Filmové události #43/23: Pán času se chystá na Disney+ a jsou tu i nové fotografie k hrané Sněhurce

Opustil nás také oblíbený herec z Přátel.

Blíží se desátý ročník festivalu Kino Brasil. Daniel Radcliffe točí dokument o svém kaskadérovi z Harryho Pottera. Live action Sněhurka a sedm trpaslíků se představila v nové fotografii. Speciál Pána času k 60. výročí má další trailer. Filmová adaptace hry Fallout nabídla první ukázku. Spot je tu pro také Netflixův Maestro. Na závěr pak jedna smutná zpráva – opustil nás herec Matthew Perry.

#43/23

Od 1. do 5. listopadu proběhne 10. ročník filmového festivalu Kino Brasil. V rámci něj se mohou diváci těšit na zajímavé tituly, žhavé novinky a bohatý doprovodný program s brazilskou a portugalskou tematikou. Akce proběhne v kině Bio Oko.

Herec Daniel Radcliffe, který se proslavil rolí Harryho Pottera ve stejnojmenné filmové sérii natočil dokument o svém kaskadérovi. Radcliffův dublér David Holmes ho zastupoval ve snímcích ze světa čar a kouzel již od samého začátku. Při natáčení jedné scény v sedmém dílu Harry Potter a Relikvie smrti však Holmes utrpěl vážné zranění, které ho na doživotí upoutalo na invalidní vozík a paralyzovalo od hrudníku dolů. V dokumentu zkoumá Radcliffe jeho život před i po zranění a vzpomíná společně s Holmes na natáčení Harryho Pottera.

Po nedávné hrané verzi Malé mořské víly je tu i nová adaptace pohádky Sněhurka a sedm trpaslíků. Tvůrci v uplynulém týdnu zveřejnili novou fotografii ke snímku, na níž je vidět herečka Rachel Zegler v titulní roli v obležení svých sedmi trpaslíků, kteří jsou převážně CGI. Kromě Zegler se pak má ve snímku objevit i Gal Gadot jako zlá královna. Film má vstoupit do kin v březnu 2024.

Oblíbený seriál Pán času slaví 60. výročí svého vzniku, a tak dlouho běží i na televizních obrazovkách. V titulní roli se vystřídalo již 14 herců. Ve speciálu, který vznikl k tomuto výjimečnému výročí, se jako Pán času vrátí David Tennant. Tvůrci pak nabídli nový trailer, který přibližuje podobu tohoto speciálu. Ten bude k vidění jak na BBC, tak i na Disney+, a to již od 25. listopadu.

Populární počítačová hra Fallout bude mít televizní adaptaci, která se představila v první ukázce. Za vznikem seriálu stojí studio Amazon Prime Video a k vidění bude od dubna příštího roku. V hlavních rolích se zde objeví Moises Arias, Johnny Pemberton, Walton Goggins nebo Ella Purnell.

Spot je tu také ke snímku Maestro z dílny konkurenční streamovací platformy Netflix. Film se zaměřuje na dirigenta a skladatele Leonarda Bernsteina a jeho vztah s herečkou Felicií Montealegre Cohn Bernstein. Titulní role se ujal Bradley Cooper, po jeho boku se tu pak objeví Carey Mulligan, Matt Bomer, Maya Hawke, Sarah Silverman nebo Michael Urie. Na Netflix vstoupí biografie krátce před Vánoci.

Na závěr pak jedna smutná zpráva: opustil nás Matthew Perry. Herec, kterého všichni znají z role Chandlera v legendárním seriálu Přátelé, zemřel ve věku 54 let. Údajně se utopil ve své vlastní vířivce, kde ho nalezl jeho manažer. Perry také dlouhodobě trpěl závislostí na drogách a alkoholu, o čemž se detailně rozepsal ve své autobiografii Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih, kterou vydal před rokem. Kromě Přátel se pak Perry objevil i ve snímcích Můj soused zabiják a Znovu 17 nebo pořadech Správná dvojka a Mr. Sunshine.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací