Filmové události #49/23: Pokračování Duny má nové plakáty a v traileru se představil King Kong s Godzillou

Praha ožije filmovými výstavami Tima Burtona i agenta 007.

Organizátoři Comic-Con Prague oznámili nového hosta. Do Prahy se vrací Tim Burton. A s výstavou sem zavítal i James Bond. Jsou tu novinky ke koncertu Christmas in Hollywood. Marvel nabídl krátké video k oznámení remaku Blada. Konkurenční DC představilo v první ukázce chystaný animák Justice League: Crisis on Infinite Earths, Part One. První klip má i pokračování ze světa King Konga a Godzilly. Je tu i spot k dramatu z produkce Apple TV, Vládcové nebes. S trailerem nezůstala pozadu ani biografie o Bobu Marleyem. Vzniká i životopisný snímek o Donaldu Trumpovi. Na závěr tu pak máme charakterové plakáty k pokračování Duny.

#49/23

Na pražský Comic-Con dorazí Erick Avari. Oznámili to v uplynulém týdnu jeho organizátoři. Avari se proslavil ve snímcích jako Mumie, Daredevil, Planeta opic, Den nezávislosti nebo několik projektů Star Trek. Pátý ročník proběhne první dubnovou neděli.

Příští rok do Prahy zavítá Tim Burton. Přijede se podívat na výstavu Tim Burton: Návraty, která představí všechna jeho díla. Do Prahy se putovní výstava vrací po deseti letech, kdy jí v roce 2014 také přišel otevřít sám Burton. Akce začne příští rok v květnu a potrvá až do září.

Na pražském Výstavišti je pak k vidění výstava Bond in Motion. Ta byla, pro veřejnost, otevřena 9. prosince a nabízí přehlídku aut a dalších rekvizit ze snímků o agentovi 007 – James Bond. Zájemci ji mohou navštívit až do konce března 2024.

Už 15. prosince si pak budou moci zájemci poslechnout vánoční filmové melodie na koncertu Christmas in Hollywood. Pražské Kongresové centrum rozezní hudba ze snímků Láska nebeská, Grinch, Sám doma nebo Frozen.

Marvel zveřejnil krátké oznamovací video s informací ohledně svého očekávaného remaku s komiksovým lovcem upíru Bladem. Snímek má vstoupit do kin v roce 2025 a hlavního hrdinu si zahraje Mahershala Ali.

Konkurenční DC také nabídlo trailer, a to ke svému animáku Justice League: Crisis On Infinite Earths, Part One. Ten se zaměřuje na jednu z nejslavnějších příběhových linek z komiksů, která se točí kolem paralelních světů, a vystupují v ní všichni oblíbení DC hrdinové. Premiéru má kreslený film naplánovanou v lednu 2024.

V první krátké ukázce se představil i nejnovější chystaný díl z filmové série o monstrech kaiju.  Ve snímku Godzilla x Kong: Nové impérium se vrací obři Godzilla a King Kong, kteří se musí společně postavit novému nebezpečí. To se ukrývá v hlubinách planety Země a ohrožuje jejich existenci. Film uvidíme v kinech od 12. dubna.

Klip tu je i k válečnému dramatu Vládcové nebes. Devítidílný seriál se odehrává za druhé světové války a zaměřuje se na skupinu válečných pilotů. Ti denně riskují životy s Bombovou posádkou č. 100 (100th Bomb Group), jež se záhy stane bratrstvím zoceleným odvahou, ztrátou a triumfem. V pořadu, který bude k vidění skrze Apple TV+, se objeví Austin Butler, Sawyer Spielberg, Callum Turner, Barry Keoghan nebo Raff Law.

A se spotem přišla i biografie Bob Marley: One Love. Ta se zaměřuje na titulního slavného reggae zpěváka a jeho život. Titulní role se ujal Kingsley Ben-Adir, po jeho boku se pak objeví James Norton, Lashana Lynch nebo Michael Gandolfini. Premiéru má snímek naplánovanou na polovinu února.

Kromě této biografie vzniká také životopisné drama o bývalém americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi. Film, pojmenovaný The Apprentice, se má zaměřit na jeho mládí a počátky. V současnosti probíhá jeho natáčení a v uplynulém týdnu se na internetu objevila první fotografie s hercem Sebastianem Stanem v kostýmu a masce mladého Trumpa.

Na závěr tu pak máme něco k očekávanému druhému dílu sci-fi Duna, jehož premiéra se, kvůli stávkám, přesunula z letošního prosince na začátek příštího března. Tvůrci sequelu, pojmenovaného Duna: Část druhá, zveřejnili v uplynulém týdnu nové plakáty s postavami. Snímek totiž opět nabízí bohaté herecké obsazení, které čítá jména jako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken či Léa Seydoux a další.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací