Jubilejní 40. Letní filmovou školu Uherské Hradiště navštíví Peter Greenaway

letni_filmova_skola_40_tiskovka2_obr_00Chybět nebude ani horor a smyslná ochutnávka erotiky.
 
 
 
Je to neuvěřitelné, ale Letní filmová škola Uherské Hradiště letos slaví čtyřicátiny. Tyto kulatiny si zaslouží nejen exkluzivní hosty, ale i zvláštní akce. Jednou ze specialitek je rekonstrukce představení z roku 1914. Diváci se vrátí o celých 100 let zpátky časem a zažijí promítání v dobovém duchu. Dalším z překvapení je, že na náměstí v Uherském Hradišti vyroste Letní kino, jež bude doprovázeno živou hudbou.

letni_filmova_skola_40_tiskovka2_obr_01

Chybět nebudou ani významní hosté. Jan Jílek (hl. dramaturg festivalu), Radana Korená (ředitelka festivalu) a Iva Hejlíčková (programová ředitelka) na tiskové konferenci prozradili, že do Uherského Hradiště zavítá velikán světového filmu Peter Greenaway, který na festivalu divákům představí svůj poslední film Goltzius a společnost Pelikán. Mimo to budou moci návštěvníci navštívit unikátní výstavu Ejzenštejn v Guanajuatu, kde bude k vidění kolekce režisérových kreseb a náčrtů týkajících se jeho multimediálního projektu Greenaway o Ejzenštejnovi. Přijede i Todd Solondz, osobnost amerického nezávislého filmu či Augustí Villaronga, Režisér katalánského původu otevřeně se hlásící k homosexuální orientaci. Režisér Michel Gondry se bohužel musel kvůli pracovní vytíženosti omluvit. Snad se s ním potkáme příští rok.

Filmové léto bude tento roletni_filmova_skola_40_tiskovka2_obr_02k tak trochu pikantní. Kromě výběru ze španělských hororů, na nás čekají i snímky s hvězdičkou. Cyklus Spektrum uvede v programové sekci Porn-art kompaktní kolekci snímků, které jsme mohli spatřit v běžné distribuci nebo na velkých světových festivalech. Vybraná díla prezentují, jak tvůrci přistupují a pracují s prvky porna. Těšit se můžeme například na Nymfomanku, Život Adéle a mnohé další.

Jak to na tiskové konferenci, kterou navštívil i prezident Spojených států amerických Barack Obama a charismatický herec George Clooney s překrásnou Angelinou Jolii, vypadalo, si  můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem FB profilu.
 
 
Co: 40. ročník Letní filmová škola Uherské Hradiště

Kdy: 25. července – 2. srpna 2014

Kde: Kino Hvězda, Kino/klub Mír, Klub kultury, Slovácké divadlo, Reduta, Sportovní hala, Letní kino Masarykovo náměstí a Letní kino Smetanovy sady

Podrobnosti: LFŠ

Za kolik:

Typ akreditace Základní cena Se slevou Při platbě do 30. června
Jednodenní 250 Kč
Čtyřdenní 800 Kč 700 Kč
Devítidenní 1 400 Kč 1 250 Kč 1 000 Kč

 

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací