Filmové události #06/23: DC chystá batmanovské projekty, Marvel zase spidermanovský spin-off

Nové sequely plánuje i Disney.

Slavnostní rozdávání letošních Cen české filmové kritiky ovládl Arvéd. DC plánuje několik snímků ze světa Batmana. Marvel zase chystá seriálový spin-off pro jednoho Spider-Mana z Paralelních světů. Disney oznámilo tři očekávané sequely. Tři projekty oznámili i tvůrci televizního Dextera. Nové plakáty zveřejnili tvůrci šestého pokračování Vřískotu. V traileru se představil snímek Air. Teaser nabídla komedie Paint. S ukázkou přišly také Vocasy na tripu. Seriál Spojka z dílny Apple TV+ má také první spot. Je tu i klip k Amazon pořadu The Consultant.  A s videem ke spin-offovému filmu ze světa Luthera přišel i Netflix. Ten chystá animák o Elvisovi. Na závěr pak začalo natáčení finální řady seriálu Umbrella Academy.

#06/23

Na začátek něco z domácího prostředí. Minulý víkend proběhlo slavnostní rozdávání Cen české filmové kritiky. Nejvíce úspěchu oslavilo drama Arvéd. To si odneslo sošky za nejlepší film, scénář i herce, kterým se stal Michal Kern. Nejlepší herečkou se stala Vita Smačeljuk za snímek Oběť a v kategorii nejlepší režie zvítězil Adam Sedlák s BANGEREM.

Nyní se však přesuňme na světovou scénu. Studio DC v čele s Jamesem Gunnem oznámilo hned několik projektů ze světa Batmana, které by měly navazovat na snímek z loňského roku s Robertem Pattinsonem v titulní roli. Svůj prostor by měl dostat Colin Farrell jako Penguin ve stejnojmenném seriálu. Současně se také chystá sequel zmiňovaného filmu, tedy Batman II, o kterém toho však zatím není moc známo.

Pozadu nezůstává ani konkurenční Marvel. Vlastní live-action seriál bude mít Spider-Man Noir, kterého jsme mohli poprvé vidět na plátně v animáku Spider-Man: Paralelní světy, kde mu hlas propůjčil Nicolas Cage. Tentokrát by se mělo jednat o trochu jinou verzi, neboť pořad vzniká pod palcem Amazon Prime Video. Jedná se o již druhý projekt se spidermanovskými postavami vznikajícími u Amazonu a MGM+, a ne u Disneyho, jak je tomu u zbytku marvelovských hrdinů. Toto je možné proto, že většinový podíl ve vlastnictví postavy Spider-Mana a ostatních komiksových postav s ním spojených má studio Sony.

Ani Disney však neotálelo a oznámilo hned tři chystané sequely ke svým populárním animákům, a to třetí pokračování Ledového království, páté Toy Story a Zootropolis 2. Další detaily však zatím nebyly odhaleny.

Tři nové projekty se rýsují i ve světě slavného seriálového vraha Dextera. Seriál Dexter: Origins by se měl zaměřit na mladého Dextera a jeho počátky, Dexter: New Blood se pak bude točit kolem Dexterova syna Harrisona a do třetice se tvůrci chystají prozkoumat i další postavy ze světa Dextera, jako třeba TTrinity Killer, kterého v původním pořadu ztvárnil John Lithgow.

Tvůrci šestého pokračování hororu Vřískot v uplynulém týdnu zveřejnili hned několik plakátů k očekávanému snímku. Postery se různí a inspirují se různými motivy, jeden z nich například naráží na populární deskovku Hádej kdo? a zobrazuje postavy i ikonického záporáka ve známém herním rozložení.

Samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů. A jeden z nich uvedlo drama Air, které sleduje příběh Sonnyho Vaccara, jak vedl firmu Nike v jejím úsilí o získání nejlepšího sportovce v historii sportu – Michaela Jordana. Air je společným režisérským a scenáristickým projektem Bena Afflecka a Matta Damona.  Kromě nich se ve snímku, který má vstoupit do kin na začátku dubna, objeví  Jason Bateman, Viola Davis, Chris Messina, Marlon Wayans nebo Chris Tucker.

Owen Wilson se pak představil v ukázce k dramatu Paint. Wilson zde ztvárňuje malíře Carla Nargla, který má svůj vlastní malířský pořad na vermontské státní televizi. Jeho umění za dobu jeho působení přitáhlo mnohé zájemce, zejména pak ze světa žen. Jenže když se na scéně objeví konkurenční umělec, začíná mít Carl pochyby o svém malířském nadání. Komedie se inspiruje skutečným slavným televizním malířem Bobem Rossem.

Psí komedie Vocasy na tripu také nabídla první klip. Ta se zaměřuje na opuštěného psa, který se spojí s dalšími zbloudilými zvířaty, aby se společně pomstili jeho bývalému majiteli. Hvězdné obsazení čítá jména jako Will Ferrell, Jamie Foxx, Will Forte, Isla Fisher nebo Randall Park.

První spot má i seriál Spojka z dílny Apple TV+ zaměřující se na to, jak chyby z naší minulosti mohou mít potenciál, aby zničily naši budoucnost. V šestidílném moderním thrilleru z francouzské produkce se objeví Vincent Cassel nebo Eva Green.

Druhá streamovací platforma, Amazon Prime Video, pak také uveřejnila klip k chystanému novému pořadu The Consultant. Ten sleduje vztah mezi zaměstnancem a jeho šéfem a otázky tázající se, jak daleko jsme schopni zajít, abychom přežili. V hlavních rolích se zde představí Christoph Waltz a Nat Wolff. Osmidílný seriál vstoupí na streaming v druhé polovině února.

Do třetice přišel s trailerem i Netflix. Ten představil v první ukázce snímek Luther: Pád z nebes, který se zaměřuje na nevyřešený případ geniálního londýnského detektiva Luthera. Toho mohou diváci znát ze stejnojmenného seriálu. Titulního Luthera si zahraje opět Idris Elba, vedle něj se ve filmu objeví Cynthia Erivo nebo Andy Serkis.

Netflix také oznámil plánový animák, který se má zaměřit na život Elvise Presleyho. Hlas kreslené verzi krále rocku pak propůjčí Matthew McConaughey. Další informace zatím nejsou známy.

Blíží se i konec pořadu Umbrella Academy. Oznámili to sami představitelé hlavních rolích, když na sociálních sítích zveřejnili první fotografii z právě začatého natáčení čtvrté a finální série populárního superhrdinského pořadu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací