Filmové události #08/23: Byly rozdány britské BAFTAs a oznámeny nominace cen kritiků za superhrdinské projekty

Novinky tu jsou i ze světa Pána prstenů či hororu To.

Známe vítěze letošních cen BAFTA. V nominacích Critics‘ Choice Super Awards vede Marvel. Jeho nadcházející snímek Thunderbolts má hereckou posilu. Chystají se nové filmy ze světa Pána prstenů. Horor To bude mít prequel na HBO. Tvůrci seriálu Boj o moc přinesli zásadní novinku. První trailer má thriller Boston Strangler. V ukázce se představila i komedie The Machine. Klip nabídl také horor Papežův vymítač.

#08/23

Hned na začátku uplynulého týdne byly rozdány britské ceny BAFTA. Nejvíce sošek si odneslo válečné drama Na západní frontě klid, které oslavilo úspěch v sedmi kategoriích, včetně té za nejlepší film. Z herců se pak z výhry radovali Austin Butler, Cate Blanchett, Barry Keoghan a Kerry Condon. Nejlepším animovaným snímek se pak stal Pinocchio Guillerma del Tora.

Dále pak byly oznámeny nominace na Critics Choice Awards, které každoročně oceňují superhrdinské, sci-fi, fantasy, hororové a akční snímky a seriály. V televizní kategorii obdržely nejvíce nominací pořady Evil, Rod draka, Banda a Co děláme v temnotách. Ve filmových kategoriích pak vede Batman s Robertem Pattinsonem. Studio Marvel se pak může pochlubit tím, že každý jeho loňský projekt (televizní i filmový) byl určitým způsobem nominovaný, od pokračování Doctora Strange přes televizní snímek Vlkodlak: Noční lovec až po She-Hulk. Ceny za nejlepší hrdiny, záporáky apod. budou rozdány 16. března.

Marvelův chystaný snímek Thunderbolts pak má hereckou posilu. K obsazení, které čítá jména jako Florence Pugh, David Harbour, Sebastian Stan, Harrison Ford, Hannah John-Kamen, Wyatt Russell, Olga Kurylenko a Julia Louis-Dreyfus se přidal Steven Yeun, který se proslavil v seriálu Živí mrtví.  Zároveň bylo také oznámeno, že premiéra dalšího MCU projektu, The Marvels, bude kvůli post-produkčním problémům posunuta na začátek listopadu.

Podle nejnovějších zpráv připravuje studio Warner Bros. několik nových snímků ze světa Pána prstenů. Mělo by se jednat o nové adaptace knižních předloh. Detailní informace však zatím nejsou známy.

Prequel bude mít zase horor To. Seriál Welcome to Derry se bude věnovat událostem, které se odehráli před dějem ve dvoudílné filmové sérii. Zda se do role klauna Pennywise vrátí Bill Skarsgård, zatím není známo. Pořad, na kterém se podílí režisér předchozích snímků Andy Muschietti, pak bude k vidění skrze HBO Max.

Tato streamovací platforma pak také vysílá pořad Boj o moc. Jeho čtvrtá řada zde bude k dostání od 26.března. Tvůrci však v uplynulých dnech uvedli, že tato nová sezóna bude také finální. Fanoušci se tak mohou těšit na uzavření příběhu rodiny Royových.

Nebyl by to ale týden bez trailerů. Jeden takový je tu k thrilleru Boston Strangler. Snímek inspirovaný skutečnými událostmi s Keirou Knightley v hlavní roli, bude k vidění na platformě Hulu již v polovině března.

V ukázce se představila i akční komedie The Machine.  Ta se zaměřuje na Berta, jehož dožene jeho 20 let starý opilecký úlet, při kterém si omylem znepřátelil ruskou mafii. A přesně ta teď unese Berta a jeho otce ztvárněného Markem Hamillem.

Klip také nabídl horor Papežův vymítač. Russell Crowe v něm ztvárňuje otce Gabriela Amortha, skutečného kněze, který pracoval jako hlavní exorcista ve Vatikánu a za svůj život provedl více než 100 000 vymítání ďábla.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací