Filmové události #40/23: V traileru se představila biografie Priscilla i Disneyho animák Přání

Pokračování Jokera přišlo s novou fotografií.

Chris Rock chystá biografii o Martinu Lutheru Kingovi Jr. Pokračování Jokera nabídlo novou fotografii. Je tu první trailer pro biografii Priscilla. Ukázku má i akční sci-fi Silent Night. S klipem přišlo i hvězdně obsazené drama Nech svět světem. A do čtveřice se v novém klipu představil animák Přání. Jen vraždy v budově bude mít čtvrtou řadu. Druhá sezóna Lokiho vstoupila slavnostně na Disney+. Comic-Con Junior oznámil dalšího slavného hosta.

#40/23

Filmové studio Universal má v produkci biografii o vůdci afroamerického hnutí za občanská práva Martinu Lutheru Kingovi Jr., oznámilo tak minulý týden. Za filmem pak, kromě studia, stojí i herec Chris Rock, který se ujal jeho produkce i režie. Příběh je pak přímou adaptací knihy King: A Life. Více informací zatím není známo.

Velmi očekávaným snímkem je pak pokračování komiksového dramatu Joker. Druhý díl, pojmenovaný Joker: Folie à deux, má vstoupit do kin v říjnu příštího roku. Tvůrci však již sdíleli několik fotografií s hlavními postavami, Joaquinem Phoenixem jako titulním Jokerem a Lady Gaga v roli Harley Quinn. Nyní uveřejnili další obrázek, který odhaluje něco více z očekávaného filmu.

S trailerem pak přišla biografie Priscilla. Za filmem, který se zaměřuje na život titulní manželky Elvise Presleyho, stojí režisérka a scenáristka Sofia Coppola. Příběh vychází z pamětí Priscilly Presley Elvis a já. V hlavních rolí se zde objeví Cailee Spaeny a Jacob Elordi. Snímek má vstoupit do kin za necelý měsíc.

V ukázce se představilo i akční sci-fi Silent Night. Vánoční příběh se zaměřuje na muže, který hledá pomstu, když se jeho syn ocitne uprostřed násilné přestřelky mafiánských gangů. Hlavní role se zde ujal Joel Kinnaman. Film má naplánovanou premiéru na začátek prosince.

Klip tu je i k apokalyptickému thrilleru Nech svět světem. V něm si Amanda a její manžel Clay pronajmou na víkend luxusní dům, kam pojedou i se svými dvěma dětmi. Jejich dovolenou však naruší nečekaný příchod dvou cizinců, kteří hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je s každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama, který byl nominovaný na Národní knižní cenu. V hlavních rolích se zde pak objeví Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali nebo Kevin Bacon. Film bude k vidění na Netflixu.

A do čtveřice je tu i spot k animáku Přání. Nový kreslený film studia Disney nabízí plno magie, odvážných hrdinů, krásných vizuálů a pestrého hudebního doprovodu. Hlavní postavy nadabovali Ariana DeBose, Chris Pine a Alan Tudyk. V kinech bude snímek k vidění od konce listopadu.

Platforma Disney+ pak slaví úspěchy. Po odvysílání posledního napínavé třetí řady detektivního seriálu Jen vraždy v budově, bylo oznámeno, že pořad dostal zelenou na čtvrtou řadu. Tvůrci, v čele se Stevem Martinem, již dříve oznámili, že plánují celkem pět sezón. Kromě Martina se v pořadu objevují také Martin Short nebo Selena Gomez a ve třetí sezóně se objevili i Meryl Streep nebo Paul Rudd.

Na sklonku týdne pak na Disney+ vstoupila druhá řada marvelovského seriálu Loki. Ta přímo navazuje na konec předchozí sezóny. První dvě epizody pak byly slavnostně uvedeny i na premiéře v pražském kině na Chodově. Seriál má naplánovaných přesně šest epizod, které poběží až do 9. listopadu.

A na závěr novinka z domácího prostředí. Na brněnský Comic-Con Junior se chystá hvězda ze světa Harryho Pottera. Organizátoři oznámili v uplynulém týdnu dalšího slavného hosta, kterým je herec William Nadylam. Toho si mohou fanoušci pamatovat především jako Yusufa Kamu ze snímku Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství. Comic-Con Junior se v Brně uskuteční od 21. do 22. října.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací