Filmové události #03/24: Byly rozdány ceny Emmy i Critics‘ Choice Awards a oznámeny nominace na Českého lva

Sezóna filmových ocenění je v plném proudu.

Na sklonku týdne se udílely televizní ceny Emmy. Rozdaly se i Critics‘ Choice Awards. V tuzemsku pak byly zveřejněny nominace na Českého lva. Na Comic-Con Prague míří další hvězda z Hvězdné brány. V traileru se představil Kosmonaut z Čech. Netflix nabídl i ukázku k seriálu Gentlemani inspirovaném stejnojmenným snímkem. Konkurenční Apple TV+ pak přišel se spotem k pořadu The New Look.

#03/24

Uplynulý týden se nesl ve znamení tzv. Award Season. Hned na jeho začátku došlo k udílení televizních cen Emmy. Nejvíce sošek si odnesly pořady Medvěd a Boj o moc, které vyhrály i v kategoriích nejlepší komediální a nejlepší dramatický pořad. Z herců pak slavili úspěchy Jeremy Allen White, Quinta Brunson, Kieran Culkin, Sarah Snook, Steven Yeun, Ali Wong, Jennifer Coolidge a další.

Sezóna ocenění pak pokračovala s Critics‘ Choice Awards, které se udílejí ve filmových i televizních kategoriích. Ze snímků byl nejúspěšnější Oppenheimer s osmi proměněnými nominacemi.  Z herců pak slavili úspěch Paul Giamatti, Emma Stone, Robert Downey Jr. a Da’Vine Joy Randolph. Nečekané výhry se pak dočkala i Barbie, a to v kategorii nejlepší píseň – i když zde měla tři nominované hity, tak nakonec překvapivě uspěla píseň I’m Just Ken. V televizním světě si pak odnesly nejvíce sošek pořady Medvěd a Ve při. Z herců uspěli Kieran Culkin, Sarah Snook, Billy Crudup a Elizabeth Debicki.

Na domácí scéně pak byly oznámeny nominace na Českého lva. Nejvíce šancí na výhru má drama Bratři s 15 nominacemi. V kategorii nejlepší celovečerní hraný film se utkají kromě Bratrů snímky Úsvit, Němá tajemství, Přišla v noci a Tancuj Matyldo. Z herců si pak o sošky zabojují Jana Plodková, Regina Rázlová, Eliška Křenková, David Prachař, Karel Roden, Kryštof Hádek, Martha Issová nebo Václav Neužil a další. Slavností udílení proběhne 9. března a večerem provede Marek Eben.

(Foto: Červený koberec)

Dále pak organizátoři pražského Comic-Conu oznámili dalšího hvězdného hosta chystaného pátého ročníku. Svou návštěvou nás poctí David Hewlett, který se proslavil jako Dr. Rodney McKay v pořadu Hvězdná brána. Letošní Comic-Con Prague se uskuteční první dubnový víkend, tedy od 5. do 7. dubna.

V traileru se pak představilo sci-fi Kosmonaut z Čech. To se inspiruje stejnojmennou knižní předlohou. Hlavní role se zde ujal Adam Sandler. Snímek se částečně natáčel v České republice. Na Netflix má vstoupit hned na začátku března.

Streamovací stanice Netflix pak také nabídla první ukázku k pořadu Gentlemani. Ten navazuje na stejnojmenný snímek z roku 2019 režiséra a scenáristy Guye Ritchieho. Osmidílný pořad nabízí hvězdné obsazení, které čítá jména jako Theo James, Kaya Scodelario, Vinnie Jones, Joely Richardson, Giancarlo Esposito, Peter Serafinowicz nebo Ray Winstone. Na platformu by měl seriál vstoupit již v březnu.

A do třetice tu mám první spot k pořadu The New Look. Ten se zaměřuje na světové módní návrháře, jako jsou Christian Dior, Coco Chanel a jejich další doboví kolegové. Příběh sleduje, jak se tito návrháři adaptují v době začínající druhé světové války. V seriálu se pak objeví herci jako Ben Mendelsohn, Juliette Binoche, Maisie Williams, John Malkovich nebo Emily Mortimer. Na Apple TV+ vstoupí The New Look přesně na Valentýna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací