Filmové události #44/23: Oppenheimer se vrací do kin a Protivný sprostý holky se opět potkaly na jednom plátně

Novinky tu jsou i ze světa Disney.

V Praze odstartoval desátý ročník Kina Brasil. Blíží se také 3Kino Film Fest. Oppenheimer bude opět k vidění v kinech. Herečky z filmu Protivný sprostý holky si zahrály ve společném klipu. V traileru se představil akční thriller Kaskadér. První ukázku má i sci-fi Království Planeta opic. Je tu i klip k dokumentu David Holmes: The Boy Who Lived. Drama Manodrome se představilo v teaseru. A se spotem přišla i marvelovka Echo. Disney si přivlastnilo stanici Hulu. Jsou tu i novinky ke čtvrté řadě seriálu Superman a Lois. Další Krotitelé duchů mají svůj podtitul. A snímek Wonka se pochlubil novým plakátem.

#44/23

Ve středu 1. listopadu byl slavnostně zahájen již třetí ročník filmového festivalu Kino Brasil. Otevření festivalu zaměřeného na brazilské snímky proběhlo v pražském kině Bio Oko. Při slavnostní příležitosti byl promítnut snímek Paloma. Celá akce probíhala až do neděle 5. listopadu. 

Blíží se pak i letošní ročník 3Kino Film Fest, který bude zahájen v pondělí 6. listopadu a potrvá celý následující týden. Jubilejní 10. ročník s podnázvem Oči střední Evropy otevře film Jagna čerstvě nominovaný na Oscara. Snímky pak budou k vidění ve 3Kino Artpasáži a velkém a malém sále Městské knihovny v Praze.

Jeden z nejúspěšnějších snímků letoška se vrací do kin. Tříhodinové historické drama Oppenheimer bude opět po omezenou dobu k vidění ve vybraných IMAX kinech po celém světě. Film Christophera Nolana o vynálezci atomové bomby získal četné ohlasy při svém prvotním vpuštění do kin, kdy byl spojován s Barbie, protože měly oba snímky premiéru ve stejném týdnu. Oppenheimer byl na několika málo místech na světě k vidění ve 70mm formátu a Praha byla jedním z nich. Nyní si mohou fanoušci ještě jednou užít tento jedinečný zážitek.

Komedie Protivný sprostý holky byla ve své době velkým hitem. Proslavily se v ní tehdy Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried a Lacey Chabert. Ústřední herečky s výjimkou McAdams se opět střetly na velkém plátně, kdy společně natočily reklamu pro americký obchodní řetězec Walmart právě v duchu zmiňovaného filmu.

V prvním traileru se pak představil akční thriller Kaskadér. Ten se zaměřuje na Colta Seaverse, kaskadéra v důchodu, který se snaží soustředit na své fyzické i psychické zdraví. Jednoho dne je však opět povolán do služby, když zmizí hlavní hvězda nového blockbusteru, který natáčí jeho ex. V hlavních rolích se zde objeví Ryan Gosling, Emily Blunt a Aaron Taylor-Johnson. Snímek režiséra Davida Leitche bude k vidění února příštího roku.

S ukázkou pak přišlo i nové pokračování Planety opic. Čtvrtý díl populární opičí série se zaměřuje na osud opic dlouho po událostech předchozích filmů a nadvládě gorily Cézara. V novém snímku se objeví Freya Allan nebo William H. Macy a další. Do kin vstoupí Království Planeta opic v květnu 2024.

Je tu také klip k dokumentu David Holmes: The Boy Who Lived. Snímek, který vytvořil Daniel Radcliffe, se zaměřuje na jeho titulního kaskadéra z dob natáčení Harryho Pottera. Dokument vypráví o tom, jak si David Holmes přivodil při natáčení sedmého dílu zranění, které ho navždy upoutalo na vozík. Film bude možné zhlédnout na HBO Max za necelých deset dní.

Spot má i drama Manodrome. To vypráví příběh Ralphieho, který je mladý, zdravý a má těhotnou přítelkyni. Přesto však v životě není kompletně spokojený a něco mu chybí. Když je tak uveden do libertariánského kultu mužnosti, vyplouvá na povrch napětí, které v něm narůstá a Ralphie začíná ztrácet kontrolu nad realitou. Hlavní role si zde zahrají Jessie Eisenberg, Adrien Brody a Odessa Young.

Do pětice se pak v teaseru představila i nová marvelovka Echo. Další z řady seriálů odehrávající se v MCU se zaměřuje na stejnojmennou hluchou hrdinku, kterou mohli diváci poprvé vidět v pořadu Hawkeye, kde jí ztvárnila Alaqua Cox. Její sólová show pak bude k vidění na Disney+ od ledna příštího roku.

Disney dále přišlo i s businessovými novinkami. V uplynulém týdnu bylo oznámeno, že studio skoupilo většinový podíl streamovací platformy Hulu. Doteď v ní mělo jen částečný podíl, což se teď změnilo. Většina pořadů stanice Hulu, kam patří například Jen vraždy v budově nebo Co děláme v temnotách, byly doteď vždy po uvedení souběžně k vidění na Disney+. Jak se toto změní s koupí Disney Hulu, zatím není přesně známo.

Pozadu nezůstalo ani konkurenční DC. To oznámilo, že plánovaná čtvrtá řada seriálu Superman a Lois bude i jeho finální. Uzavře se tím i navíc sága DC pořadů tvořených pro stanici CW, kam patřili například Supergirl, Flash, Arrow nebo Legendy zítřka a další seriály. Superman a Lois bude jako vždy dostupný jak skrze CW, tak HBO Max v příštím roce.

Chystá se i nový snímek z řady Krotitelů duchů, který má navazovat na film z roku 2021 Krotitelé duchů: Odkaz. V uplynulém týdnu bylo oznámeno, že nejnovější díl má nést podtitul Frozen Empire. Detaily děje však zatím nebyly zveřejněny.

A na závěr tu máme nový plakát k očekávanému muzikálu Wonka. Ten se zaměřuje na legendárního titulního výrobce čokolád, kterého mohou diváci znát z filmů Pan Wonka a jeho čokoládovna a Karlík a továrna na čokoládu, oba inspirované stejnojmennou novelou Roalda Dahla. V předchozích zmíněných filmech Wonku ztvárnili Gene Wilder a Johnny Depp, v nejnovější adaptaci se role chopil Timothée Chalamet. Wonka vstoupí do kin v týdnu před Vánoci a později bude dostupný i na Apple TV+.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací