Filmové události #32/22: V pokračování Jokera se objeví Lady Gaga, Leonardo DiCaprio a Keanu Reeves chystají spolupráci

V trailerech se představil nový Star Wars seriál i česká pohádka.

Sequel Jokera má název i datum premiéry. Potvrzena byla i devátá řada seriálu The Flash. Naopak snímek Batgril s Batmanem Michaela Keatona byl zrušen. První trailer je tu k seriálu Andor. Ukázku nabídlo i drama The Banshees of Inisherin. A je tu i spot k české pohádce Princ Mamánek. Jake Gyllenhaal se představí v ikonické roli Patricka Swayzeho. Společný projekt plánují Keanu Reeves a Leonardo DiCaprio.

#32/22

Nedávno potvrzený sequel k úspěšnému Jokerovi v uplynulém týdnu odhalil titul, datum premiéry i jedno překvapení. Pokračování netradiční komiksovky s Joaquinem Phoenixem v titulní roli ponese název Joker 2: Folie á deux a do kin vstoupí v říjnu 2024. Vedle Phoenixe se pak ve snímku objeví i Lady Gaga, která potvrdila dřívější domněnky, že ve filmu ztvární Harley Quinn. Více pak odhalil krátký video teaser.

Do světa DC pak patří i nejrychlejší muž na světě Barry Allen čili Flash. Ten má na stanici CW již dlouhotrvající seriál, jehož devátá řada byla potvrzena minulý týden. Zároveň také bylo oznámeno, že tato sezóna bude jeho poslední. Finální devátá třináctidílná řada bude mít premiéru v příštím roce.

Na druhou stranu přišlo DC i se smutnějšími novinkami. Jejich očekávaný snímek Batgirl, ve kterém se měl vrátit Michael Keaton jako Batman, byl zrušen. Filmu studia Warner Brothers, který měl být uveden exkluzivně skrze HBO Max, neuvidí světlo světa, i přes to, že už byl dotočen, důvod zatím není znám. Zrušen byl mimo jiné i sequel k animáku Scoob!, též spadající pod WB.

Co by to však bylo za týden bez trailerů? A jeden takový si připravil i seriál Andor. Ten se odehrává v předaleké galaxii ve světě Star Wars a zaměřuje se na postavu Cassiana Andora, který se poprvé představil ve filmu Rogue One. Pořad vstoupí na Disney+ již 21. září.

V ukázce se představilo také drama Banshees of Inisherin. Příběh z irského prostředí se zaměřuje na dva dlouholeté přátele, kteří se ocitnou ve slepé uličce, když jeden z nich nečekaně ukončí jejich vztah, což má neblahé následky pro oba. V hlavních rolí se zde pak objeví Brendan Gleeson a Colin Farrell.

Do třetice tu pak máme klip i k české pohádce Princ Mamánek. V té se představuje Jan Budař jako Princ Ludvík Otomar Karel XII. zrozený Vznešený, který je velmi spjatý se svou milující maminkou, královnou Ludmilou. Bojí se skoro všeho, do ženění se nežene a většinu života se poflakuje po přepychovém zámku a přilehlých oborách. Avšak jeho otec, král Radomil, mu připraví nečekaný dárek – princ se jednoho rána probudí v lese v obyčejných šatech a v doprovodu drsného rytíře Hudrovala se má vydat do světa, aby poznal, co je život a snad konečně dospěl. Pohádka, na které se Budař podílel i jako režisér a scenárista, bude mít premiéru ke konci letošního října.

Trailer k pohádce Princ Mamánek ukazuje, jak vypadá princ těsně před čtyřicítkou

Herec Jake Gyllenhaal se chopí poměrně složité role. Objeví se totiž v chystaném remaku thrilleru Road House, kde si zahraje Daltona. Toho v původním snímku památně ztvárnil Patrick Swayze. Více detailů o nové verzi kultovního akčňáku zatím není známo.

Na závěr tu pak máme informace k jedné zajímavé kolaboraci. Společný projekt totiž chystají Leonardo DiCaprio, Keanu Reeves a Martin Scorsese. Jedná se seriálovou adaptaci knižního krimi thrilleru Ďábel v Bílém městě z pera Erika Larson. Ten se inspiruje skutečným příběhem muže, který byl později znám jako Jack Rozparovač. Reeves v pořadu ztvární hlavní roli, DiCaprio bude projekt produkovat a Scorsese se má chopit režie. Výsledný pořad pak bude dostupný skrze streamovací platformu Hulu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací