Filmové události #34/22: V prvních fotografiích se představilo pokračování Enoly Holmes i seriál ze světa Percyho Jacksona

Nové projekty chystají Ridley Scott, Johnny Depp nebo Robert De Niro.

Disneyho atrakce Big Thunder Mountain bude mít vlastní filmovou adaptaci. Seriálová adaptace Percyho Jacksona se představila v první fotografii. Nové promo materiály zveřejnili i tvůrci pokračování Enoly Holmes. Je tu i trailer k pořadu Wednesday. S ukázkou přišlo i válečné drama Na pivo do první linie. Spot má dále drama The Lost King. První klip nabídla také Vampire Academy. Do pětice zveřejnila video i česká pohádka Princezna zakletá v čase 2. Prequel k Hunger Games se podělil o novinky a přírůstky v hereckém obsazení. Johnny Depp plánuje natočit biografické drama o Modiglianim. A Robert De Niro zase chystá gangsterku s Barry Levinsonem.

34/22

Z atrakcí v Disney Worldu vzniklo již několik filmů, mezi ty úspěšné se řadí pětidílní Piráti z Karibiku nebo Expedice: Džungle. Nově se k nim přidá snímek na náměty parkové jízdy jménem Big Thunder Mountain. Na projektu se režisérsky podílí dvojice Bert & Bertie, kteří stojí například za seriálem Hawkeye. Produkce se ujme Ridley Scott a do jedné z rolí byla obsazena Margot Robbie. Disney do budoucna chystá filmy i ke svým dalším atrakcím, jako je například Haunted Mansion či Twilight Zone Tower of Terror.

Na streamovací platformě Disney+ pak bude zanedlouho k vidění nová seriálová adaptace novel o Percym Jacksonovi, chlapci, který zjišťuje, že je napůl bůh (syn Poseidona) a odkrývá postupně svět plný mýtů a mytologických tvorů. Na náměty knižní série vznikly v letech 2010 a 2013 dva snímky Percy Jackson: Zloděj blesku a pokračování Moře nestvůr. V pořadu ztvární titulního hrdinu Walker Scobell, který se nedávno proslavil díky snímku Projekt Adam. V uplynulých dnech pak tvůrci sdíleli první fotografii z natáčení seriálu.

Ty nabídlo i pokračování k Enole Holmes. Druhý díl, vyprávějící příběh fiktivní mladší sestry slavného detektiva Sherlocka Holmes bude mít premiéru na Netflixu již letos v listopadu. V rolích ústřední Holmesových sourozenců se vrátí Millie Bobby Brown, Henry Cavill a Sam Claflin.

Netflix pak také zveřejnil první trailer ke svému očekávanému seriálu Wednesday. Ten se zabývá stejnojmennou nejstarší dcerou Addamsovy rodiny. Wednesday ztvární Jenna Ortega, po jejím boku se pak objeví Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Isaac Ordonez, Gwendoline Christie či Christina Ricci, původní filmová představitelka Wednesday. Seriálová adaptace populární morbidní rodinky v podání Tima Burtona bude mít premiéru na Netflixu již letos na podzim.

S ukázkou přišlo i válečné drama Na pivo do první linie konkurenčního Apple TV+.  Ve snímku se představuje v hlavní roli Zac Efron jako Chickie, mladík, který se rozhodne nečekaným způsobem podpořit své kamarádky, kteří bojují ve Vietnamu. Napadne ho osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. Kromě Efrona pak film nabízí bohaté herecké obsazení, které čítá jména jako Russell Crowe, Bill Murray nebo Kyle Allen a další.

Spot má i britské drama The Lost King. To vypráví příběh amatérské historičky, která navzdory protestům ze strany zatuchlého akademického ústavu, jde za svým cílem. Tím je najít pozůstatky krále Richarda III, jež byly ztraceny před více než 500 lety. Hlavních rolí se zde ujali Sally Hawkins, Steve Coogan a Harry Lloyd.

První klip má i televizní adaptace knižní série Vampire Academy, kterou bude od poloviny září vysílat streamovací kanál Peacock. Pořad se inspiruje populárními novelami a přivádí k životu oblíbené postavy.

A do pětice nabídla trailer také česká pohádka Princezna zakletá v čase 2. Pokračování populárního domácího fantasy zavede diváky zpět do světa Oberonu a vrátí se i oblíbení hrdinové v podání Elišky Křenkové, Marka Lambory a Natalie Germani, jejich řady pak posílí Vojtěch Kotek nebo Karel Dobrý. Do kin snímek vstoupí letos v listopadu.

S novinkami přišlo i utopistické fantasy Hunger Games, respektive jeho prequel. Tvůrci snímku Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes odhalili, že se v sequelu nově objeví i herečka Viola Davis. Ta zde má údajně ztvárnit zápornou roli, více detailů zatím není známo.

Na svém vlastním projektu pak pracuje Johnny Depp, který se po pětadvaceti letech, od svého debutu s Bojovníkem, vrací do režisérské židle. Depp se rozhodl natočit biografické drama o životě italského malíře Amedea Modiglianiho. Produkce filmu se pak ujme Al Pacino.

A s novinkou přišel i Pacinův dlouholetý spolupracovník Robert De Niro. Ten se, jak bylo v uplynulém týdnu oznámeno, ujme jedné z hlavních rolí v chystané gangsterce Wise Guys vznikající v produkci Warner Brothers. Její režie se pak ujme Barry Levinson.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací