vanessa Hudgens a Tayshia Adams. Nejvíce sošek si odneslo teen-drama Euforie. Za nejlepší film by prohlášen Spider-Man: Bez domova a za nejlepší seriál zmíněná Euforie. Nejlepšími herci se stali Tom Holland a Zendaya. Nejlepším hrdinou je pak Scarlett Johansson coby Black Widow ve stejnojmenném snímku, záporákem Daniel Radcliffe ve Ztraceném městě. Další kategorie pak zahrnovaly nejlepší komediální výkon, nejvystrašenější výkon, nejlepší polibek, nejlepší bojovou scénu nebo nejlepší tým. Oceněny byly i dokumenty a reality shows v separátních skupinách.

Dále tu pak máme i něco nového ze světa Marvelu. Producenti v čele s Kevinem Feigem oznámili, že dalším chystaným snímkem ze světa MCU budou Thunderbolts, komiksová skupina anti-hrdinů. Uvedli také, že režie se ujme Jake Schreier, scénáře pak Eric Pearson, který se podílel i na loňské Black Widow. Některými z postav, které bychom ve filmu mohli uvidět jsou např. Yelena Belova, Baron Zemo, Ghost, Taskmaster, The Abomination, U.S. Agent, The Winter Soldier či generál Thaddeus „Thunderbolt“ Ross, který v komiksech dává tým dohromady a po němž nese tato skupina název.

Na druhé straně konkurenční DC se také vrhá do světa záporáků. V uplynulých dnech bylo totiž potvrzeno, že se chystá sequel k Jokerovi. První snímek sklidil úspěch v roce 2019 a odnesl si i četné sošky z prestižních filmových ocenění, včetně Oscarů. Detaily ohledně sequelu nejsou zatím moc známé, snad jen kromě toho, že do režisérského a scenáristického křesla opět usedne Todd Phillips a titulní role se ujme Joaquin Phoenix.

Další DC padouch se pak dočkal prvního traileru. V oficiálním klipu se představil Black Adam i další četné postavy, na které se můžeme ve filmu těšit. Titulní role se ujal Dwayne Johsnon, vedle něj se zde objeví Pierce Brosnan jako Doctor Fate, Aldis Hodge coby Hawkman, Noah Centineo jako Atom Smasher či Quintessa Swindell coby Cyclone a další. Do kin se pak Black Adam chystá v říjnu letošního roku.

Dalším, kdo nabídl první ukázku je i prequel ze světa Hunger Games nesoucí podtitul The Ballad of Songbirds and Snakes. Film, který je adaptací stejnojmenné knihy, se zaměřuje na mladého Coriolanuse Snowa a zrod Hunger Games. V kinech však tento snímek bude až na podzim 2023.

Co však bude k vidění již za nedlouho je akční thriller Bullet Train. Hlavní role se zde ujal Brad Pitt, po jeho boku tu pak uvidíme Joey King, Aarona Taylora-Johnsona, Zazie Beetz, Briana Tyreeho Henryho, Logana Lermana nebo Sandru Bullock. Premiéru má tento film naplánovanou na 4. srpen.

Obdobně hvězdně obsazený je i chystaný seriál z produkce Apple TV+ Volavka. Pořad se zaměřuje na Jimmyho Keena, který si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení. Dostane však úžasnou nabídku – když se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. Splnit tento úkol však bude životní výzvou. V seriálu, který bude mít premiéru na zmíněné platformě začátkem srpna, si zahráli Taron Egerton, Ray Liotta nebo Greg Kinnear.

Konkurenční stanice Hulu si pak připravila snímek ze světa Predátora nesoucí název Prey. Příběh se má zaměřit na původ Predátora. Prey bude k dostání jak skrze Hulu, tak i Disney+, již v letos v srpnu.

Aby toho nebylo málo, tak v srpnu bude mí premiéru i horor Nene, který je další z řady snímků režiséra Jordana Peelea, kam patří Uteč nebo My. Detaily k ději zatím nejsou moc známé. Hlavních rolí se pak ujali Daniel Kaluuya, Keke Palmer nebo Steven Yeun.

Na konec ke všem trailerům tu pak máme i ukázku k druhé části čtvrté řady pořadu Stranger Things. Prvních sedm epizod bylo vypuštěno 27. května, poslední dvě, které uzavřou dosavadní příběh, pak budou na Netflixu k dostání od 1. července. Tvůrci seriálu pak také slíbili ještě poslední pátou řadu, která by to měla vše uzavřít.

Na Netflixu pak bude také možné již letos zhlédnout pořad Wednesday, který se zaměřuje na stejnojmennou postavu z Addamsovy rodiny. Seriál z režie Tima Burtona slibuje hvězdné obsazení, objevit se zde mají např. Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones, Gwendoline Christie, Luis Guzmán  nebo Christina Ricci, představitelka původní filmové Wednesday. V uplynulých dnech pak byl uveřejněn první krátký spot s titulní protagonistkou.

Návrat na televizní obrazovky pak slibuje krimi drama s prvky komedie Fargo. Seriál z tvorby bratří Coenů se v každé ze svých řad zaměřuje na jiné téma a představuje vždy čerstvé nové obsazení. Ani chystaná pátá řada nebude výjimkou – v hlavních rolích se tentokráte objeví Jon Hamm, Juno Temple a Jennifer Jason Leigh jako postavy Roy, Dot a Lorraine.

Na závěr tu pak máme něco z domácího prostředí. V České republice bude zanedlouho uvedena platforma Disney+. Čeští diváci se na ní mohou těšit již od 14. června. Disney+ pak nabídne širokou škálu filmu a seriálu ze světa Marvelu, Star Wars, Pixaru nebo disneyovských pohádek apod.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací