Filmové události #50/23: Jsou tu novinky k poslednímu filmu Clinta Eastwooda i nominace na Zlaté glóby

V trailerech se představili Policajt z Beverly Hills, sequel Duny i Kung Fu Panda.

Proběhlo finále 12. řady pořadu StarDance. Byly vyhlášeny nominace na Zlaté glóby. Je tu trailer k rodinné komedie Imaginární přátelé. V klipu se představilo čtvrté pokračování Kung Fu Pandy. Nový spot má i očekávaný sequel Duny.  A klip nabídli i tvůrci nového dílu z komediální série Policajt v Beverly Hills. Potvrzena byla třetí řada pořadu Dobrá znamení. Poslední snímek Clinta Eastwooda bude mít hvězdné obsazení. Na závěr pak jedna smutná zpráva – opustil nás herec Andre Braugher.

#50/23

V sobotu 16. prosince proběhlo velkolepé finále 12. řady televizního pořadu StarDance. Utkali se v něm snowboardistka Eva Adamczyková, herečka Darija Pavlovičová a kajakář Vavřinec Hradilek. Královnou a králem tanečního parketu a celkovými vítězi byli prohlášeni Darija Pavlovičová a její taneční partner Dominik Vodička.

Uplynulý týden pak také zaznamenal vyhlášení nominací na televizní a filmové ocenění Zlaté glóby. Z filmů obdržela nejvíce nominací Barbie, z pořadů pak Boj o moc. V hlavních kategoriích se pak utkají snímky Anatomie pádu, Zabijáci rozkvetlého měsíce, Maestro, Oppenheimer, Air, Barbie nebo Chudáčci a další. V seriálových kategoriích pak zabojují Koruna, The Last of Us, The Morning Show, Boj o moc, Barry, Medvěd, Jen vraždy v budově nebo Ted Lasso a další. Slavnostní předávání pak proběhne již 7. ledna.

V traileru se pak představila rodinná komedie Imaginární přátelé. Příběh se točí kolem malé holčičky, která zjišťuje, že má schopnost vidět imaginární přátele všech. A tak se vydává na dobrodružství s cílem spojit opět všechny imaginární přátele s jejich dětmi. Snímek, na kterém se režisérsky i scenáristicky podílel John Krasinski, nabízí hvězdné obsazení s herci, jako jsou Ryan Reynolds, Steve Carell, Phoebe Waller-Bridge, Fiona Shaw nebo Awkwafina. Do kin snímek vstoupí na konci května.

S ukázkou přišlo i čtvrté pokračování animáku Kung Fu Panda. V něm se vrací hrdina Po, který nyní dostal za úkol trénovat nového bojovníka. Když se však na scéně objeví zlá čarodějnice, která mu chce ukrást jeho Hůl moudrosti, Po zjišťuje, že musí na pomoc povolat staré známé. Na velkém plátně bude film k vidění již začátkem března.

Třetí klip nabídl i sequel úspěšného sci-fi Duna. Duna: Druhá část pokračuje v příběhu tak, kde první díl skončil a rozšiřuje svůj svět o nové lokace i postavy. Opět také nabízí hvězdné obsazení, které čítá jména jako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken, Léa Seydoux nebo Tim Blake Nelson. Premiéru má Duna naplánovanou, po mnoha odkladech, na 29. únor.

A do čtveřice tu máme spot k novému snímku ze série Policajt v Beverly Hills. Eddie Murphy se vrací do své ikonické role ve filmu Beverly Hills Copy: Axel F. Děj filmu zatím nebyl odhalen, kromě Murphyho se v něm objeví i Joseph Gordon-Levitt nebo Kevin Bacon. Snímek vstoupí na Netflix v létě 2024.

Šťastnou novinku si pro své fanoušky připravili tvůrci pořadu Dobrá znamení. V uplynulém týdnu totiž oznámili, že byla schválena třetí řada seriálu. Ta by měla být finální a uzavřít příběh anděla Aziraphala a démona Crowleyho. Detaily zatím nejsou známy.

Poslední chystaný snímek herce a režiséra Clinta Eastwooda má hereckou posilu. Ve filmu Juror #2 se objeví Nicholas Hoult, Toni Collette, Zoey Deutch či Kiefer Sutherland. V thrilleru se opět po letech na plátně potkávají Hoult a Colette, kteří se společně objevili v komedii Jak na věc, kde ztvárnili syna a matku.

A na závěr smutná zpráva – opustil nás herec Andre Braugher. Americký herec podlehl ve věku 61 let boji s rakovinou. Braugher se proslavil v pořadech Zločin v ulicích, Brooklyn 99 nebo Dobrý boj. Na herce skrze sociální sítě zavzpomínali jeho kolegové

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací