Sequely 2023: Příští rok se vrátí Indiana Jones, Ethan Hunt nebo John Wick

Dočkáme se také plno superhrdinských pokračování.

Letošní rok se blíží ke konci, a tak je potřeba se, jako již tradičně, podívat, co nás z filmového hlediska čeká v tom příštím. Ten bude bohatý na sequely k velkým blockbusterům. Těšit se můžeme na nové snímky z řady Transformers, Mission: Impossible, Vřískotu nebo Saw, pokračování se také dočkají hrdinové jako Aquaman, Captain Marvel, Spider-Man, Shazam nebo Strážci Galaxie a na obrazovky se vrátí hrdinové jako Indiana Jones nebo John Wick. Pojďme si je tedy projít, pěkně popořadě, ať víme, na co se máme v příštím roce připravit.

Bez kalhot: Poslední tanec

česká premiéra: 9. únor režie: Steven Soderbergh

Hned na úvod roku nás čeká jedno sexy pokračování – na velké obrazovky se ještě jednou vrátí striptér Magic Mike. Ve snímku Bez kalhot: Poslední tanec si hlavní roli opět zopakuje Channing Tatum a po jeho boku se objeví mimo jiné i Salma Hayek. Samotný děj však zatím zůstává utajen.

Ant-Man a Wasp: Quantumania

česká premiéra: 16. únor režie: Peyton Reed

Nebylo by to ono bez marvelovek, a v příštím roce se můžeme těšit hned na čtyři, a každá z nich je sequelem. Ta první se zaměřuje na toho nejmenšího superhrdinu – Ant-Mana – a jeho nové dobrodružství. Tentokráte se vydává do kvantové říše, aby se utkal se svým zatím největším protivníkem Kangem. Snímek by měl mít velký vliv i na zbytek MCU, neboť Kang, se kterým jsme se poprvé mohli setkat v Lokim, byl oznámen jako hlavní padouch nové marvelovské éry.

Creed III

česká premiéra: 2. březen režie: Michael B. Jordan

V příštím roce se vrátí i Rockyho boxerský chráněnec Adonis Creed. Ten se tentokráte utká s Damianem Andersonem v podání Jonathana Majorse (který mimo jiné ztvárňuje i zmíněného Kanga v MCU). V titulní roli se vrací Michael B. Jordan, kdo však není zpátky je Sylvester Stallone jako Rocky, tvůrci toto rozhodnutí odůvodňují tak, že chtějí dát více prostoru postavě Creeda.

Vřískot 6

česká premiéra: 9. březen režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Své oběti bude zase terorizovat i slavný hororový záporák Ghostface, a to již pošesté. Nový díl se zaměří na čtyři přeživší jeho původního útoků, kteří se snaží opustit Woodsboro a začít nanovo jinde. Podaří se jim však uniknout Ghostfaceovi? To se dozvíme v novém snímku, kde se opět objeví i Courteney Cox, ovšem tentokráte jako jediná z původní trojice – Neve Campbell a David Arquette už se zde neobjeví.

(Foto: Ant-Man a Wasp: Quantumania – Marvel.com, Creed III – unitedartistsreleasing.com, John Wick: Kapitola 4 – johnwick.movie)

Shazam! Hněv bohů

česká premiéra: 16. březen režie: David F. Sandberg

V letošním roce jsme si mohli užít dobrodružství Black Adama, který se v komiksech obvykle objevuje jako ústřední nepřítel Shazama. A právě ten bude po četných posunech konečně zpátky a tentokráte i se svými superhrdinskými sourozenci. Společně se musí postavit Hespeře a Kalypso, dcerám Atlase, které ve filmu ztvární Helen Mirren a Lucy Liu.

John Wick: Kapitola 4

česká premiéra: 30. březen režie: Chad Stahelski

Návrat se bude konat i pro slavného nájemného vraha. Jeho čtvrté dobrodružství odhalí něco více z podsvětí nájemných zabijáků, kteří mají svou vlastní měnu, hotel i kodex a mnohem více. Kromě Keanu Reevese v titulní roli, bude zpátky taky Halle Berry, Laurence Fishburne, Lance Reddick nebo Ian McShane, nově se zde objeví Bill Skarsgård, Scott Adkins, Clancy Brown nebo Donnie Yen.

Evil Dead Rise

světová premiéra: 21. duben režie: Lee Cronin

Evil Dead Rise je pátým snímkem v řadě hororů počínajících Lesním duchem z roku 1981. Za ikonickými prvními díly stojí Sam Raimi. Nový film se zaměřuje na sestry Beth a Ellie, jejichž setkání po letech má nečekané dopady, když objeví podivnou knihu hluboko v útrobách budovy, ve které Ellie bydlí. Na scéně se brzy objevují krvežízniví démoni a boj o přežití začíná.

Strážci Galaxie: Volume 3

česká premiéra: 4. květen režie: James Gunn

Druhou marvelovkou v roce 2023 je třetí pokračování Strážců Galaxie. Ty jsme posledně mohli vidět ve čtvrtém Thorovi a v krátkém vánočním speciálu, takže tušíme, co se s nimi tak zhruba děje. V novém dobrodružství je čeká střetnutí s Adamem Warlockem, tvůrci také slibují, že se dozvíme více o historii mývala Rocketa.

(Foto: Shazam! Hněv bohů -impawards.com, Evil Dead Rise – impawards.com)

Dámský klub: Další kapitola

česká premiéra: 11. květen režie: Bill Holderman

Když se čtenářský klub stane něčím daleko víc – to přesně představil první Dámský klub. Nyní se čtyři kamarádky vydávají na nezapomenutelné dobrodružství do Itálie, které odkrývá nečekaná tajemství. Ve snímku se objeví Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy García, Don Johnson nebo Craig T. Nelson.

(Foto: Dámský klub: Další kapitola – focusfeatures.com)

Rychle a zběsile 10
česká premiéra: 18. květen režie: Louis Leterrier

Po dvou letech je také zpět automobilový akčňák Rychle a zběsile. Příběh přímo navazuje na předchozí film – po jeho událostech spojují své síly Cipher a Dante, aby dostihli Dominica Toretta a jeho tým. Snímek jako vždy nabízí hvězdné obsazení, které čítá jména jako Vin Diesel, Tyrese Gibson, Ludacris, Michelle Rodriguez, Jason Momoa, Brie Larson, Charlize Theron, Helen Mirren, Michael Rooker, Scott Eastwood nebo Rita Moreno.

Spider-Man: Napříč paralelními světy

česká premiéra: 1. červen režie: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson

Radovat se mohou i fanoušci Spider-Mana, v příštím roce se dočkáme také pokračování animáku Spider-Man: Paralelní světy. Tentokráte se setkáme s dalšími pavoučími muži a ženami, snímek nabídne třeba jeho mexickou verzi z roku 2099, punkového Spider-Mana nebo pár verzí Spider-Woman, kteří se musí spojit a vytvořit tzv. Spider-Force, aby společně porazili nového nebezpečného záporáka.

(Foto: Spider-Man: Napříč paralelními světy – sonypicturesanimation.com)

Transformers: Probuzení monster

česká premiéra: 8. červen režie: Steven Caple Jr.

Sedmý díl v sérii Transformers pojmenovaný jako Probuzení monster má sloužit jako přímé pokračování snímku Bumblebee. Tři nové rasy transformerů se přidávají do bitvy mezi Autoboty a Decepticony.

(Foto: Transformers: Probuzení monster – paramount.com)

Indiana Jones a disk osudu

česká premiéra: 29. červen režie: James Mangold

Velkým a beze sporu nejočekávanějším návratem roku 2023 je ten Indiana Jonese. Slavný a obávaný archeolog se vrací po patnácti letech. Nacházíme se v roce 1969 uprostřed tzv. vesmírného závodu, Indy nedokáže snést fakt, že Američané si na pomoc najali bývalé nacisty, aby porazili Sovětský svaz. A tak se dostává do nového dobrodružství, kam ho vtáhne jeho kmotřenka Helena. Kromě Harrisona Forda je zpátky i John Rhys-Davies jako Sallah, hlavního záporáka si pak zahraje Mads Mikkelsen.

(Foto: Indiana Jones a disk osudu – Falcon)

Insidious: Fear The Dark

česká premiéra: 6. červenec režie: Patrick Wilson

Vrací se také démoni z filmové série Insidious. Josh Lambert se vydává na východ, aby poslal svého syna Daltona na vysokou školou, jejich plán se však hroutí, když je oba začnou v nočních můrách pronásledovat dávno potlačovaní démoni z minulosti, kterým se nyní musí postavit.

Mission: Impossible Odplata – První část

česká premiéra: 13. červenec režie: Christopher McQuarrie

Nekonečná akce a inovativní nebezpečné kaskadérský kousky – přesně to, jako vždy, slibuje nový díl Mission: Impossible. Tom Cruise je posedmé zpátky jako Ethan Hunt a s ním i Simon Pegg, Ving Rhames a Rebecca Ferguson. Jak také název napovídá, jedná se o první část nového dobrodružství, jehož rozuzlení se dočkáme o rok později.

The Marvels

česká premiéra: 27. červenec režie: Nia DaCosta

A je tu i čtvrtá marvelovka na seznamu, The Marvels. Tento MCU snímek navazuje na Captain Marvel a seriál Ms. Marvel. V něm spojí síly Carol Danvers, Kamala Khan a Monica Rambeau, které si začnou vyměňovat navzájem místa pokaždé, když použijí své schopnosti, a tak musí společně zjistit, proč se jim toto děje.

Meg 2: The Trench

česká premiéra: 3. srpen režie: Ben Wheatley

Nebezpečných obrovských žraloků není ve filmech nikdy dost. Přesně to si nejspíš říkali tvůrci pokračování podmořského hororu Meg, který se snaží navázat na úspěch Čelistí. V hlavních rolích se zde objeví Jason Statham a Sienna Guillory.

The Equalizer 3

česká premiéra: 31. srpen režie: Antoine Fuqua

Vedle Johna Wicka nebo Ethana Hunta je zpátky i další akční hrdina Robert McCall zvaný The Equalizer. O jeho novém dobrodružství toho zatím není mnoho známo, akorát to, že po boku Denzela Washingtona se tentokráte objeví Dakota Fanning.

The Nun 2
česká premiéra: 7. září režie: Michael Chaves

Výše zmíněný Patrick Wilson má, co dočinění jak s hororovou sérií Insidious tak s další hororovou sérií – V zajetí démonů. A právě tam spadá i pokračování strašidelné Sestry. V něm se vrací sestra Irene, která se opět musí postavit strašlivé démonické jeptišce, jenž opět začala vraždit a rozsévat po okolí zlo.

A Haunting in Venice

česká premiéra: 14. září režie: Kenneth Branagh

Nový případ čeká také na Hercula Poirota v podání Kennetha Branagha. Tentokráte se vydává do Benátek vyřešit záhadnou vraždu, která se udála během seance. Kromě Branagha se ve snímku také objeví Kelly Reilly, Kyle Allen, Michelle Yeoh, Jamie Dornan nebo Tina Fey.

The Expendables 4

česká premiéra: 28. září režie: Scott Waugh

Z trochu lehčího soudku tu pak máme čtvrté pokračování akčňáků Expandables: Postradatelní, které opět spojuje ty největší akční hvězdy současnosti. Chybět nebude Jason Statham, Sylvester Stallone, Megan Fox, Dolph Lundgren, Randy Couture, 50 Cent nebo Andy Garcia.

The Exorcist

česká premiéra: 12. říjen režie: David Gordon Green

Po Vřískotu, Insidious a The Nun 2 je tu další hororový sequel, tentokráte k ikonickému Vymítači ďábla z roku 1973. Otec dítěte posedlého démonem hledá radu a pomoc u někoho, kdo má podobnou zkušenost, a tak se obrací na Chris MacNeill, která si totéž prožila se svou dcerou před padesáti lety.

Saw 10
česká premiéra: 26. říjen režie: Kevin Greutert

Aby toho nebylo málo, tak tu máme ještě jedno hororové pokračování – desátého dílu se dočká série Saw. O ději zatím mnoho není známo, jisté akorát je, že se vrátí titulní zabiják i jeho smrtící pasti.

Dune: Part Two

česká premiéra: 2. listopad režie: Denis Villeneuve

Mezi nejočekávanější sequely roku 2023 patří i druhá část Duny. Vesmírná sága pokračuje, co dalšího čeká na Paula na jeho osudové cestě? Snímek opět slibuje hvězdné obsazení, které čítá jména jako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken nebo Léa Seydoux.

Trollové 3

česká premiéra: 16. listopad režie: Tim Heitz, Colin Jack

Z trochu veselejšího soudku se pak v příštím roce vrátí na plátna i zpívající barevní trollové. O jejich novém dobrodružství toho zatím není mnoho známo. Potvrzené je akorát to, že hlavním postavám opět propůjčí své hlasy Anna Kendrick a Justin Timberlake.

Ghostbusters: Afterlife 2

česká premiéra: 21. prosinec režie: Gil Kenan

Zpátky by se měli vrátit i Krotitelé duchů, lépe řečeno jejich nová generace, která byla představena ve snímku z roku 2021 nesoucím podnázev Odkaz. Z děje zatím nebylo nic odhaleno, herečka Mckenna Grace však potvrdila, že se vrátí jako protagonistka Callie.

Aquaman and the Lost Kingdom

česká premiéra: 28. prosinec režie: James Wan

Po mnoha odkladech je zpátky i vodní hrdina Aquaman. Jeho hlavním nepřítelem by tentokráte měl být David Kane alias Black Manta. V hlavní roli se vrací Jason Momoa, kromě něj jsou zpátky i Nicole Kidman, Patrick Wilson, Willem Dafoe nebo Amber Heard, jejíž účast vyvolala četné kontroverze, kvůli jejímu soudnímu řízení s bývalým manželem Johnnym Deppem.

Extraction 2

česká premiéra: zatím není uvedeno režie: Sam Hargrave

Na závěr tu pak máme pokračování akčního thrilleru Vyproštění z produkce Netflixu. Příběh se má odehrávat bezprostředně po událostech předchozího filmu z roku 2020. Sequel s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli pak byl z velké části natáčen v České republice, a tak se domácí diváci mohou těšit na četné známé lokace.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací