Jaký bude letos Comic-Con Prague? Do O2 universa zavítají tři Mandaloriani i jeden učitel z Bradavic

A těšit se můžete i na bohatý doprovodný program.

Pátý ročník Comic-Con Prague se už neodvratně blíží. Zahájen bude již v pátek 5. dubna. I letos si organizátoři připravili pro návštěvníky pěknou fanouškovskou nálož. Účast přijaly hvězdy Star Wars, Harryho Pottera, Hvězdné brány, Terminátora, Červeného trpaslíka, Lovců duchů i samotný Herkules. A chybět nebudou ani tvůrci marvelovských i DC komiksů, cosplayeři, nezávislí umělci a tematické debaty. Vezměme to ale postupně a udělejme si přehled, na koho a co se můžete letos v O2 universu těšit.

Začněme slavnými zahraničními hosty. Účast přijaly hned tři hvězdy ze seriálu Hvězdná brána: Atlantida – David Nykl, David Hewlett a Paul McGillion. Ve Hvězdné bráně se objevil i Michael Ironside, který je však známější pro svou roli ve Hvězdné pěchotě. Abych těch hvězd nebylo málo, tak letošní ročník také přivítá několik herců ze světa Hvězdných válek. V první řadě se jedná o Anthonyho Danielse představitele oblíbeného droida C-3PO, dále to pak jsou i tři Mandaloriané Emily Swallow, Tait Fletcher a Brendan Wayne, který se s Pedro Pascalem dělí o hlavní roli ve zmíněném stejnojmenném seriálu.

V předaleké galaxii Star Wars zanechal svou stopu i další host, kterým je Warwick Davis. Ten ztvárnil jednoho z Ewoků, ale známější je jeho role Flitwicka a goblina Griphooka v Harrym Potterovi. Vesmírná sci-fi doplní, jako každý rok, i Červená trpaslík a Craig Charles spolu s Chrisem Barriem. Na druhém ročníku jsme pak přivítali samotného Kyla Reese Michaela Biehna, letos naopak o Terminátorovi pohovoří sám T-1000 Robert Patrick. Dále se pak můžeme těšit na Patricka Duffyho známého z pořadů Dallas a Krok za krokem nebo samotného Herkula Kevina Sorba, který si tuto roli zahrál ve stejnojmenném snímku i seriálu a pořadu Xena. Se všemi herci proběhnou moderované panely, focen i podepisování a s pár z nich dokonce Meet & Greet, tedy několikaminutové osobní setkání.

Z domácích hvězd pak přijali pozvání Jiřina Bohdalová, Miroslav Donutil, Pavel Zedníček nebo Václav Vydra. Svůj samotný panel bude mít i trojice českých dabérů Červeného trpaslíka a těšit se můžeme také na delegaci z pohádky Princezna zakletá v čase.

Chybět nebudou ani komiksoví tvůrci, kteří se podíleli na vytváření příběhů ze světa DC, Marvelu i dalších komiksových univers. Zde stojí za zmínku Mike Carey, Stjepan Šejić, Darick Robertson nebo Esad Ribić. I zde bude pár českých tvůrců, jako třeba Dan Černý, Petr Kopl, Nikkarin, Štěpánka Jislová, Jan Tatarka nebo duo Jonáš Ledecký a Michal Suchánek. Kromě komiksu se bude oslavovat i tradiční literatura, a tak tu potkáme třeba spisovatele Jana Kotletu, Kristýnu Sněgoňovou, Jana Kotouče, Miroslava Žambocha či Ondřeje Neffa.

A samozřejmě by to nebyl Comic-Con bez cosplayerů a to těch profesionálních i amatérských. Těšit se také můžeme na tradiční přehlídku cosplayerských kostýmů a soutěž o hodnotné ceny. A v průběhu akce si zatím můžeme počítat, kolik Thorů, Batmanů, Geraltů nebo Mandalorianů jsme potkali.

Na Comic-Conu pak již tradičně nebude chybět ani podpora malých nezávislých tvůrců, kteří zde budou vystavovat k zakoupení své produkty. Kromě tematických panelů s herci, je pak program obohacen i o fanouškovské debaty na témata jako např. Harry Potter, Hra o trůny, Pán prstenů, Star Wars, Star Trek a mnohá další. A doprovodný program nebude ochuzen ani o sál s deskovkami, videoherní místnost a spoustu dalších přidružených aktivit.

Tvůrci pak slibují netradiční zahajovací párty za doprovodu hvězdných DJů. O hudbu se bude mimo jiné starat i Craig Charles, známý coby Dave Lister z Červeného trpaslíka. Organizátoři se totiž rozhodli zahájit 5. ročník ve stylu. Celá akce pak proběhne od pátku 5. dubna do neděle 7. dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací