Filmové události #05/14: Marty zpívá, Jennifer uklízí, Jeremy slouží

[singlepic id=2666 w=150 h=150 float=left]Komorník Alfred s mopem v ruce přináši krmi pro Artuše.
 
 
S písní na rtech jde všechno líp. Své o tom ví Elizabeth Banks s režisérskými ambicemi a tu samou myšlenku podpořil i veterán Robert Zemeckis. Něco pěkného si jistě budou broukat i superhrdinové z DC při souboji s nedávno odhaleným padouchem. Naopak, účinnou zbraní na straně zla může být falešná kazašská hymna.
 
 
Rozbije Borat zrcadlo?

Sacha Baron Cohen obrací ve svých komediích realitu vzhůru nohama, o tom není pochyb. Možná i proto se s ním počítá jako s postavou v pokračování Burtonovy Alenky v říši divů. Copak, říkáte, že postava Kloboučníka je již obsazena? Máte pravdu, ale Sacha místo něj bude zřejmě v pokračování Alenka v zemi za zrcadlem představovat hlavního padoucha. Možná se ukáže jako zlý tesař páchající s mrožem genocidu na ústřicích. Snímku se máme dočkat 27. května 2016.

Tim Burton bude na režisérské židli vystřídán Jamesem Bobinem (Mupeti), který se podílel na Sachově komediálním pořadu Da Ali G Show.


 

Napodruhé to konečně vylaďte!

Herečka Elizabeth Banks je odhodlána ke svému režijnímu celovečernímu debutu. Eperimentálním filmem pro ni má být pokračování ke dva roky staré hudební komedii Ladíme!, jíž vdechnul život Jason Moore.

Banks bude v sequelu také hrát. Pravděpodobně se vrátí i další představitelé hlavních hrdinů – Anna Kendrick a Rebel Wilson. První díl vycházející z knihy Mickeyho Rapkina sledoval mladou Becu (Kendrick), outsiderku na vysoké škole a její cestu ke slávě skrz kolejní kapelu. Vřele přijetí chce studio pochopitelně zopakovat.


 

288 hodin

V recenzi na 96 hodin: Odplata jsem přisliboval, že budu shovívavý, když už příběh Bryana Millse (Liam Neeson) a jeho dcery Kim (Maggie Grace) nebude dále natahován. Pohár mé trpělivosti brzy přeteče, jelikož obchodníci s bílým masem o sobě dávají vědět potřetí.

Režisér Olivier Megaton již na 100 % dá dohromady druhý sequel k akčnímu filmu Pierra Morela z roku 2008. Jedna z nových rolí měla být nabídnuta Forestu Whitakerovi.

V prvním díle byla Kim unesena skupinou albánských gangsterů během pařížského výletu. Hrdinný otec, bývalý agent CIA, při pátrání dláždil svou cestu mrtvolami. To se mu prudce vymstilo v Istanbulu, když jej i s manželkou unesl mstivý Murad (Rade Šerbedžija), jenž se před smrtí stačil zmínit o svých dvou zbývajících synech. Bude tentokrát unesena celá rodina?


 

Budiž čest velké reformátorce mopu!

Davidu O. Russellovi není cizí režírovat zvláštní historické příhody. Jeho poslední hit Špinavý trik to dokazuje. Jenže tam se to jen hemží populárními prvky – špicly, mafiány, podvodníky a politiky. Oč přízemnějším se pak zdá být jeho další pravděpodobný námět snímku podle skutečných událostí… Možná bude totiž vyprávět o Joy Mangano, prosté ženě v domácnosti, která vynalezla samoždímací mop. Podle serveru Deadline si již pro hlavní roli vyhlédl svoji oblíbenkyni Jennifer Lawrence. Nechť Čistící hry začnou… Scénář napsala Annie Mumolo (Ženy sobě).


 

Šest chodů na kulatém stole

Režisér Guy Ritchie zkusil modernizovat Sherlocka Holmese a ve svém řádění byl zastaven po pouhých dvou pokusech. Všichni dobře víme, že dneska se Sherlock osvědčí jen jako autistický génius, nebo bývalý narkoman… Nyní se ovšem Ritchie vrací ke svému dávnému, ale zatím neuskutečněnému záměru znovuoživit jiného britského hrdinu. Tentokrát jde o legendárního panovníka, který by nerozdal veškerý majetek dvěma nevděčným dcerám. Ano, král Artuš, čaroděj Merlin a banda anachronicky působících rytířů z Camelotu vyrážejí na hrad Comeback.

Fantasy projekt má dosáhnout rozměrů Pána prstenů a Hobita dohromady, jelikož celá navrhovaná série by měla čítat rovných šesti dílů. Scénář první části má napsat Joby Harold (Probuzení, Na hraně zítřka).

Ritchieho práci budeme moci letos posoudit podle kvalit dobrodružné komedie The Man from U.N.C.L.E., moderní interpretace seriálu z 60. let. Setkáme se tak s neobvyklou dvojicí spolupracujících špiónů – americkým agentem Napoleonem Solem (Henry Cavill) a ruským rozvědčíkem Iljou Kurjakinem (Armie Hammer).


 

Lex svořil Facebook, Alfred zkrotil draky      

Neuplyne snad jediný týden, aniž by se neobjevila nějaká zpráva o sequelu k Muži z oceli alias Batman vs. Superman. Hodil by se například oficiální název, ale máme pro vás něco lepšího. Batman (Ben Affleck) získal svého přítele a Superman (Henry Cavill) si přivedl protivníka. Jesse Eisenberg (The Social Network, Podfukáři) vyzve superhrdiny na souboj jako nový Lex Luthor.

Miliardářského génia v původních supermanovských snímcích ztělesnil komický Gene Hackman. Neúspěšný reboot Superman se vrací nám daroval o něco drsnějšího Kevina Spaceyho.

Batmanov komorník a celoživotní důvěrník Bruce Waynea nemůže pochopitelně v Gothamu chybět. Jeremy Irons zdědil Alfreda po Michaelu Goughovi a Michealu Caineovi.

Zbývá doplnit nějakou sexy asistentku Wonder Woman.


 

Óda na časoprostorové kontinuum

Na závěr překročíme média i časové roviny. Robert Zemeckis a Bob Gale v těchto dnech přizpůsobují svůj slavný film Návrat do budoucnosti muzikálové podobě pro londýnské divadlo West End. Zpívajícího Martyho McFlye a Dr. Emmetta Browna bude režírovat Jamie Lloyd. Premiéra se uskuteční v příštím roce, kdy fenomén oslaví 30. výročí vzniku. Autor původní hudby Alan Silvestri se při vytváření písní spojí s Glenem Ballardem.

Už teď mi je jasné, že našeho brilantního vynálezce nezastřelí libyjští teroristé. Nejvíc jsem asi zvědav na padoušský song Bifa Tannena.

Kromě rodinného sci-fi filmu prožívá transformaci i horor Od soumraku do úsvitu. Příběh kriminálníků, jejich rukojmí a upířích prostitutek nám v polovině devadesátých let přinesl Robert Rodriguez jako režisér a Quentin Tarantino v úloze scénáristy. Chystaný televizní seriál na motivy filmu a jeho méně známých sequelů začne 11. března 2014.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací