Simona Stašová a Miroslav Etzler se potkají v Divadle Lucie Bílé u štědrovečerní večeře

Komedie Třináct u stolu se v české premiéře přestaví koncem adventu.

Herečka Simona Stašová je k nezastavení. Tento rok jsme ji mohli vidět v hlavní roli v devíti různých divadelních představeních a desátou roli právě zkouší. Těsně před Vánoci se nám představí jako Madeleine Villardierová ve hře Třináct u stolu v Divadle Lucie Bílé.

Setkání s novináři sice moderoval Karel Voříšek, jakmile se ale mikrofon dostal do rukou představitelky hlavní role, měl prakticky volno. Simona Stašová představila své kolegy s energií, která je opravdu záviděníhodná. Jejího manžela bude hrát Miroslav Etzler. Tato ústřední manželská dvojice pořádá ve svém domě slavnostní štědrovečerní večeři pro vybranou společnost, ale vypořádat se se zasedacím pořádkem a hrozící pohromou v podobě třinácti lidí u stolu přinese nespočet zapeklitých situací.

„Je to pravá, nefalšovaná, pořádná komedie, kde máme všichni herci to takzvané „maso na kosti“ a můžeme se opravdu vyřádit. Je to herecká komedie. Plnokrevná. Odehrává se v Paříži na Štědrý večer a moje postava všemi osudy přítomných pěkně zamává. Také máme překrásné kostýmy, krásnou dekoraci a roztomilou hudbu. Už se opravdu moc těším,“ sdílela své nadšení Simona Stašová. Dalších rolí se chopili Simona Postlerová/Miroslava Pleštilová, Julie Štandera/Nela Štefanová, Otto Rošetzký, Čestmír Gebouský, Martin Cikán/Kryštof Zapletal.

Závěr tiskové konference přinesl velké překvapení. Miroslav Marek z agentury Dobrý den, spravující Muzeum rekordů Pelhřimov, a Petr Mráček předali překvapené a dojaté herečce Certifikát o tom, že byla zapsána do České databanky rekordů. Simona Stašová se tak stala rekordmankou s označením „Divadelní herečka hrající průběžně během jediného roku největší počet hlavních rolí“.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací