Druhá řada seriálu Loki vstupuje na Disney+: Jak pokračuje jeho napínavé dobrodružství?

Paralelní světy se otvírají.

To naznačil závěr první sezóny jednoho z nejúspěšnějších seriálů z produkce Disney+ a Marvelu, který zanechal plno otevřených konců a otázek. Fanoušci však nemusí zoufat! Oblíbený antihrdina Loki je zpátky v druhé řadě svého stejnojmenného pořadu. Od doby, co jsme ho opustili, kdy spolu se Sylvie našli Jeho, jež zůstává, uplynulo pár vteřin a Loki se po rvačce ocitá v paralelním světě. Nebo si to aspoň myslí. Jen čas ukáže, co se tu vlastně děje. A toho je zatraceně málo. Přestože v TVA plyne čas jiným způsobem.

Děj nové sezóny tedy navazuje téměř bezprostředně na konec té předchozí. A startuje plnou parou. První dvě epizody, které promítlo studio na speciální předpremiéře, mají neskutečný spád. Na plátně se neustále něco děje a příběh se posouvá dál a dál. Divák se ani chvilku nenudí. Navíc vše působí skutečně organicky, jako by tvůrci s natáčením skutečně navázali ihned po skončení první řady. A nechybí ani spoustu nečekaných zvratů, které potěší svou chytrostí i ty nejnáročnější diváky.

Klíčová je také notná dávka humoru, kterou druhá část Lokiho oplývá. Tvůrci se nestranili občas trochu přehnaných komediálních prvků, které ale prostě baví (třeba až okatá reklama na McDonald’s). A to především díky tomu, jak tyto momenty podávají postavy a jejich představitelé. Z Toma Hiddlestona alias Lokiho a Owena Wilsona jako Mobiuse se už stala nerozlučná dvojice, která si na plátně zkrátka neskutečně rozumí. Hiddleston a Wilson si skvěle nahrávají a jejich chemie je znatelná, podávají však i nezávisle na sobě velmi výrazné a kvalitní výkony. Jeden velmi silný moment, který toto dosvědčuje, najdeme již v první epizodě.

O něco méně výrazná je pak Sophia Di Martino coby Sylvie, což je trochu škoda, protože jde o významnou postavu. Na druhou stranu však potěší nováčci v podání herců Ke Huy Quan a Rafael Casal, kteří do seriálu nevídaně zapadli a jsou velice milými příspěvky do světa Lokiho.

Za pochvalu pak stojí i vizuální stránka, která je v rámci seriálového budgetu poměrně obdivuhodná. Už první epizoda nabízí plno velkolepých efektů, které zkrátka zaujmou. Za zmínku stojí například efekt mizejícího Lokiho (prozradit více by byl spoiler) nebo scéna mezi časoprostorem, které po své vizuální stránce zkrátka uchvátí.

První epizoda druhé řady seriálu Loki vstupuje na Disne+ již 6. října. Pokud si však chcete ještě předtím připomenout, jak to bylo v té první, pomůže vám s tím náš podrobný shrnující článek.

(Foto: Disney+, Gareth Gatrell, MARVEL)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací