11. Mezinárodní festival outdoorových filmů se představuje Pražákům

[singlepic id=6093 w=120 h=120 float=left]Dobrodružné výpravy nečekaly a přišly si za námi!

 

Příroda se do Prahy dostane z celé země tradičně až na poslední chvíli. Tuto sobotu – 23. listopadu – začne konečně v kinech Atlas a později Lucerna promítání snímků o zážitcích horolezců, cestopisců, vodáků a extrémních sportovců.  Mezinárodní festival outdoorových filmů si prožívá svůj 11. ročník, jenž byl zahájen v Ostravě 19. října a bude završen představením v Lucerně 7. prosince.

Hned v sobotu od 17:00 odstartuje festival v Atlase výstavou fotografií z kajakářských dobrodružství cestovatele Tomáše Mähringa – 450 km Grand Canyonem po Colorado River. Ten samý den se vedle krátkometrážních příspěvků představí také první celovečerní filmy – Kongo: Velký projekt Inga a snowboardingový First Descent. Projekce budou probíhat vždy od 17:30 a 20:00.

Lucerna v programu naváže počínaje úterým 3. prosince v 18:15, následující tři dny pak budou filmy promítány od 18:30. Slavnostní zakončení festivalu 7. prosince začne v 18:00.

Součásti festivalu budou i besedy. Do Atlasu přijde 26. listopadu elitní český jachtař David Křížek. Lucernu svou návštěvou zase poctí horolezkyně Dina Štěrbová, která 6. prosince představí českou nemocnici pro národ Baitů v pákistánském pohoří Karakoram.

Křížek a Štěrbová spolu s etnografem Miloslavem Stinglem a dalšími osobnostmi budou patřit k hostům závěrečného pořadu. Jako moderátor vystoupí na finále opět cestovatel a spisovatel Petr Horký.

[singlepic id=6093 w=320 h=240 float=right]

 

Co: 11. Mezinárodní festival outdoorových filmů

Kde: Praha – kino Atlas a kino Lucerna

Kdy: 23. listopadu – 7. prosince 2013

Podrobnost: Mezinárodní festival outdoorových filmů

Program: Program MFOF 2013

 

     

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací