Filmové události #11/24: Známe oscarové vítěze a blíží se i letošní Jeden svět

Máme tu i spoustu trailerů.

Nejvíce oceňovaným filmem na letošních Oscarech se stal Oppenheimer. Režisér Ari Aster připravuje nový hvězdně obsazený film. Do kina se vrátí všichni Spider-Mani. S plakátem přišli tvůrci fantasy Harold a kouzelná pastelka. Ve finálním traileru se představili Godzilla s King Kongem. Netflix představil v ukázce pořad Problém tří těles. A spot tu je také k remaku Vrány. Na závěr pak něco z domova: v Praze odstartuje Jeden svět.

#11/24

Na začátku minulého týdne proběhlo slavností udílení Oscarů. Na 96. ročníku dominoval snímek Oppenheimer, který si odnesl devět sošek, včetně těch za nejlepší film a režii. Z herců pak slavili úspěch Cillian Murphy, Emma Stone, Robert Downey Jr. a Da’Vine Joy Randolph. Nejlepším zahraničním filmem se stala Zóna zájmů, nejlepším animovaným filmem Chlapec a volavka a nejlepším dokumentem 20 dnů v Mariupolu. Vrcholem večera pak bylo vystoupení Ryana Goslinga jako Kena, který zazpíval nominovanou píseň I’m Just Ken, sošku si však nakonec odnesla jiná píseň z Barbie, tedy What Was I Made For zpěvačky Billie Eilish. Ta se tímto stala nejmladší držitelkou dvou Oscarů v historii. Celým večerem pak provázel Jimmy Kimmel.

Režisér a scenárista Ari Aster pak v uplynulých dnech oznámil svůj nejnovější snímek Eddington. Má pro něj už i obsazení. Hlavními hvězdami v něm budou Joaquin Phoenix, Emma Stone, Pedro Pascal a Austin Butler. Další detaily zatím nejsou známy.

Studio Columbia Pictures si v rámci oslav svého 100. výročí připravilo pro fanoušky příjemné překvapení. Do kin se na omezenou dobu vrátí všechny hrané adaptace Spider-Mana. Jedná se tedy o trilogii s Tobeyem Maguierem, dva Amazing Spider-Many s Andrewem Garfieldem a tři filmy s Tomem Hollandem. Ve vybraných kinech by měly být snímky k vidění od poloviny dubna do začátku června.

První plakát tu pak je k fantasy Harold a kouzelná pastelka, kde se v titulní roli představí Zachary Levi. Snímek se inspiruje stejnojmennou dětskou knížkou, ve které je protagonistou malý chlapeček. Pro účely hrané adaptace se však bude jednat o dospělého muže. Do kin vstoupí 1. srpna.

Nešlo by to však bez trailerů. V jednom se představilo nové pokračování ze světa Godzilly a King Konga. Ve snímku Godzilla x Kong: Nové imperium spojují dvě titulní monstra síly, aby se společně postavili novému nepříteli, který se nečekaně objevil na obzoru. Premiéru má snímek naplánovanou za necelé dva týdny.

Finální spot tu zase je k seriálu Problém tří těles z produkce Netflixu. Osmidílný pořad se inspiruje stejnojmennou novelou. Příběh se zaměřuje na to, jak osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně začíná ohrožovat v současnosti celé lidstvo. A tak se skupina vědců spojí s detektivem, ve snaze odvrátit toto existenciální planetární nebezpečí. Seriál vstupuje na platformu za pár dní.

Do čtveřice tu pak máme i první klip ke snímku Vrána, který je remakem stejnojmenného thrilleru z roku 1994. V nové adaptaci se hlavní role zhostil Bill Skarsgård. Část filmu se také natáčela v Česku. Do kin Vrána vstoupí 6. června.

Trailer k filmu Vrána. Ikonické role se ujal Bill Skarsgård

A na závěr něco z domova. V následujícím týdnu odstartuje 26. ročník Mezinárodního filmového festivalu o lidských právech Jeden svět. Ten se letos uskuteční od 20. března do 21. dubna 2024 ve 48 městech po celém Česku. V Praze festival proběhne od 20. do 28. března. Zahájen bude oscarovým dokumentem 20 dnů v Mariupolu. Těšit se pak můžete na přehlídku snímku z celé světa v různých tematických kategoriích.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací