Filmové události #09/24: Bill Skarsgård se představil v remaku Vrány, Henry Cavill bude v MCU

Comic-Con Prague má nové hosty.

Jsou tu první fotografie ke snímku The Crow s Billem Skarsgårdem. Jen vraždy v budově mají další hereckou posilu. Novinky v obsazení má i nová verze Supermana. Henry Cavill se pak naopak objeví v MCU. V traileru se představil western Horizon: An American Saga – Chapter 1. Ukázku mají i hororoví Strážci. Finální klip tu je i k Motorkářům. A nový spot má i očekávané pokračování Krotitelů duchů. Na závěr pak domácí novinky – na Comic-Con Prague dorazí hvězdy z Hvězdné brány, Mandaloriana nebo Terminátora.

#09/24

Snímek The Crow, remake stejnojmenného dramatu z roku 1994, nabídl první promo fotografie. Představil se v nich především Bill Skarsgård jakožto hlavní hrdina. Skarsgård přebírá roli od Brandona Leeho, jehož smrt se nechvalně pojí s natáčením právě tohoto snímku. Při nacvičování scén na původní film se totiž v tragické nehodě zastřelil pistolí, která měla být rekvizitou, ale z nějakého důvodu obsahovala ostré náboje. S filmem se tak pojí temná minulost a určitá pověrčivost. To však nebrzdilo Ruperta Sandersa ve vytvoření nové adaptace populárního komiksu, která vstoupí do kin letos v červenci. Snímek se mimo jiné částečně natáčel i v Praze.

Hereckou posilu pak má čtvrtá řada seriálu Jen vraždy v budově. V předchozích týdnech už bylo oznámeno, že se ke stálému obsazení přidávají v nové sezóně Eva Longoria a Molly Shannon a vrátí se i Meryl Streep. Kromě nich pak v ansámblu přibude Eugene Levy. Tvůrci také oznámili, že začalo natáčení. Datum premiéry nové řady zatím nebyl oznámeno, ale k vidění pak bude na streaminzích Hulu a Disney+.

Novinky v obsazení pak má i nová chystaná filmová adaptace Supermana. Ve snímku, který vzniká pod palcem Jamese Gunna, nového ředitele studia DC. V Superman: Legacy se v roli šéfredaktora Daily Planet Perryho Whita se objeví Wendell Pierce, známí třeba z pořadu The Wire – Špína Baltimoru.

A předchozí představil Supermana, Henry Cavill, zase bude k vidění v konkurenčních Marvelovkách. V uplynulém týdnu totiž bylo oficiálně zveřejněno, že herec podepsal smlouvu se studiem. V kterém filmu ze světa MCU se však objeví a koho ztvární, zatím není známo. Mnozí fanoušci předpokládají, že by se mohlo jednat o roli v nadcházejícím třetím Deadpoolovi, potvrzeno to však nebylo.

V prvním traileru se pak představil western Horizon: An American Saga – Chapter 1. Příběh vypráví kroniku patnáctiletého období expanze a osídlování amerického západu před občanskou válkou a po ní. V hlavní roli se zde objeví Kevin Costner, který za snímkem stojí i jako režisér a spoluscenárista. Film má naplánovanou premiéru na konec letošního června, druhý díl pak vstoupí do kin již v srpnu stejného roku.

První ukázku má i mysteriózní fantasy horor Strážci. Ten se zaměřuje na osmadvacetiletou umělkyni Minu, která zabloudí v rozlehlém, dosud neobjeveném lese v západním Irsku. Když konečně nachází úkryt, ocitá se nečekaně vedle tří cizinců, kteří jsou každou noc pronásledováni tajemnými bytostmi. Snímek bude v kinech k vidění od 6. června.

Finální klip si pro nás připravilo krimi drama Motorkáři. To sleduje vzestup motorkářského klubu na středozápadě USA, který se v průběhu jednoho desetiletí mění z místních outsiderů ve zlověstný gang, který ohrožuje původní způsob života skupiny. V hlavních rolích se zde objeví Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy, Michael Shannon, Boyd Holbrook nebo Norman Reedus. Českou premiéru má film naplánovanou na druhou polovinu letošního června.

A do čtveřice tu máme i nový spot k nadcházejícímu sequelu ze světa Krotitelů duchů. Snímek s podnázvem Říše ledu navazuje na snímek z roku 2021 a sleduje opět dceru a vnoučata zesnulého Egona Spenglera. Ti se stěhují do New Yorku, kde začínají naplno provozovat byznys jako Krotitelé duchů a spojují síly s původními členy této skupiny. Když však do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí společně vynaložit veškeré úsilí na to, aby zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. Herecké obsazení tak čítá jména jako Mckenna Grace, Finn Wolfhard, Paul Rudd, Carrie Coon, Ernie Hudson, Annie Potts, Dan Aykroyd, Bill Murray, Kumail Nanjiani či Patton Oswalt. Do kin film vstoupí již 11. dubna.

Na závěr pak něco málo z domova. Comic-Con Prague se neúprosně blíží, a tak organizátoři oznámili další zajímavé hosty, kteří přijali pozvání na slavnostní pátý ročník. V první řadě je to Robert Patrick, který se proslavil především jako legendární T-1000 ve snímku Terminátor 2: Zúčtování, objevil se však i v dalších zajímavých filmových i televizních projektech. Dále také do seznamů hostů přibyl Paul McGillion známý coby Dr. Carson Beckett v seriálu Hvězdná brána: Atlantida, jedná se tak, vedle Davida Nykla a Davida Hewletta, o třetího herce z toho televizního světa. A do třetice účast přislíbil i Brendan Wayne, který společně s Pedro Pascalem a kaskadérem Lateefem Crowderem ztvárňuje hlavní roli Dina Djarina v seriálu Mandalorian, vedle Emily Swallow a Tait Fletchera jde o třetího herce z toho pořadu. Letošní pražský Comic-Con proběhne od 5. do 7. dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací