Filmové události #06/24: Ceny české filmové kritiky ovládl film Přišla v noci, Mark Ruffalo získal hvězdu na chodníku slávy

A máme tu i pár trailerů.

Proběhlo slavnostní udílení Cen české filmové kritiky. Mark Ruffalo má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Margot Robbie a Colin Farrell se objeví ve společném projektu. A Odvážná Vaiana bude mít sequel. V traileru se představil prequel Tichého místa. S ukázkou přišel i seriál Knuckles ze světa Ježka Sonica. Pořad Režim má také první spot. A klip tu je i k seriálu Palm Royale.

#06/24

Přesně před týdnem byly slavnostně uděleny Ceny české filmové kritiky. Největší úspěch slavil snímek Přišla v noci, které si odneslo tři sošky, včetně té za nejlepší film. Z herců se pak z ocenění radovali Simona Pecková a Karel Roden za svou roli v dramatu Tancuj  Matyldo. Nejlepším audiovizuálním počinem s pak stal loutkový film Tonda, Slávka a kouzelné světlo.

Americký herec Mark Ruffalo konečně obdržel hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Slavnostního ceremoniálu se účastnila jeho rodina, kolegové z Marvelu, ale i Jennifer Garner. S tou se Ruffalo proslavil v romantické komedii Přes noc třicítkou. Garner tak pronesla při ceremoniálu slavnostní řeč a vzdala tak hold svému dlouhodobému hereckému kolegovi.

Chystaný snímek A Big Bold Beautiful Journey má své herecké obsazení. Zahrají si v něm společně Margot Robbie a Colin Farrell. Původního scénáře se ujal Seth Reiss, který má na kontě třeba úspěšné drama Menu. Natáčení filmu by mělo začít letos na jaře.

A s nečekanou novinkou přišli tvůrci kreslené disneyovky Odvážná Vaiana. Film bude mít totiž pokračování. To má vstoupit do kin už letos v listopadu. Zveřejněna tak byla i první fotografie animáku. Mimo to se má Vaiana dočkat už dříve oznámené live action adaptace. Další informace zatím nebyly zveřejněny.

Nebylo by to však ono bez trailerů. A i těch si uplynulý týden pár přichystal. Třeba k prequelu hororové série Tiché místo. Snímek nesoucí podtitul První den se odehrává (jak je již z názvu patrné) na samém začátku mimozemské invaze, která pohltila Zemi do naprostého ticha. Zjistit v něm máme, jak probíhali první střety lidí s nestvůrami citlivými na zvuky, a jak se lidstvo postupně adaptovalo. Za filmem poprvé nestojí tvůrce série John Krasinski, ten je tentokráte pouze producentem, režie a scénáře se ujímá Michael Sarnoski (Pig). Premiéru má snímek naplánovanou na konec letošního června.

Zbylé tři ukázky patří seriálům. Ta první je k pořadu Knuckles z produkce Paramount+. Ten se odehrává ve světě Ježka Sonica a má působit jako spin-off k jeho úspěšným snímků. Na streaming má seriál vstoupit již dubnu. Letos v prosinci pak bude mít v kinech premiéru i třetí pokračování filmů Ježka Sonica.

Spot má také pořad Režim. Ten sleduje autoritářský režim na pokraji rozpadu a jeden rok mezi zdmi jednoho paláce. V seriálu se objeví v hlavních rolích Kate Winslet a Hugh Grant. Za jeho vznikem pak stojí Will Tracy, tvůrce dramatu Menu. První epizody budou k vidění na HBO Max již od začátku března.

Na závěr je tu pak klip k minisérii Palm Royale. Ta se zaměřuje na ženu v 60. létech, která se rozhodne přestavět svou identitu po té, co je zavržena svým manžel i společenským kruhem. V desetidílném pořadu se objeví Kristen Wiig, Ricky Martin, Josh Lucas, Leslie Bibb, Laura Dern nebo Allison Janney. Na Apple TV+ bude Palm Royale k vidění od druhé poloviny března.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací