Filmové události #20/24: Zahájení Cannes i novinky k Pravé blondýnce, to přinesl uplynulý týden

S novinkami přišly platformy Disney+, HBO Max i Amazon Prime.

Odstartoval Filmový festival v Cannes. Reese Witherspoon zveřejnila novinky k Pravé blondýnce. John Wick se dočká dalšího spin-offu. Natáčení druhé řady The Last of Us je v plném proudu. Filmová adaptace muzikálu Čarodějka se představila v traileru. HBO Max představilo v ukázce pořad Duna: Proroctví. Klip má také druhá řada Pán prstenů: Prsteny moci. A spot nabídla i očekávaná čtvrtá řada Jen vraždy v budově.

#20/24

V úterý 21. května odstartoval 77. ročník Filmového festivalu v Cannes. Akci otevřel zahajovací snímek Le Deuxième acte – francouzská komedie režiséra Quentina Dupieuxe. Ze světových celebrit pak Cannes navštívili Emma Stone, Zoe Saldana, Salma Hayek, Selena Gomez, Carla Bruni, Eva Longoria, Demi Moore, Lily Gladstone, Kirsten Dunst, Eva Green, Joe Alwyn, Aubrey Plaza, Nathalie Emmanuel, Adam Driver nebo Barry Keoghan a další. Letošní předsedkyní poroty se stala Greta Gerwig. V rámci festivalu pak budou uvedeny i snímky Milé laskavosti, nejnovější dílo Yorgose Lanthimose. Megalopolis Francise Forda Coppoly nebo Parthenope Paola Sorrentina. Festival potrvá do soboty 25. května.

Něco nového se chystá ze světa Pravé blondýnky. Šťastnou zprávu uveřejnila na svém instagramovém profilu sama herečka a představitelka titulní role v původních snímcích Reese Witherspoon. V krátkém klipu odkryla, že v roce 2025 se na platformě Amazon Prime Video dočkáme spin-offového a rebootového seriálu o hrdince Elle Woods.

Dalšího spin-offu se dočká i svět ikonického nájemného zabijáka Johna Wicka. Po Ballerině bude mít svůj vlastní snímek i postava Caina, slepého nájemného vraha, se kterým jsme se poprvé potkali ve snímku John Wick: Kapitola 4. Tehdy stanul proti Wickovi v epickém finálním souboji a ztvárnil ho zde mistr bojových umění Donnie Yen, který se má v roli vrátit i v novém projektu. Další informace zatím nejsou známy.

O veselou novinku se podělili i tvůrci úspěšného seriálu The Last of Us, který se inspiruje stejnojmennou videoherní sérií. V uplynulém týdnu tak oznámili, že natáčení očekávané druhé řady je již v plném proudu a zveřejnili první fotografie. První sezóna úzce sledovala děj první hry a očekává se, že druhá řada odvypráví příběh úspěšného herního pokračování. Do apokalyptického světa s Cordyceps zombíky se vrátíme v příštím roce skrze platformu HBO Max.

V traileru se pak představil muzikál Čarodějka, inspirovaný stejnojmenným broadwayským hudebním představením. Příběh nás přesune do země Oz ještě před příchodem zvídavé Dorotky a odvypráví osud Elphaby a Glindy ještě předtím, než se z nich stanou Zlá čarodějka ze Západu a Hodná čarodějka ze Severu. V hlavních rolích se zde představí Cynthia Erivo a Ariana Grande. Do kin film vstoupí na konci letošního listopadu.

HBO Max pak představilo v ukázce svůj pořad Duna: Proroctví. Jedná se o televizní spin-off ze světa Duny. Příběh se odehrává 10 000 let před děním ve filmové Duně a zaměřuje se na Valyu a Tulu z rodu Harkonnenů, které se v obavách o budoucnost lidstva, rozhodnou založit sesterstvo, které by sestávalo z žen obdařených nadlidskými schopnostmi. Tento řád by zároveň v pozadí tahal za nitky a určoval vývoj na nevyzpytatelné politické scéně. Seriál bude k vidění na HBO Max někdy v letošním roce, zatím ještě nebylo uvedeno přesné datum.

Do třetice má také klip druhá řada pořadu Pán prstenů: Prsteny moci. Příběh se odehrává dávno před děním v původních snímcích a rozšiřuje svět Středozemě. Nová sezóna bude dostupná skrze Amazon Prime Video od konce letošního srpna.

A na závěr je tu i spot k očekávané čtvrté sezóně komediálního detektivního pořadu Jen vraždy v budově. V nové řadě řeší ústřední trojice sestávající z umělkyně Mabel, broadwayského režiséra Olivera a bývalé televizní hvězdy Charlese vraždu Charlesovi dublérky Sazz a pro pomoc se tentokráte vydávají do L.A. Kromě Seleny Gomez, Martina Shorta a Steva Martina se v chystané řadě objeví i Jane Lynch, Meryl Streep, Eva Longoria, Molly Shannon, Eugene Levy, Zach Galifianakis nebo Kumail Nanjiani. Pořad bude na platformách Hulu a Disney+ od 27. srpna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací