Filmové události #03/23: Proběhlo udílení Critics‘ Choice Awards i oznámení nominací na České lvy

Award Season je v plném proudu.

Festival severského filmu Scandi byl zahájen. Proběhlo slavnostní oznámení nominací na letošní České lvy. Na druhou stranu se uskutečnilo předávání cen Critics‘ Choice Awards. Willem Dafoe je hlavní hvězdou řeckého dramatu Inside. První fotografie odhalily něco málo z thrilleru The Last Thing He Told Me. Jsou tu novinky ke třetímu pokračování Strážců Galaxie. Třetí řada seriálu Superman & Lois se představila v prvním traileru. Nová sezóna Mandaloriana se také ukázala ve spotu. Na Netflixu se vrátí Power Rangers. AppleTV+ nabídlo ukázku k Terapii pravdou. První klip je tu také k pořadu Za světlými zítřky!. A v traileru se představilo i šesté pokračování Vřískotu. V neposlední řadě se chystá biografie o Georgi Michaelovi.

#03/23

V minulém týdnu došlo k zahájení severského filmového festivalu Scandi. Zahajovacím snímkem se stalo drama Emigranti, které zde uvedl sám režisér Erik Poppe. Diváci budou mít také možnost zhlédnout filmovou adaptaci islandského románu Letní světlo, a pak přijde noc, jehož premiérové uvedení na festivalu je doprovázeno besedou, která představí tvorbu Jóna Kalmana Stefánssona, autora knižní předlohy, v kontextu současné islandské literatury. Festival potrvá do 25. ledna.

Velkou událostí bylo dále oznámení nominací na letošní České lvy. Nejvíce šancí na výhru posbíralo drama Arvéd s 12 nominacemi. V kategorii Nejlepší film se pak vedle Arvéda utkají BANGER., Il Boemo, Oběť a Světlonoc. Z herců pak mají možnost získat sošku Pavla Tomicová, Klára Melíšková, Natália Germáni, Michal Kern, Adam Mišík, Vojtěch Dyk, Tatian Dyková, Martha Issová, Saša Rašilov, Štěpán Kozub, Miroslav Krobot nebo Oldřich Kaiser. Slavnostní udílení Českých lvů pak proběhne 4. března.

Na druhou stranu byly také rozdány ceny Critics‘ Choice Awards. Nejlepším snímkem se stalo Všechno, všude, najdenou, které také posbíralo nejvíce sošek. V hereckých kategoriích pak uspěli Brendan Fraser, Cate Blanchett, Ke Huy Quan, Angela Bassett a Gabriel LaBelle. Komedie Na nože: Glass Onion si pak odneslo cenu za nejlepší herecký ansámbl a nejlepší komedii. V animované kategorii zvítězil Pinocchio Guillerma del Tora, v zahraničních snímcích zabodovalo indické drama RRR. V seriálových kategoriích pak slavil úspěch pořad Zavolejte Saulovi.

S prvním plakátem přišlo řecké drama Inside. V hlavní roli se zde objeví Willem Dafoe. Snímek vypráví příběh špičkového zloděje umění, který se po nezdařilé krádeži ocitá uvězněn uvnitř vysoce technicky vybaveného ateliéru. Obklopen neocenitelnými uměleckými díly musí využít všechnu svou mazanost a invenci, aby přežil.

Chystaný seriál stanice AppleTV+, The Last Thing He Told Me, se představil v prvních fotografiích. Šestidílný mysteriózní thriller se inspiruje stejnojmennou úspěšnou knižní předlohou (čes. Jeho poslední slova). V hlavních rolích se zde objevují Jennifer Garner, Angourie Rice a Nikolaj Coster-Waldau. Pořad bude k vidění na streamingu od poloviny dubna.

Novinky tu jsou i ze světa Marvelu, konkrétně ohledně nadcházejícího třetího pokračování Strážců Galaxie a postavy Adama Warlocka, která má ve snímku debutovat. Nedávno bylo potvrzeno, že Adam Warlock bude ústředním záporákem ve zmíněném chystaném sequelu. Odhaleny byly i nové fotografie s touto postavou, jíž ve snímku ztvární britský herec Will Poulter.

Pozadu nezůstalo ani konkurenční DC, to přišlo s trailerem ke třetí řadě svého seriálu Superman & Lois. Ten sleduje osudy Clarka Kenta/Supermana a jeho družky Lois Lane, kteří se spolu se svými syny přestěhují do Smallvillu. Nová sezóna bude běžet na HBO Max od 14. března.

S ukázkou ke třetí řadě přišli také tvůrci Mandaloriana. Ten v poslední sezóně odevzdal Grogua (Baby Yoda) Lukovi Skywalkerovi a teď je před ním další velké dobrodružství. Více o něm se dozvíme na Disney+ již v březnu.

Na konkurenčním Netflixu se zase chystá setkání tvůrců a hvězd z populární série Mighty Morphin‘ Power Rangers (Strážci vesmíru). Dokument vznikl k oslavě třicátého výročí oblíbeného pořadu. Snímek bude k vidění na Netflixu již v dubnu.

Nezaostává ani další streamingová platforma AppleTV+, která nabídla hned dva zajímavé trailery. Ten první se vztahuje k pořadu Terapie pravdou, který sleduje terapeuta Jimmyho. Ten před nedávnem ztratil svou ženu, nedokáže však pořádně truchlit, a tak se rozhodne na každém, kdo mu přijde do cesty, vyzkoušet nový přístup: naprosto brutální pravdu. V hlavních rolích se zde objevují Harrison Ford a Jason Segel, za pořadem pak stojí mimo jiné i Brett Goldstein, kterého proslavil Ted Lasso.

O pár týdnu později po Terapii pravdou, bude na AppleTV+ k vidění seriál Za světlými zítřky!, ke kterému se vztahuje druhý ze zmíněných trailerů. Billy Crudup coby Jack Billings vede, v příběhu zasazeném do retrobudoucnosti , tým prodejců, kteří chtějí svým zákazníkům zlepšit život tím, že jim prodávají rekreační objekty na Měsíci.

Prvním spotem se pak představilo šesté pokračování hororu Vřískot. V něm utíkají před záporákem Ghostfacem Jenna Ortega a Hayden Panettiere. Po jejich boku se tu pak objeví Samara Weaving, Courteney Cox, Dermot Mulroney, Melissa Barrera, Tony Revolori nebo Mason Gooding. Snímek bude k vidění v kinech od 9. března.

Na závěr tu pak máme novinky k biografii o zpěvákovi Georgi Michaelovi. Jeho vznik byl v uplynulých dnech potvrzen. Oznámeno však také bylo, že jedním z hlavních adeptů na ztvárnění slavného titulního zpěváka, je Theo James, který se proslavil ve sci-fi sérii Divergence či druhé řadě seriálu Bílý lotos. Zda si skutečně zahraje Goerge Michaela či ne, bude ještě potvrzeno.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací