Filmové události #49/22: Na Comic-Con Prague přiletí hvězda ze Smrtonosné zbraně

V trailerech se představili noví Transformers, Strážci Galaxie nebo Indiana Jones.

Máme tu první novinky k příštímu pražskému Comic-Conu. Jsou tu nové fotografie k seriálu The Last of Us. První trailer nabídlo třetí pokračování Strážců Galaxie. V oficiální ukázce se představil i pátý Indiana Jones. Je tu i klip k filmové adaptaci hry Super Marion Bros. Spot zveřejnili i tvůrci nových Transformers. A trailer máme i k akčňáku Babylon.  David Leitch a Simon Kinberg chystají společný projekt. Ang Lee plánuje vytvořit neobvyklé životopisné drama. Plakát a datum premiéry uveřejnil ke svému chystanému snímku M. Night Shyamalan.

#49/22

Čtvrtý ročník pražského Comic-Conu proběhne od 14. do 16. dubna 2023, oznámili v uplynulém týdnu jeho organizátoři. Zároveň s tím tak uveřejnili jméno prvního velkého hosta, který se akce zúčastní. Je jím herec Danny Glover, mezi jehož nejznámější snímky patří Smrtonosná zbraň, Predátor 2, SAW: Hra o přežití, Jumanji: Další level nebo Purpurová barva.

S novinkami pak přišel očekávaný seriál The Last of Us. Tvůrci televizní adaptace populární počítačové hry nabídli fanouškům nové fotografie i krátký klip. Pořad bude k vidění na HBO Max již v lednu 2023.

V květnu téhož roku vstoupí do kin třetí pokračování vesmírné marvelovky Strážci Galaxie, které se představilo v prvním traileru. Ve snímku se vrací Star Lord, Drax, Rockett, Groot, Mantiss a Nebula, které čeká nová mise po jejich dobrodružstvích s Thorem.

Velké ohlasy vyvolala první ukázka k novému snímku ze světa Indiana Jonesa. Páté dobrodružství slavného archeologa nese název Indiana Jones and the Dial of Destiny. Kromě Harrisona Forda v titulní roli se na plátna vrací také John Rhys-Davies coby jeho blízký přítel Sallah. Vedle nich se pak ve filmu objeví Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Boyd Holbrook nebo Toby Jones. Film má naplánovanou premiéru na červen příštího roku.

Nový klip je tu také k animáku Super Mario Bros. ve filmu, adaptací stejnojmenné arkádové a počítačové hry. Ve snímku sledujeme dobrodružství Maria, jeho bratra Luigiho a ostatních slavných postav ze zmíněné hry. Kresleným postavám zde propůjčili své hlasy Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black, Seth Rogen, Keegan-Michael Key, Charlie Day nebo Fred Armisen. Na velká plátna vstoupí snímek již 23. března.

Kromě Strážců Galaxie, pátého Indiana Jonese nebo Maria vstoupí v příštím roce do kin i sedmý snímek ze světa Transformers, tentokráte nesoucí podnázev Probuzení monster. I k tomu již máme první spot, který prozrazuje něco málo z prozatím utajovaného děje.

Do šestice pak trailer nabídli i tvůrci dramatu Babylon. Jeho příběh sleduje dekadenci, zkaženost a nehorázný přebytek, který vede ke vzestupu a pádu několika ambiciózních snílků v Hollywoodu 20. let. Snímek režiséra Damiena Chazella nabízí hvězdné obsazení, které se sestává z herců jako jsou Brad Pitt, Margot Robbie, Samara Weaving, Olivia Wilde nebo Tobey Maguire. Babylon má plánovaný debut již v polovině ledna.

Velký špionážní thriller pak ve spolupráci se streamovací platformou Amazon Prime Video chystá režisér David Leitch. Scénáře se ujal Simon Kinberg a jednu z hlavních rolí si zahraje Channing Tatum. Amazonu se povedlo ulovit snímek Red Shirt v přihazovací válce mezi ostatními streamovacími službami, které o něj také projevily zájem.

Leitchův kolega Ang Lee pak oznámil, že chystá biografické drama o životě herce a kaskadéra Bruce Leeho. Jeho syn Mason Lee by si pak měl zahrát hlavní roli.

Do třetice tu pak máme ještě jednoho slavného režiséra, je jím M. Night Shyamalan. V uplynulém týdnu byl zveřejněn první plakát k jeho chystanému snímku Někdo klepe na dveře. Zveřejněno bylo také datum premiéry, které bylo stanoveno na 2. únor 2023.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací