Z natáčení Křídla Vánoc: Rozhovor s R. Krajčem, D. Novotným a V. Hybnerovou

[singlepic id=3575 w=120 h=120 float=left]Smích, pláč, -20°C a nejen to provázelo vznik snového filmu Křídla Vánoc.

 

 

Včera jsme vás informovali o nejnovějším filmu české režisérky Karin Babinské – Křídla Vánoc. Ve čtvrtek 14. března 2013 padla poslední klapka ve filmových ateliérech na Barrandově. Richard Krajčo pronesl svoje poslední repliky v prostředí oční optiky. Nyní přichází na řadu postprodukční práce. Jak snímek o naději a splněných přáních bude vypadat a jak se budou odvíjet osudy jeho hrdinů, se dozvíme v listopadu letošního roku. O zážitky z natáčení se s námi podělili herci Richard Krajčo, David Novotný a herečka Vanda Hybnerová.

 

Vanda Hybnerová a David Novotný [singlepic id=3582 w=250 h=200 float=right]

Červený koberec: Dobrý den, jak se vám spolupracovalo s paní režisérkou?

Vanda Hybnerová: Báječně. Paní režisérka je nádherná citlivá víla. Úplně jiná spolupráce než s protivnejma, smradlavejma, cholerickejma režisérama. (smích)

David Novotný: Například? (smích)

Vanda Hybnerová: Paní režisérka je úplně úžasná, protože ten text je její. Má naprosto jasnou představu, jak to má bejt. Bylo to hrozně příjemný s ní dělat. Cholerický scény tady zastával někdo jinej.

Červený koberec: Kdo, to se raději ptát nebudu. Stejně byste mi asi neodpověděla.

Vanda Hybnerová: Ne, ne, neodpověděla.

[singlepic id=3581 w=250 h=200 float=right]Červený koberec: Jaký je Váš nejlepší a nejhorší zážitek z natáčení?

Vanda Hybnerová: To se neptáte zrovna toho pravýho, protože já jsem tady po čtvrt roce dneska. Tím, že se točí vnitřky optiky, já jsem točila několik nočních…

David Novotný: …máš první a poslední natáčecí den.

Vanda Hybnerová: …ano, první a poslední natáčecí den. Co se dělo mezi tím, mi moji kolegové vyprávějí v maskérně. Moje role je taková, poměrně jako, úzce zaměřená. Zážitek nějakej hezkej? To já vám takhle asi nepovím. Mně se líbil strašně ten scénář, proto jsem do toho šla, to mě bavilo.

Červený koberec: Se kterou scénou jste měl největší problém nebo která se vám nejvíce líbila?

David Novotný: To je hrozně těžký vždycky, jako vyzobávat. Já se umím bavit jako v průběhu toho natáčení, tím obecně. Jsem takovým zdrojem nějaký legrace, jsem magnetem na srandu.

Vanda Hybnerová: Třídní šáša. (smích)

David Novotný: Říct nějakou vtipnou historku z natáčení, to zmlknu. Trousíme si mezi sebou dobrý nálady. To je tak nejlepší. Prošumí to v dobrý náladě. Bych kecal, kdybych řekl, že tady nějaký propady a mírný ponorky nebyly. Tak to je jasný. U každýho filmu se to děje, nebo u každý společnosti. Na co jste se ptala? (smích)

 

Richard Krajčo [singlepic id=3580 w=250 h=200 float=right]

Červený koberec: Proč jste kývl na tuto roli?

Richard Krajčo: Protože jsem se u toho scénáře rozbrečel. A to pro mě bylo asi směrodatné. Vyvolalo to u mě emoci. Strašně se mi to líbilo. I když se musím přiznat, když jsem si přečetl název, to na mě působilo, že to bude nejspíš nějaká pohádka. Ona možná trošku je. Ale je to prostě strašně hezky napsané. Hrozně mě to dojalo a říkal jsem si, že je to věc, kterou bych hrozně chtěl dělat.

Červený koberec: Spolupracovalo se vám s paní režisérkou dobře? Kolegové říkali, že na place byla pohoda.

[singlepic id=3579 w=250 h=200 float=right]Richard Krajčo: Byla. Na to že jsme zažili extrémní podmínky, tak to bylo super. Já jsem na Karin hodně spoléhal. Já moc netočím, dělám spíš divadlo nebo se věnuju hlavně kapele. Takže jsem jí říkal, že mě musí dobře vést. Ona mi to slíbila. Tak jsem na ni trošku spoléhal a doufám, že jsem splnil její představy.

Červený koberec: Zažil jste při natáčení něco, co už byste zažít nechtěl. Nebo naopak nějaká scéna, která vás třeba rozesmála?

Richard Krajčo: Asi bych už nechtěl zažít natáčení v mínus osmnácti nebo dvaceti stupních, kdy na vás ještě foukaj propiléry spoustu sněhu. Ale zase to vypadalo hrozně hezky. A doufám, že to bude vypadat hezky. Takže jsem to samozřejmě absolvoval a na ten výsledek jsem zvědavý. Ale že bych to chtěl opakovat, to asi ne.

Červený koberec: Máte nějakou oblíbenou scénu, na kterou nejraději vzpomínáte?

Richard Krajčo: Na kterou nejraději vzpomínám? Tak ona je to paradoxně vlastně tato scéna. Taková hořkosladká. Ale spíš jsem pak koukal na scény některých kolegů, které se mi hrozně líbily. My jsme toho materiálu natočili strašně moc. Nedá se teďka úplně přesně říct, co by si člověk zopakoval. Ale jsem zvědav na ten výsledek. Většinou to, co si přečtete na papíře, tak už si nějak hodíte do hlavy a trošku to vidíte jako film. Jako když třeba čtete knížku. A já většinou když jsem něco točil, tak snad na světlé výjimky, jsem byl zklamaný a tady když jsem se díval na ty záběry, tak je to poprvé, co se mi to líbilo, víc než když to bylo napsané. Tak jsem zvědav, jestli to v celém kontextu bude taky tak fungovat.

Červený koberec: To se vlastně dozvíme v listopadu?

Richard Krajčo: Ano.

[singlepic id=3578 w=400 h=300 float=center]

(photo: cervenykoberec.cz)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací