Sequely 2024: Do kin se v pokračováních vrátí Deadpool, Joker i Gladiátor

Bude to rok velkých comebacků.

Jako každý rok, i v tom příštím se dočkáme mnoha očekávaných filmových sequelů. V pokračováních se vrátí oblíbené postavy, jako jsou Deadpool, Joker, Krotitelé duchů, Beetlejuice, Venom nebo padouch Gru či panda Po. Tito a další hrdinové navážou na své příběhy v nových snímcích a rozpoutají na plátnech obrovské bitky. Na jaké velké návraty se tedy můžeme těšit? Vezměme to popořadě.

Duna: Část druhá

česká premiéra: 29. únor režie: Denis Villeneuve

Hned na úvod roku se na velká plátna vrátí hrdinové z Duny. Paul Atreides se spojuje s Chani a Fremeny, aby se pomstil povstalcům, kteří zničili jeho rodinu. Zároveň se také snaží zabránit budoucnosti, kterou může předpovědět pouze on. Snímek pak čítá hvězdné herecké obsazení, objevit se v něm mají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken nebo třeba Léa Seydoux.

(Foto: Duna: Část druhá – Warner Bros.)

Kung Fu Panda 4

česká premiéra: 7. březen režie: Mike Mitchell

Na plátna se vrátí i pár oblíbených animovaných postav, jako třeba skupinka zvířecích bojovníků z Kung Fu Pandy. Po nyní dostal za úkol trénovat nového bojovníka. Když se však na scéně objeví zlá čarodějnice, která mu chce ukrást jeho Hůl moudrosti, Po zjišťuje, že musí na pomoc povolat staré známé. Jedině jeho stará parta mu totiž pomůže ubránit se tomuto velkému nebezpečí.

(Foto: Kung Fu Panda 4 – Universal Pictures)

Krotitelé duchů: Říše ledu

česká premiéra: 28. březen režie: Gil Kenan

Když se děje něco zvláštního ve vašem sousedství, koho zavoláte? No přece Krotitele duchů. Ti jsou zpět po úspěšném sequelu z roku 2021, který nesl podtitul Odkaz a věnoval se vnoučatům Egona Spenglera, jednoho z původních Krotitelů. V pokračování se rodina Spenglerů vrací do New Yorku, kde se však musí utkat s novým mrazivým nebezpečím a opět spojit síly s původní partou.

Godzilla x Kong: Nové impérium

česká premiéra: 11. duben režie: Adam Wingard

Na plátna opět přidupají i obrovská kaiju Godzilla a King Kong. Po jejich posledním velkém souboji se svět změnil. Změnila se v něm především rovnováha. Tito dva mohutní obři již však nejsou nepřáteli. Nyní musí spojit síly, aby se společně postavili daleko většímu nebezpečí, které se ukrývá uvnitř planety a ohrožuje jejich existenci. Na pomoc jim přispěchají i lidští hrdinové a společnost Monarch, která celou situaci monitoruje.

(Foto: Godzilla x Kong: Nové imperium – Warner Bros. Entertainment Inc.)

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška

česká premiéra: 19. duben režie: Zack Snyder

Relativně brzy se pak dočkáme návratu hrdinů ze sci-fi Rebel Moon. První díl vstoupil na Netflix krátce před Vánoci. Již v dubnu 2024 se pak dočkáme pokračování, které má odkrýt další kapitolu v této vesmírné sáze Zacka Snydera, která se nápaditě podobá Star Wars. Film bude, podobně jako první díl, k vidění skrze Netflix.

(Foto: Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně – Netflix)

Království Planeta opic

česká premiéra: 23. květen režie: Wes Ball

A King Kong nebude jediná opice na velkém plátně. V roce 2024 se na něj vrátí i Ceasar a jeho spoluobčané z Planety opic. Od vlády Caesara uplynulo již mnoho let. Na cestu za poznáním se vydává mladý opičák a zjišťuje věci, které ho vedou k pochybování o tom, co všechno se doteď naučil. I díky tomu udělá rozhodnutí, která ovlivní budoucnost opic i lidí.

(Foto: Království Planeta opic – 20th Century Studios)

Bad Boys 4

česká premiéra: 13. červen režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah

Netradiční poldové jsou zpět. Ještě jednou. Mika a Marcuse čeká ještě jeden společný zátah. Příběh přímo navazuje na snímek Mizerové navždy, konkrétní děj však zatím nebyl odhalen. Potvrzené zatím akorát je, že se v hlavních rolích opět vrací Will Smith a Martin Lawrence.

V hlavě 2

česká premiéra: 13. červen režie: Pete Docter, Kelsey Mann

Kolik emocí máš, tolikrát si člověkem. To se přesně snažil vysvětlit animák V hlavě. V sequelu se vrací Radost, Smutek, Nechuť, Vztek a Strach a potkávají nové emoce jako je třeba Úzkost, se kterými musí nyní Riley zápolit, neboť vstupuje do puberty. Co všechno tato nová životní fáze znamená? To odkrývají naši hrdinové, kteří se učí žít s novými emocemi, které se objevují Riley v hlavě.

(Foto: V hlavě 2 – Walt Disney Pictures)

Já, padouch 4

česká premiéra: 4. červenec režie Chris Renaud, Patrick Delage

Gru je zpět a s ním i jeho věrní mimoni. Těšit se můžeme na další praštěné dobrodružství s jeho manželkou i třemi adoptivními dcerkami. V předchozím díle potkal svého dlouho ztraceného bratra dvojče, nyní ho čeká nová výzva. Jaká však je, to zatím nevíme, neboť děj snímku zatím nebyl odhalen. Víme akorát, že se ve filmu vrací hlavní dabéři v čele se Stevem Carellem.

Twisters

česká premiéra: 18. červenec režie: Lee Isaac Chung

Filmová série o přírodní katastrofě Twister bude rozšířena o další přírůstek. Jeho děj však zatím nebyl odhalen. Ve třetím díle se však objeví  Daisy Edgar-Jones, Glen Powell, Anthony Ramos, Brandon Perea, Kiernan Shipka či Maura Tierney.

Deadpool 3

česká premiéra: 25. červenec režie: Shawn Levy

Návratu ve velkém se dočká i hrdina Deadpool. Jeho třetí snímek se má totiž odehrávat ve světě MCU. Jak přesně ho tvůrci plánují do MCU zapojit, zatím není známo. Víme akorát, že se můžeme těšit na dobrodružství, ve kterém Deadpool konečně spojí síly s Wolverinem. Na plátně se tak střetnou Ryan Reynolds a Hugh Jackman, který si po Loganovi zopakuje roli Wolverina, tentokráte však poprvé v ikonickém žlutém komiksovém kostýmu. Očekávat pak lze i četná camea. Dle všeho půjde o velký film.

Beetlejuice 2

česká premiéra: 5. září režie: Tim Burton

Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice. Někdo z producentů jistě takto třikrát zopakoval jméno titulního protagonisty, neboť tenhle neobvyklý duch je zpátky. Režisér a scenárista Tim Burton vrací na velká plátna svého oblíbence Beetlejuice i jeho představitele Michaela Keatona. Vedle něj je zpět i Winona Ryder jako Lydia. Ve filmu se pak objeví i Jenna Ortega coby Lydiina dcera, Monica Bellucci coby Beetlejuicova manželka nebo Willem Dafoe coby duch detektiv.

Joker: Folie à Deux

česká premiéra: 3. říjen režie: Todd Phillips

Jedním z nejočekávanějších návratů roku 2024 je bezesporu sequel k Jokerovi z roku 2019. V pokračování se vrací titulní protagonista a nejslavnější Batmanův padouch v podání Joaquina Phoenixe. Tentokráte se k němu připojí další slavná komiksová postava – Harley Quinn, kterou nově ztvární Lady Gaga. Ve filmu se pak také můžeme těšit i na pár muzikálových čísel.

(Foto: Joker: Folie à deux – Warner Bros.)

Venom 3

česká premiéra: 7. listopad režie: Kelly Marcel

Nového dobrodružství se dočká i marvelovský anti-hrdina Venom. Eddie se vrací po té, co se utkal s Carnagem. Tentokráte ho však čeká ještě větší výzva v podobě nového záporáka. V titulní roli se vrátí Tom Hardy, po jeho boku se pak nově objeví Chiwetel Ejiofor a Juno Temple.

Gladiator 2

česká premiéra: 21. listopad režie: Ridley Scott

Jedním z nejočekávanějších sequelů je pokračování Gladiátora, úspěšného oscarového snímku Ridleyho Scotta. Příběh se má točit kolem Luciuse Veruse, mladého synovce Commoduse, který je velkým fanouškem gladiátora Maximuse. Ve filmu se mají objevit Paul Mescal, Denzel Washington, Connie Nielsen, Derek Jacobi, Joseph Quinn nebo Pedro Pascal.

Karate Kid

česká premiéra: 12. prosinec režie: Jonathan Entwistle

O novém pokračování Karate Kida toho zatím není mnoho známo. Potvrzeno akorát bylo, že se v něm vrátí Jackie Chan a Ralph Macchio, který si roli Daniela zopakoval již ve spin-offovém seriálu Cobra Kai. Děj filmu však zatím nebyl odhalen.

Sonic the Hedgehog 3

česká premiéra: 26. prosinec režie: Jeff Fowler

Sequelu se dočká i super rychlý modrý ježek Sonic. V jeho třetím pokračování se můžeme těšit na staré známé postavy z předchozích snímků jako jsou Miles nebo Knuckles a debutuje v něm Shadow jako nový záporák. Vrátit by se však už bohužel neměl Jim Carrey jako Eggman, pro kterého byl předchozí snímek jedním z posledních projektů.

Spider-Man: Beyond The Spider-Verse

česká premiéra: zatím nebyla stanovena režie: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson

Na závěr se pak možná navrátí i animovaný Spider-Man v novém dobrodružství. Příběh Milese Moralese má pokračovat po turbulentních událostech předchozího snímku, který byl v kinech k vidění letos v létě. Ještě však není zcela jasné, zda nový Spider-Man vstoupí do kin v roce 2024, či později, celá produkce byla totiž posunuta z důvodu scenáristických a hereckých stávek, které letos v Hollywoodu probíhaly.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací