Filmové události #05/24: Jsou tu novinky k pokračování Beetlejuice i snímku o Saturday Night Live

Týden plný hereckých oznámení.

DC má novou Supergirl. Na plakátu se představilo pokračování hororové komedie Beetlejuice. Snímek o pořadu Saturday Night Live má herecké obsazení. To představila i biografie o Michaelu Jacksonovi. Trailer tu je ke snímku Back to Black. S ukázkou přišlo i válečné drama The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Nový klip má i sequel Krotitelů duchů. Stejně tak se spotu dočkalo i čtvrté pokračování kreslené série Já padouch. A trailer nabídli i tvůrci druhé řady seriálu Hra na oliheň. Netflix pak odhalil první fotografie svých nejžhavějších chystaných projektů. A na závěr smutná zpráva – opustil nás herec Carl Weathers.

#05/24

James Gunn a studio DC obsadilo novou představitelku Supergirl. Stala se jí australská herečka Milly Alcock, kterou mohou diváci znát jako Rhaenyru Targaryen v seriálu Rod draka. Alcock by se měla v roli Supergirl objevit již v chystaném supermanovském snímku.

S prvním plakátem se pak představilo pokračování oblíbené hororové komedie Tima Burtona Beetlejuice. Na posteru bylo zveřejněno i datum premiéry snímku, tedy 5. září (pro české publikum). Sequel pojmenovaný Beetlejuice Beetlejuice se pak zaměří již na dospělou Lydii a její rodinu, do jejichž životů se opět připlete nekalý duch Beetlejuice. Film tak také nabízí hvězdné obsazení, kromě navrátivších se Michaela Keatona a Winony Ryder se v něm objeví i Jenna Ortega, Monica Bellucci, Justin Theroux, Willem Dafoe nebo Catherine O’Hara.

Svůj vlastní historický film bude pak mít pořad Saturday Night Live. Snímek se má zaměřit na dějiny legendárního pořadu se skeči a jeho ikonické hvězdy, které se v něm objevily na samém začátku. Tvůrci tak v uplynulém týdnu oznámili bohaté obsazení. Ve snímku se objeví Gabriel LaBelle jako Lorne Michaels, Dylan O’Brien coby Dan Aykroyd, Cory Michael Smith jako Chevy Chase, Lamorne Morris coby Garrett Morris, Ella Hunt jako Gilda Radner, Rachel Sennott coby Rosie Shuster, Kim Matula jako Jane Curtin, Cooper Hoffman coby Dick Ebersol, Emily Fairn jako Laraine Newman a Matt Wood coby John Belushi.

Chystá se také biografie o zpěvákovi Michaelu Jacksonovi. Tvůrci zde pak také oznámili první členy hereckého obsazení. Hlavní role se ujme Jaafar Jackson (Jacksonův synovec a syn Jermaina Jacksona), jeho mladší verzi pak ztvární Juliano Krue Valdi a Jacksonovi rodiče si pak zahrají Colman Domingo a Nia Long. Další detaily o snímku zatím nejsou známy.

A další biografie se představila v prvním traileru. Jedná se o snímek Back to Black, který se má zaměřit na tragický život legendární zpěvačky Amy Winehouse. Hlavní role se zde ujala Marisa Abela. Do kin má film vstoupit v polovině května.

S ukázkou přišlo i akční válečné drama The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Nové dílo, za kterým stojí režisér a scenárista Guy Ritchie, se inspiruje stejnojmennou knihou herce Damiana Lewise. Ta se zaměřuje na speciální jednotku vysoce vycvičených vojáků během druhé světové války, které vyšle britská armáda, aby zaútočili na nacistické jednotky za nepřátelskými jednotkami. Jako v každém Ritchieho snímku, i zde se můžeme těšit na bohaté herecké obsazení, které čítá jména jako Henry Cavill, Alan Ritchson, Cary Elwes, Hero Fiennes Tiffin, Alex Pettyfer, Henry Golding či Til Schweiger. Do kin by měl snímek vstoupit již v dubnu.

V prvním oficiálním klipu se pak představilo i pokračování filmové série Krotitelé duchů. Sequel, nesoucí podnázev Říše ledu navazuje na Krotitele duchů: Odkaz a vrací se opět do New Yorku, kde to všechno začalo. Sem se přestěhovali Callie a Gary s dětmi, kteří se teď naplno věnují pomáhání těm, které trápí duchové a přízraky. Když však uprostřed léta najednou z ničeho nic zmrzne New York, musí se noví krotitelé duchů spojit s těmi starými. Českou premiéru má film naplánovanou na 11. duben.

Spot má i čtvrté pokračování animáku Já, padouch. V novém sequelu přivítá rodina bývalého padoucha Gru nového člena rodina, kterým je Gru Jr. Ten si vezme za cíl trápit svého tátu. Jenže jejich mírumilovný život je narušen v momentě, kdy padouška Maxime Le Mal uteče z vězení a zařekne se, že se chce pomstít Gruovi.

A do pětice tu máme i trailer k druhé řadě úspěšného korejského pořadu Hra na oliheň. Ta navazuje na předchozí sezónu a zaměřuje se opět na stejného protagonistu, který první hru vyhrál. Ten je nyní odhodlán se strůjcům hry jednou provždy pomstít. Přesné datum vstupu nové řady na Netflix ještě zatím nebylo oznámeno.

Netflix pak také v prvních fotografiích představil své nejočekávanější nadcházející projekty. Jsou mezi nimi komediální biografie Unfrosted: The Pop-Tart Story z dílny Jerryho Seinfelda, thriller The Union s Markem Wahlbergem a Halle Berry v hlavních rolích, sci-fi Atlas s Jennifer Lopez nebo akční komedie Back in Action, ve které spojí síly Jamie Foxx a Cameron Diaz.

Na závěr pak smutná zpráva – opustil nás ve věku 76 let herec Carl Weathers. Ten se proslavil jako Apollo Creed ve sportovním dramatu Rocky, dále se pak objevil ve snímcích jako Oddil 10 z Navarone, Na život a na smrt, Predátor nebo jako Greef Karga v devíti epizodách Star Wars seriálu Mandalorian.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací