Filmové události #46/22: Nejpřitažlivějším mužem roku je Chris Evans, Tom Holland podepsal smlouvu na další spider-manovské filmy

Několik novinek je tu i ze světa Star Wars.

Pravděpodobně už nebudou další snímky ze série Fantastických zvířat. Chris Evans se může radovat z nového titulu. Jsou tu informace k hranému i animovanému Spider-Manovi. S novinkami přišel i Star Wars. Seriál ze světa Percyho Jacksona má hereckou posilu. Zahájeno bylo natáčení páté řady Stranger Things. Chystá se filmová adaptace novely Seesaw Monster. Netflix pak zveřejnil trailer k pokračování detektivky Na nože. V klipu se představil i Del Torův Pinocchio. Je tu také spot k dramatu The Whale. Ukázku nabídla i biografie o Whitney Houston. A trailerem překvapilo čtvrté pokračování Johna Wicka. Příští Oscaři mají moderátora. Na závěr pak smutná zpráva, opustil nás Kevin Conroy.

#46/22

Minulý týden otřásla fanoušky světa Harryho Pottera novinka ohledně prequelové filmové série Fantastická zvířata. Objevily se totiž zprávy, že tvůrci neplánují pokračovat ve tvorbě dalších snímků, přesto, že série měla mít pět dílů a k dokončení jí chyběly poslední dva. Posledním filmem se tak stala letošní Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství.

V uplynulých dnech došlo také ke každoročnímu vyhlášení nejpřitažlivějšího muže roku, které pořádá americký magazín People. Pro rok 2022 se jím stal herec Chris Evans, který se proslavil jako Kapitán Amerika v marvelovských snímcích. Loňským nejpřitažlivějším mužem byl Paul Rudd, titulem se pak  dále mohou pyšnit Michael B. Jordan, Bradley Cooper, Brad Pitt, Johnny Depp, George Clooney, Ryan Reynolds a další celebrity.

Dále pak bylo oznámeno, že Evansův komiksový kolega Tom Holland se objeví v dalších třech snímcích. Holland a spol. potvrdili, že se chystá nová spider-manovská trilogie s Hollandem. Novinky tu jsou i k animovanému Spider-Manovi. V pokračování Across the Spider-Verse se nově objeví Daniel Kaluuya jako Spider-Punk. Svět pavoučího muže se tak rozroste a jeho další verzi.

Předaleká galaxie Star Wars se pak rozroste o další projekty. Nový, zatím nespecifikovaný snímek, chystá režisér Shawn Levy (Stranger Things, Noc v muzeu, Free Guy, Deadpool 3). Pro Disney+ se pak připravuje nový seriál nesoucí název Acolyte, pro který tvůrci v uplynulém týdnu oznámili herecké obsazení. Objeví se zde např. Amandla Stenberg, Dafne Keen, Manny Jacinto, Jeong-jae Lee nebo Carrie-Anne Moss a další. Pořad by měl být dostupný skrze Disney+ v příštím roce.

Na zmíněné streamovací platformě bude k vidění také očekávaný seriál ze světa Percyho Jacksona. A právě jeho tvůrci v uplynulých dnech oznámili novinky v hereckém obsazení. K tomu se přidal Lin Manuel Miranda jako Hermes a další tří herci byli obsazeni do rolí Dia, Poseidona a Háda. Seriál by měl být k vidění skrze Disney+ začátkem roku 2024.

Konkurenční Netflix pak oznámil začátek natáčení páté řady Stranger Things. Tuto informaci potvrdili i někteří z herců na svých sociálních sítích. Pátá a finální sezóna Stranger Things by měla mít na Netflixu premiéru buď koncem roku 2023 či až v následujícím roce.

Na Netflixu pak bude k vidění také chystaná filmová adaptace novely Seesaw Monster. Nedávno bylo uveřejněno, že do hlavních dvou rolí zde byly obsazeny Anne Hathaway a Salma Hayek.

Netflix pak přišel i s pár trailery, například k očekávanému pokračování detektivky Na nože, které tentokráte nese podnázev Glass Onion. Ve snímku se vrátí Daniel Craig jako detektiv Benoit Blanc, který je povolán k novému případu. Vedle Craiga se zde objeví Dave Bautista, Edward Norton, Ethan Hawke, Kate Hudson, Kathryn Hahn, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Madelyn Cline či Jessica Henwick. Snímek pak má naplánovanou premiéru na období Vánoc.

O pár týdnů dříve zase vstoupí na stejnou platformu nová loutková adaptace Pinocchia, tentokráte z režie Guillerma del Tora, která se také představila v krátkém novém spotu. Animovaným postavám zde propůjčí hlasy  Ewan McGregor, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Ron Perlman nebo Cate Blanchett a další.

S klipem přišlo i psychologické drama The Whale režiséra Darrena Aronofskyho. Ten zde vypráví příběh obézního muže, který má po rozvodu zničený vztah s dcerou a snaží se ho napravit. Hlavní role, která díky efektům a masce vypadá neuvěřitelně, se ujal Brendan Fraser. Snímek měl premiéru na filmovém festivalu v Torontu, do kin se oficiálně chystá začátkem prosince.

V ukázce se také představila biografie Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody. Role titulní zpěvačky, jejímž životem se snímek zabývá, se ujala Naomi Ackie. Film má vstoupit do kin dva dny před Vánoci.

A do pětice tu máme trailer ke čtvrtému pokračování Johna Wicka. Akční filmová série se zabývá bývalým nájemným vrahem, který se z důchodu vrací do rozvinutého a spletitého podsvětí nájemných vrahů poté, co je mu odcizeno auto, spálen dům a zabit pes. Od té doby už si prošel mnohým, jak se jeho osud posune ve čtvrtém díle zjistíme v březnu 2023.

Dále tu pak máme novinky k příštím Oscarům, které se uskuteční v roce 2023. 95. ročník udílení prestižního filmového ocenění má svého moderátora, stal se jím Jimmy Kimmel, který Oscary moderoval již v letech 2017 a 2018. Předávání příštích Oscarů se uskuteční na začátku března 2023.

A na závěr jedna smutná zpráva, ve věku 66 let nás opustil herec Kevin Conroy, který podlehl dlouhodobé bitvě s rakovinou. Conroy se proslavil především jako hlas Batmana (DC seriály) a objevil se i jako jeho hraná verze v pořadu Batwoman.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací