Young Stars, zahajovací film i bohatý program odhalila tisková konference 64. ročníku Zlín Film Festivalu

293 snímků z 55 zemí světa.

Přesně za měsíc startuje Zlín Film Festival. Při této příležitosti se organizátoři vydali do Prahy, aby zde odhalili novinky týkající se již 64. ročníku. Během tiskové konference jsme se dozvěděli jména letošních Young Stars, jaký snímek bude festival otevírat, která výročí oslavíme, kolik filmů nás čeká a mnoho dalšího.

Slavnostní zahájení je naplánované na 30. května a těšit se můžeme na světovou premiéru dokumentu Velký finále PSO mladého režiséra Dominika Kalivody, který osobně na tiskové setkání dorazil. „Kromě až trochu hollywoodského příběhu o nadšencích z maloměsta, kteří se vydávají na velká pódia, je snímek osobní výpovědí obyčejných mladých lidí o světě kolem nás,“ představil projekt Kalivoda.

Celkově se můžeme těšit na 293 snímků z 55 zemí světa. O přízeň poroty v šesti sekcích bude usilovat 126 z nich. Z těch nejexotičtějších jmenujme například Filipíny, Kolumbii, Ekvádor, Kypr nebo třeba Thajsko. V bohatém programu zaujmou i tři distribuční předpremiéry, a to Vzor (režie Nejc Gazvoda), Velký pán (režie Radek Beran) a Čaroděj Kajtek (Magdalena Łazarkiewicz).

V rámci programu připomene mezinárodní festival filmů pro děti a mládeži velká výročí filmových režisérů, kteří část své tvorby věnovali dětem. „Vzpomínat budeme během festivalu na Oldřicha Lipského, Karla Kachyňu a Františka Vláčila, kteří by letos oslavili sto let od narození. Neopomeneme devadesáté narozeniny první dámy dětského filmu, režisérky Věry Plívové-Šimkové, které oslaví 29. května, a osmdesáté narozeniny dramaturga Jana Gogoly,“ svěřil se prezident Zlín Film Festivalu Čestmír Vančura, který následně odhalil i jména letošních Young Stars. Tentokrát se budeme moci těšit hned na čtyři nadějné herecké talenty. Ve Zlíně se kluci a holky potkají s Darijou Pavlovičovou, Annou Fialovou, Filipem Březinou a Adamem Mišíkem.

Jak to na tiskové konferenci k 64. ročníku Zlín Film Festivalu, který se koná od 30. května do 5. června, vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací