64. Zlín Film Festival ocenil Bolka Polívku, vyhlásil vítězné filmy a rozloučil se s diváky

Sedm dní nabitých filmem je za námi.

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ovládl na sedm dní Zlín, a to již po čtyřiašedesáté. Během zábavou i ponaučením nabitého týdne jsme mohli zhlédnout desítky filmů, zúčastnit se besed a workshopů či se potkat s VIP osobnostmi. Nechybělo ani oceňování.

Závěr festivalu patřil herci Bolku Polívkovi, který na slavnostním galavečeru převzal z rukou prezidenta ZFF Čestmíra Vančury Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež. „Jsem rád, že jsem dostal cenu zrovna tady. Jsem potomek vizovických ochotníků a dotáhl jsem to až sem, do Zlína,” pronesl s úsměvem Bolek Polívka a dodal: „Děkuji za potlesk. Budu si ho pamatovat.”

(Foto: Zlín Film Festival)

K Zlín Film Festivalu neodmyslitelně patří i soutěžení. Poroty v 6 soutěžních sekcích zhlédly celkem 126 filmů a vybraly ty vítězné. Z ocenění se radoval kanadský snímek Maxova farma (nejlepší celovečerní film pro děti), belgicko-nizozemská Mladá srdce (nejlepší celovečerní film pro dospívající), turecko-německo-francouzský Internát (nejlepší celovečerní film pro mládež) a japonský snímek Kouzelná cukrlata (nejlepší krátký animovaný film pro děti). Nelenila ani dětská porota, kterou nejvíce zaujal film Maxova farma. Mládežnická porota ocenila snímek Jak v nebi, tak i na zemi. Prezident festivalu Čestmír Vančura udělil Zvláštní cenu dokumentu Velký finále PSO.

64. ročník Zlín Film Festivalu má na kontě i jeden rekord. Tradiční dražba Salonu filmových klapek vynesla 3 772 000 Kč, kterými podpoří Nadační fond FILMTALENT ZLÍN filmy a audiovizuální projekty mladých tvůrců a studentů filmových škol. Nejvyšší částka padla za klapku „Přijela k nám pouť“ s motivem Čtyřlístku od Jaroslava Němečka, za kterou dražitel zaplatil 170 tisíc Kč.

(Foto: Zlín Film Festival)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací