Herec a zpěvák Václav Neckář, který oslavil 80. narozeniny, se pyšní vlastní bankovkou

„Miluju a maluju.“

Legendární český herec a zpěvák Václav Neckář oslavil 23. října své osmdesáté narozeniny. Při této příležitosti proběhla i speciální tisková konference, během které oslavenec obdržel Pamětní list v podobě bankovky. Po jeho boku usedla Marta Kubišová, která spolu s Neckářem a Helenou Vondráčkovou tvořila populární pěveckou skupinu Golden Kids.

Speciální setkání proběhlo v kavárně kina Lucerna, kam Václava Neckáře doprovodil jeho bratr Jan. Čerstvý osmdesátník s hrdostí převzal maketu bankovky, která je částečně oscarová i pohádková. Lícové straně dominuje portrét Václava Neckáře, který můžeme znát z oscarového filmu Ostře sledované vlaky. Pamětní listina nese podtitul Miluju a maluju. Tuto nezapomenutelnou píseň zpívá Neckář v pohádce Šíleně smutná princezna, a přitom maluje na stěny vězeňské cely srdíčka. A právě tyto srdíčka, vlastnoručně nakreslená Václavem Neckářem, zdobí i Pamětní list.

,,Před rokem jsme k 80. narozeninám vydali Pamětní list v podobě bankovky Marty Kubišové, na který se stejnou „nominální hodnotou 80“ navazuje letošní Pamětní list Václava Neckáře. Celá bankovka je umělecké dílo a patří k nejpovedenějším, co jsem viděla,“ svěřila se autorka projektu Jitka Větrovská a dodala, že náklad čítá symbolických 1943 kusů.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací